Logo Elim Instituut

Ingredienten in Mukti Organics

ingrediënten mukti organics

Deel dit Bericht

Mukti Organics bevat onafhankelijke gecertificeerde organische ingrediënten. ze zijn gecertificeerd door COSMOS en ACO die garanderen dat onze producten zijn geproduceerd op een manier die ecologisch duurzaam en harmonieus is.

De ingrediënten van Mukti Organics zijn afkomstig van een klein netwerk van leveranciers waarmee ze langdurige relaties hebben opgebouwd en die ze vertrouwen. Elk gecertificeerd biologisch ingrediënt wordt ethisch en minimaal gekweekt en geoogst, zodat de integriteit van de plant wordt gehandhaafd, met behoud van potentie, kwaliteit en uiteindelijk zichtbare resultaten.

Externe audits worden jaarlijks uitgevoerd en garanderen absolute naleving van ingrediënten en transparantie. Er zijn geen synthetische chemicaliën, processen of genetisch gemodificeerde (GMO) ingrediënten gebruikt in onze gecertificeerde biologische productlijnen.

Aloë Vera leaf juice – Aloë Vera blad sap

Uitstekend geschikt voor alle huidcondities en huidtypen. Je kunt het gebruiken voor het balanceren van een droge en kalme maar gevoelige huid. Het dringt vier keer sneller door de huid dan water en helpt om de anti-veroudering ingrediënten beter hun werk te laten doen. Het bevordert ook de collageenproductie en het heeft kalmerende eigenschappen.

De Aloë bestaat voor 96% uit water, dus het is ook een uitstekende hydrator. Het helpt bij de normalisering van de natuurlijk olieproductie en het vermindert ontstekingen en wondjes. De actieve bestanddelen van de gel zijn: natuurlijke en plantaardige sterolen, organische zuren, B-vitamines, aminozuren, poly-sachariden en enzymen. Dit maakt de gel een uitstekende voeding voor de huid met ook nog eens beschermende eigenschappen. Deze gel van het blad wordt al meer dan 2500 jaar gebruikt om de huid te kalmeren.

Antarcticine – glycoproteïne

Dit is een glycoproteïne met cryo-beschermende eigenschappen en een herstructureringseffect. Het is afgeleid van een nieuw soort bacteriën die gevonden zijn op de bodem van een gletsjer bij de Inset Admiralty Bay (King George Island, South Shetland Island, Antarctica). Het product hydrateert en beschermt tegen de droge huid, het helpt met de regeneratie van de huid, vermindert de diepte van de rimpels en verbetert het genezingsproces.

Het verhoogt ook de collageenproductie met als resultaat een gezondere en jonger uitziende huid met minder rimpels en lijnen. Het verhoogt ook de elastine waardoor de huid vitaler wordt en elastischer. Daarnaast vermindert het de schade die veroorzaakt kan worden door koud weer, het verhoogt de hydratatie en het vocht in de huid en het verbetert de huid genezing.

Het heeft ook krachtige anti-inflammatoire (ontstekingsremmende) eigenschappen die drastisch de synthese van collageen en hyper pigmentatie vermindert en tevens de fijne lijntjes en rimpels. Het heeft een verhoogde de functie van bescherming tegen de zon en verbetert de huid met glans en veerkracht.

Argireline

Argireline is een uniek peptide dat de complexvormige SNARE-eiwitten remt en catecholamines hormonen vrijgeeft en ook nog eens fungeert als een spierontspanner met hetzelfde effect als Botox. Het is aangetoond dat het de bestaande rimpels in het gezicht vermindert en het houdt de ontwikkeling van nieuwe rimpels tegen. Het is juist zo effectief tegen huidrimpels door het voorkomen van spiersamentrekkingen door het ontspannen van de spieren, het maakt de huid strakker en vermindert het ontstaan van gelaatrimpels.

Deze kenmerken zorgen bij Argireline voor anti-aging eigenschappen, ze hebben nauwe betrekkingen op de biochemische basismechanismen van rimpel vorming. Klinische studies hebben bewezen dat bij een behandeling van twee keer per dag een resultaat bereikt kan worden ten opzichte van een afname van rimpels rondom de ogen, van 17% in 15 dagen en 27% na 30 dagen.

