Logo Elim Instituut

De beste manier om een huidverzorging routine op te bouwen

huidverzorgingroutine

Deel dit Bericht

Een perfecte teint kan in sommige gevallen het gevolg zijn van een genetisch mazzeltje, maar meestal heeft het te maken met de dagelijkse gewoonten die een enorme impact hebben op de huid.

Met zoveel mogelijkheden en slechte producten voor het oprapen, kan het proces van een eenvoudige huidverzorging een regelrechte ramp worden. Daarom is het belangrijk om te weten dat iedere huid verschillende is en dat niet alles voor jouw huid geschikt is. Ook hier is kennis macht en die kennis kun je goed gebruiken om tussen de talloze schreeuwende reclame uitingen door, de rotzooi van de goede producten te onderscheiden.

Vier simpele rituelen:

Reinigen – het dagelijkse vuil eraf halen en de opbouw voor de schone huidToning – balanceren en uitlijnen van je zuurmantelVoeden – hydrateren en moisturiserBeschermen – tegen invloeden en elementen van buitenaf

Het einddoel is om met trucjes en weetjes het maximale resultaat behalen, rekening houdend met de seizoenen en je leeftijd. Net zolang totdat de huid sterk genoeg is om de ouderdomsverschijnselen en externe factoren zo goed mogelijk te trotseren. Natuurlijk blijft de huid aan verandering onderhevig en het is dus belangrijk om het ritueel aan te passen aan merkbare veranderingen om een optimaal resultaat te behouden.

Huidverzorging, er is geen wondermiddel

Terwijl de wetenschap achter de huidverzorgingsproducten enorm verbeterd is, bestaat er nog steeds geen wondermiddel die je huid in de nacht in één keer compleet herstelt. Je moet jezelf realiseren dat er een consistente routine voor nodig is om op een langere termijn zichtbare resultaten te realiseren. Streef naar een minimale tijd van vier tot zes weken tijdens met een strikte dagelijkse routine met behulp van de volgende stappen:

Huidverzorging – het reinigen

Tweemaal per dag, in de ochtend én in de avond moet de huid worden gereinigd en worden ontdaan van verontreinigde stoffen. Vuil en olie verwijderen is hierbij een belangrijke factor. De rol van een reinigingsmiddel is niet om je gezicht aan te laten voelen als een uitgedroogde theedoek, maar om de huid op een zachte manier voorzichtig schoon te maken en de huid voor te bereiden op de volgende opbouwende stappen.

Huidt​ype
Reinigingsmiddel type 
Wat doet het?
Een vette of actieve huid Zacht schuim De oppervlakte actieve stoffen moeten mild zijn en talg en onzuiverheden verwijderen. Vermijd sterk alkalische producten en schuurmiddelen. Neem bijvoorbeeld de Balancing Foaming Cleanser.
Een droge of geïrriteerde huid Hydraterende crème Een dergelijke crème bevat verzachtende en voedende oliën die de huid reinigen maar ook hydrateren. Neem bijvoorbeeld de Hydrating Cleansing Lotion.
Gevoelige huid Hydraterende crème op olie gebaseerd Vrij van actieve oppervlakkige stoffen en licht van samenstelling. Neem bijvoorbeeld de Hydrating Cleansing Lotion.
Rijpere huid Hydraterende crème op olie gebaseerd Worden met of zonder water gebruikt als een zalf. Smelt in de huid en heeft een kalmerende invloed terwijl de make-up resten en vuil worden ontbonden. Neem bijvoorbeeld de Hydrating Cleansing Lotion.
Alle huidtypen Zacht schuim Licht schuimende reiniger die de huid reinigt, balanceert en verzacht. Neem bijvoorbeeld de Balancing Foaming Cleanser.

Huidverzorging – toning

Toning is het herstellen en balanceren van de huid. Bij deze stap gaat het vooral om het herstellen en uitbalanceren van de zuurmantel nadat de huid gereinigd is. Met een zacht doekje kun je de resten die op het oppervlak van de huid zijn achtergebleven ook verwijderen. Toners die gebruikt worden, moeten een hydraterende functie hebben en niet op alcoholbasis zijn. Anders zorgen ze alleen voor een samentrekkende en droge huid.

Hoewel het in sommige kringen nog steeds als optioneel wordt beschouwd, moet de toner de functionaliteit hebben om extra voedingsstoffen aan te leveren en te helpen met de ondersteuning voor de opname van voedende stoffen. Toners moeten worden beschouwd als een nutriënt impuls voor je huid.