Calendula oil / extract – calendula olie / extraxt

Dit is rijk aan betacaroteen en het heeft anti-inflammatoire en helende eigenschappen. Het bevat carotenoïde, oleanolic zuur, plantenlijm/slijm en etherische olie. Het is een genotsmiddel, een kalmerende ontspanner en verfrisser die handig is voor ontstekingen, huiduitslag, eczeem, psoriasis en schilferen. Het werkt kalmerend en verzachtend voor alle huidtypes. Extracten van calendula kunnen helpen bij het stimuleren van nieuw weefsel. De calendula wordt verkregen van de goudsbloem bloesem.

Carrot seed oil – wortel zaadolie

Een krachtige huidgenezingsolie die voornamelijk wordt gebruikt bij de droge en de rijpere huid. Het hoge carotol in de olie helpt bij het verjongen van de huid en heeft verkwikkende eigenschappen. Daarnaast helpt het bij het verzachten van de gevolgen van milieustressoren.

Wortelzaadolie bevat een overvloed aan Provitamine A, caroteen en carotenoïden, maar ook B1, B2, tocoferolen (vit E), F en mineralen. Het fungeert als een beschermer voor de externe huidlagen en bij verhoorning van de huid. Het heeft ook een positieve invloed op de aanmaak van nieuwe huidcellen en het versterkt de weerstand van de huid. Het helpt bij het stimuleren van de talgafscheiding en heeft ook een verzachtend en anti uitdrogend effect. Het assisteert bij de revitalisering en de toning van een volwassen huid.

Chia Seed Oil – Chia zaadolie

Handig voor alle huidtypes omdat het de perfecte 3-1 balans heeft van de Omega-3 en de Omega-6 essentiële vetzuren die voor een optimale voeding van de huid zorgen. Het bevat ook Alfa liponzuur wat helpt bij rimpels en grove poriën. De fyto-nutriënten en de antioxidanten stimuleren een gezonde cellulaire functie. Het verhoogt de hydratatie door trans-epidermale waterverlies(TEWL)te beperken.

Cacaoboter

Deze natuurlijk verzadigde vetten worden geperst uit de vrucht van de cacaoboon en is rijk aan vetzuren, oliezuurgehalte, palmitine en stearine. Het bevat sterolen, tannines en pigmenten. Het is een verzachtende substantie die gemakkelijk wordt geabsorbeerd door de huid.

Cacaoboter bevat natuurlijke antioxidanten en het is van nature rijke aan vitamine E, alsmede een aantal andere vitaminen en mineralen. Vitamine E helpt bij het verzachten, hydrateren en de huid in evenwicht houden. Cacaoboter is een van de meest bekende stabiele vetten die in combinatie met natuurlijke antioxidanten niet ranzig wordt.

Coconut oil – kokosolie

Tegenwoordig ‘Fair Trade’ gecertificeerd! Dit is werkelijk een spectaculair olie met een diepe en licht bedwelmende geur van pure kokospulp. Het is een van de meest gerespecteerde oliën voor voeding en medische doeleinden. Kokosolie is rijk aan laurinezuur, vetzuren en eiwitten die zorgen voor een intensieve hydratatie en een aanvulling zijn op de voeding.

Het is een uitstekende verzachtende substantie die geschikt is voor alle huidtypes door zijn verzachtende en rustgevende invloed. Hij is zeer verzadigd en blijft stabiel tegen ranzig worden. Het heeft een halve vaste consistentie en is een groepering van een korte keten vetzuren gebonden met glycerine verkregen van kokosnootpitten.

Co-enzym Q10

Een voedende en vet oplosbare vitamine net zoals de stof die is gevonden in elke cel van het lichaam. Naast zijn rol als een energiedrager voor de mitochondriën speelt de CoQ10 een essentiële rol in de cellulaire functie als antioxidant die zich bevindt in de membranen in de nabijheid van de onverzadigde vetten.

Het is een primaire opruimer van vrije radicalen en werkt in een synergetische manier met vitamine E (tocoferol) in celmembraan als bescherming tegen oxidatieve stress. Het beschermt de huidcellen tegen het photoaging-proces geïnduceerd door vrije radicalen.

Het heeft een anti-veroudering ingrediënt dat de kwaliteit van de huid en de weerstand tegen toekomstige veroudering verbetert.Gesynthetiseerd door het lichaam, begint het op een laag niveau wanneer we jong zijn en het bereikt zijn hoogtepunt bij een jonge volwassenheid, na de leeftijd van 20 jaar vertoont het een geleidelijke daling.

CoQ10 en vitamine E zijn de enige in olie oplosbare antioxidanten die zijn gevonden in de epidermis en die de huid beschermen tegen Uv-licht, maar die worden verminderd door Uv-straling.

Topisch toegepast kan het in de cellagen doordringen en de epitheliale omzet en de diepte van de rimpels die worden veroorzaakt door fotoveroudering verzachten. Keratinocyten cellen, die deels de meerderheid van de huidcellen uitmaken en CoQ10 hebben aangetoond dat de huidcellen beschermen tegen oxidatieve schade van DNA geïnduceerd door de effecten van Uv-licht.

Davidson Plum – Davidson pruim

Een inheemse Australische vrucht met een anti-inflammatoire werking waarmee het uiterlijk van de fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Het fungeert als een antioxidant en verbetert de collageenproductie.
Het is krachtiger dan vitamine E en het helpt bij de absorptie en voorkomt dat oxidanten weefsels beschadigen. Het neutraliseert ook enzymen die het bindweefsel vernietigen.

Evening primrose oil – Teunisbloemolie

Een essentieel vetzuur dat 10% gamma linoleenzuur bevat wat belangrijk is voor het handhaven van de normale werking van het epitheliale barrière-membraan. Externe toepassing helpt bij het voorkomen van vochtverlies van de dermale huidlaag. Het verbetert de huideigen hydratatie en het vermogen om normale barrièrefuncties te ontwikkelen.

Glycerin (vegetarian) – Glycerine (vegetarisch)

Deze pure, gecertificeerde biologische en plantaardige glycerine is afgeleid van soja. Het wordt gebruikt in cosmetische en lichaamsverzorgingsproducten om te helpen bij het behouden van vocht en het helpt bij het opnemen van zuurstof in de huid.

Plantaardige glycerine is een heldere, kleurloze en geurloze vloeistof met een ongelooflijk zoete smaak en met de consistentie van een dikke stroop. Onze biologische glycerine is vrij van palmolie. Het helpt om het evenwicht van het vocht in de huid te bewaren met haar water bindende mogelijkheden en hierdoor de eigenschap heeft om het water uit de lucht te absorberen. Hierdoor zal het product ook in de verpakking niet uitdrogen.

Hyadisine HA – Hyadisine HA

Het actieve en hyadisine wordt gevonden in marine organismen en is rijk aan glucuronzuur wat lijkt op hyaluronzuur, maar dan met een meer potente opname capaciteit voor water om de huid te hydrateren en te voeden. Het geeft een onmiddellijke verbetering op het ontstaan van rimpels op dezelfde manier als HA. De hydratie van de huid wordt drastisch verbetert en ook de ruwheid wordt verminderd.

Jojoba oil – Jojoba olie

Dit is eigenlijk een vloeibare wax met zijn 97% aan onverzadigde wasachtige esters. Deze esters zijn zeer vergelijkbaar in samenstelling ten opzichte van wat wordt gevonden in onze natuurlijk huid talg. Een stabiele olie die makkelijk benut kan worden door menselijk huidweefsel en goed indringbaar is.

Het heeft uitstekende hydraterende en beschermende effecten, het vermindert het verlies van trans-epidermaal water, waardoor het de huid voorziet in zachtheid en soepelheid. Het geeft aan producten een uitstekende smeerbaarheid. Het is rijk aan vitamine E, eiwitten, mineralen, myristinezuur en bevat een stof die collageen nabootst.