Zoek naar toners met een formule van rustgevende en kalmerende ingrediënten en die gebaseerd zijn op biologische en plantaardige hydrosols van bijvoorbeeld rozen, kamille, de neroli toverhazelaar, groene thee, antioxidanten en vitaminen.

Sproei deze toner voorzichtig op het gezicht of gooi een paar druppels op je schone handpalmen, wrijf de handpalmen samen en dep daarna voorzichtig je gezicht.

Voor een normale en droge huid gebruik je het beste de Rose Blossom Hydrating Mist Toner en voor de vettige huid of de gecombineerde huid de Neroli Blossom Balancing Mist Toner.

Huidverzorging – serums en elixers

Je huid is een belangrijke bondgenoot. Het is een krachtig geheel met geconcentreerde werkers die altijd bezig zijn om je te beschermen tegen rimpels, zon beschadigingen en verontreiniging. Kijk daarom altijd op de etiketten van producten voor ingrediënten die deze bescherming helpen en die huid verjongende stoffen zoals antioxidanten, hyaluronzuur, peptiden, vitamine A, C, E en Niacinamide bevatten.

Onze Age Defiance Collection dekt deze lading als het gaat om minutieus onderzochte ingrediënten en synergetische formules die daadwerkelijk resultaat opleveren.

Fundamentele richtlijnen bij de toepassing van serums

  1. Lees altijd eerst het etiket en de instructies aandachtig door.
  2. Verschillende formuleringen hebben specifieke functies en zijn misschien alleen geschikt voor behandeling op bepaalde plekken.
  3. Huidverzorgingsproducten altijd laag voor laag aanbrengen en niet mengen met een crème.
  4. Vitamine C serums met antioxidanten zijn voor de dag en weren verontreinigde stoffen en UV-schade af.
  5. Vitamine A serums zijn daarentegen voor de nacht. Deze kunnen namelijk instabiel zijn en worden afgebroken als ze gedurende de dag worden gebruikt.

Huidverzorging – gezichtsoliën

Een gezichtsolie moet essentiële vetzuren bevatten. De voordelen hiervan zijn hydratatie en ze hebben een balancerende waarde. Ze frissen je huid op en kalmeren roodheid of irritatie. Vermijd sterke etherische olie-synergiën op je gezicht. Een laagje gezichtsolie kan het beste worden opgenomen voor of nadat je een serum hebt aangebracht. Maar wel altijd voor het aanbrengen van een gezichtscrème. Je kunt de olie zo gebruiken. Voor het beste opname resultaat en smeerbaarheid, gebruik de olie op een enigszins vochtige huid. Dep het dan op het gezicht, de nek en het decolleté.

Huidverzorging – voeden

Vocht inbrengende crèmes en hydraterende mousses zijn bedoeld om de huid te verzachten en om vochtverlies (TEWL) van de huid te voorkomen. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid het vermogen om vocht vast te houden waardoor ook onze natuurlijke olieproductie vertraagt. Het gebruik van plantaardig gebaseerde oliën met essentiële vetzuren is zeer belangrijk voor de bescherming en de voortgang van het gevolg van de veroudering van de huid. De geschiktheid en de samenstelling van de gezichtscrème is afhankelijk van je huidtype.

Huidtype – gezicht crème – Wat doet het?

Een vette of actieve huidEen gel basis die water of die op planten gebaseerde hydrosols bevatten. Deze zijn licht in gewicht en laag in de moleculaire structuur, zodat de huid de laag gemakkelijk kan absorberen. Bijvoorbeeld Balancing moisturiser of Aloë Moisturiser.

Een normale of een gecombineerd huidEen gel basis die lichte weekmakers bevat en die meer voedzaam is dan alleen een gel basis. Hij moet makkelijk absorberen zonder een residu of een filmlaagje achter te laten. Bijvoorbeeld Hydrating Moisturiser.

Een droge huidEen crème of een zwaardere lotion die meer oliën bevat. Hij heeft een dikkere textuur met weekmakers en butters. Bijvoorbeeld Marigold Hydrating Crème.

Een gevoelige huidEen crèmige of zwaardere lotion. Hij heeft een zwaardere textuur en bestaat uit oliën en was die de huid zullen beschermen en waarbij de huid nog wel kan ademen. Bijvoorbeeld Antioxidant Facial Oil of Marigold Hydrating Crème.

De huid overdag voeden en beschermen

Vocht inbrengende en hydraterende crèmes die gedurende de dag worden toegepast, moeten je huid beschermen tegen externe factoren en het milieu. Ze moeten ook een bescherming tegen de zon hebben in de vorm van een breedspectrum zinkoxide wat een lichtgewicht en niet vettige consistentie bevat.

Dagelijks zonnebrandcrème gebruiken is cruciaal bij het voorkomen van rimpels, fijne lijntjes en onregelmatigheden van de huid. Daarnaast beschermt het de huid tegen de negatieve invloeden van UVA en UVB-straling en huidkanker. Zonnebrandcrème kun je het beste toepassen zo’n circa 30 minuten voor blootstelling aan de zon en daarna om de twee uur opnieuw toepassen.

Een klodder op een theelepel moet voldoende zijn om een adequate bescherming te geven voor het gezicht en de hals.

Vergeet niet om ook de zijkanten van je gezicht en je oren in te smeren. Ik gebruik hiervoor zelf graag het Vital C elixer serum met daarna de Tinted Moisturiser with Sunscreen. Als je niet echt op het strand gaat liggen bakken is de factor (SPF) 15 voldoende.

De huid gedurende de nacht voeden en versterken

In de nacht is je huid bezig met ‘ontgiften’. Een licht serum met retinol met een paar druppels olie met antioxidanten en essentiële vetzuren zou voldoende moeten zijn. Deze ingrediënten helpen met de stimulering van de aanmaak van nieuwe huidcellen en helpen ook bij het repareren en verjongen van de huid.

Een dikke en zware romige crème zou de huid alleen maar verstikken. Een combinatie van het Age Defiance Night Serum en een paar druppels van de Antioxidant Facial Oil zijn een perfecte combinatie voor een vegan huidverzorging.

Daarnaast zorgen ze ‘s nachts voor de voeding en verjonging van je huid.

Huidverzorging – oog serums en gels

Deze producten zijn speciaal ontworpen voor bijvoorbeeld rimpels, kraaienpootjes, donkere kringen of wallen onder de ogen. De huid rondom je oogcontour is namelijk anders dan de rest van je gezicht. Het is een zeer dunne en kwetsbare huid dus de ingrediënten moet effectief zijn, maar ook zacht. Peptiden en antioxidanten zijn ideaal.

Vermijd sterke retinoïden in dit gebied rondom de ogen, alsmede geparfumeerde producten die kunnen leiden tot irritatie en overgevoeligheid.

Parfumvrije huidverzorging is prima voor dit gebied. Als je jonger dan 35 jaar bent, kun je het beste voor de Rosehip Eye Gel kiezen. Boven de 35 jaar is het Age Defiance Eye Serum voor de dag en de nacht beter. Met een klein flesje doe je ongeveer 4 tot 6 maanden.

Huidverzorging – maskers

Deze producten zijn echte ‘boosters’ of behandelings-producten die een hoge concentratie aan ingrediënten hebben die speciaal zijn ontworpen om te helpen met het absorberen en doordringen in de huid. Ze mogen niet meer dan één of twee keer per week worden gebruikt. Maskers op basis van klei en modder absorberen olie en verwijderen op een milde manier huidcellen. Je kunt het ook gebruiken op bepaalde delen van de huid.

Sheetmaskers bevatten veel actieven en parfums en kunnen hierdoor irriteren of de huid uitdrogen. Het is dus verstandig om goed naar de ingrediënten van deze maskers te kijken voordat je deze maskers gaat gebruiken.Pas een masker toe na het reinigen en toning. Gebruik ook een serum en een moisturizer nadat je het masker hebt verwijderd.

Ons Antioxidant Hydrating Masque is geschikt voor alle huidtypen. Het zuivert diep de huid terwijl het ook vocht toevoegt.

Geïrriteerde huid

Een geïrriteerde huid kan het gevolg zijn van overijverige behandelingen en het gebruiken van agressieve reinigingsmiddelen. Exfoliërende stoffen, zuren en chemische peelingen kunnen voor een overgevoelige huid zorgen. De beste behandeling is om je huid terug te brengen naar de basis. Blijf bij die basis en door eenvoudige formules te gebruiken evenals een verzorgende zachte huidverzorging routine.

Volg deze protocollen als je huid rood en geïrriteerd is:

  1. Stop met het gebruiken