Kakadu Plum

Dit is de oplossing om de huid te beschermen. De inheemse bevolking van Australië vond de oplossing in de noordelijke gebieden van Australië. Vanwege de constante blootstelling aan de schadelijke zonnestralen, hebben zij een efficiënt systeem om zichzelf te beschermen tegen de oxidatieve stress die veroorzaakt wordt door de vrije radicalen die door de zon worden ontwikkeld.

Het bevat werelds hoogste concentratie van nutriënten, zoals vitamine C en is een vrije radicalen reiniger die de huid tegen milieuschade beschermt. Wanneer het plaatselijk wordt toegepast, kan het zorgen voor een herstel van het huideigen antioxidant afweersysteem en de dermis (lederhuid) beschermen tegen afbraak. Daarnaast stimuleert het Pro-collageen 1 en hyaluronzuur wat weer de huidtextuur verbetert en de rimpels vermindert en tevens beschermt het tegen UV gerelateerde schade aan de huid.

Het bevat ook krachtige ontstekingsremmende eigenschappen die de synthese van collageen dramatisch verhogen, hyperpigmentatie verminderen en het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels verminderen. Verhoogt de efficiëntie van zonnebrandmiddelen en verbetert de uitstraling en veerkracht van de huid.

Macadamia Nut Oil – Macadamia notenolie

Goed voorzien van Omega-7, speelt het een grote rol bij het aanvullen van palmitoleïnezuur. Dit is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur wat een onderdeel is van onze eigen huidtalg. Het houdt het haar en de huid gehydrateerd. Naarmate we ouder worden neemt het palmitoleïnezuur af. Dit is een van de redenen dat macadamia notenolie een belangrijk ingrediënt in veel anti-verouderings producten is.

Het is ook rijk aan linolzuur, een vetzuur wat veel voordelen heeft voor de huid. Het kan TEWL uit de gevoelige weefsels van de huid voorkomen, ofwel het trans-epidermale waterverlies. Het is een zeer verzachtende, licht indringende olie die uitstekend geschikt is voor de droge en rijpere huid die een verminderde productie van talg hebben. Het heeft uitstekende eigenschappen voor smeerbaarheid en het binnendringen van de huid en hierdoor is er een glad, maar geen vettig na-effect. Het heeft ook een licht zonnebrandcrème effect.

Mountain Pepper Berry – Berg peperbes

Super anti-inflammatoire en antioxidant wat de enzymen neutraliseert die het bindweefsel vernietigen. Het versterkt de haarvaten en vermindert de schade door vrije radicalen, het beschermt de huid tegen veroudering en aftakeling.

Pomegrante Oil – Granaatappel olie

Het beschermt de huid tegen UVB-schade en het helpt de huid herstellen van zonbeschadigingen door de verlenging van de levensduur van de fibroblasten die verantwoordelijk zijn voor de productie van collageen en elastine. Dit helpt bij het voeden van de huid, het handhaven van de elasticiteit en het minimaliseren van rimpels.

Het heeft een uitstekende moisturizing, beschermende en voedende eigenschappen en het is geweldig voor de verouderde en rijpe huid. Mede omdat het de droge en geïrriteerde condities verzacht. Het heeft een hoge hoeveelheid aan geconjugeerde vetzuren die anti-inflammatoire eigenschappen hebben.

In de granaatappel is het specifieke zuur ‘punicic zuur’ gevonden. Dit staat bekend om zijn hulp bij de collageenproductie en het fungeert als opruimer van de vrije radicalen terwijl het ook de restauratie en het herstel van de huid bevordert.

Quandong – Australische perzik

Een Australische roodgele inheemse vrucht met een hoog gehalte aan vitamine C en fruitzuren. Hij heeft ook antioxiderende eigenschappen die krachtiger zijn dan vitamine E. De anti-inflammatoire eigenschappen verminderen de fijne lijntjes en rimpels en het is een uitstekende wondgenezer.

Rose Absolut – Rozen absolut

Dit is geschikt voor alle huidtypes, maar vooral voor de volwassen, droge en gevoelige huid. Het verkoelt ontstekingen en het versterkt de capillaire wanden van de spataderen. Rozenolie heeft geen gelijke als het gaat om huidverzorging voor hydratatie, versteviging, verzachten en herstel van de huid.

Rosehip oil – Rozenbottel olie

Rozenbottel olie is rijk aan essentiële vetzuren en staat bekend om zijn antioxiderende eigenschappen en de voordelen ten opzichte van anti-veroudering. Het bevat niet alleen linolzuur en linoleic essentiële vetzuren (EFA), maar ook natuurlijke vitamine A en E.

Het is licht samentrekkend en wordt beschouwd als een wat drogere olie, wat betekent dat het geen vettig residu op de huid achterlaat. Het geneest littekens en wondjes, heeft een positieve invloed op beschadigingen door de zon, pigmentatie, bruine vlekken en rimpels. Het hoge gehalte aan EFA helpt de huid jong en soepel te houden en helpt ook bij het aanvullen van de het vochtverlies in de oudere huid.

Sea Buckthorn Berry Oil – Zee duindoorn bessen olie

De Sea Buckthorn wordt gekweekt in de Arctische regio en is een van de meest potente antioxidante en bioactieve huidverzorging die beschikbaar is. Het bevat ongeveer 108 anti-veroudering bio-actieven met inbegrip van een overvloed aan vitamine C, A, B, E, K en P. Daarnaast bevat het ook nog de essentiële vetzuren 3, 6, 9 & 7, carotenoïden, flavonoïden, lycopenes, fytosterolen en mineralen.

Door zijn vermogen om te helpen bij de opruiming van vrije radicalen en weefsel regenererende eigenschappen, helpt het bij bestrijding van rimpels en het kalmeert de droge en/of geïrriteerde huid.

Klinische studies hebben aangetoond dat het huid metabolisme wordt verbeterd en het verouderingsproces van de huid wordt vertraagd. Vanwege het extreem hoge gehalte aan nutriënten, kan het ook bijdragen aan de vermindering van de schadelijke effecten van zonnestraling. Het kan een verscheidenheid aan huidaandoeningen behandelen, zoals rosacea, eczeem en psoriasis.

Snowflower – Sneeuwbloem

Vermindert pigmentatie en zonnevlekken en is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer.

Tamanu oil – Tamanu olie

Tamanu bevat essentiële vetzuren en heeft antioxidanten en anti-inflammatoire eigenschappen. Het is geïndiceerd als een heilzame stof in de anti-aging huidverzorging en wondgenezing als gevolg van haar vermogen om de vorming van nieuw weefsel te bevorderen.

Tamanu olie is grondig onderzocht, wat heeft geresulteerd in het overtuigende bewijs dat het vermogen om de beschadigde huid te genezen overweldigend is. De positieve resultaten op littekens, striae, schaafwonden, huiduitslag, zweren, kleine sneetjes en nog veel meer, zijn opmerkelijk.

Vitamine E

Onze natuurlijke vitamine E-olie wordt verkregen door vacuüm distillatie van plantaardige vetten, afkomstig van niet-gemodificeerde soja bronnen. Het is een geweldig middel voor het voorkomen van ranzig worden van cosmeticaproducten en het fungeert tevens als een antioxidant.

Antioxidanten helpen bij de bescherming en het behoud van de integriteit van de huid tegen de elementen zoals Uv-licht, vervuiling en het bestrijdt de gevolgen van vrije radicalen. Hij kan de droge, ruwe huid kalmeren en helpt tevens om het collageen te herstellen.

Een gebrek aan vitamine E kan leiden tot vlekkerigheid, het verlies van een stevige en veerkrachtige huid en de indruk geven van een vroegtijdige veroudering van de huid. Het is een uitstekende gezichtscrème die de hydratatie van de huid verbetert door te voorkomen dat de huid vocht verliest. Het wordt gemakkelijk geabsorbeerd en het helpt om de huid zacht en soepel te houden.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl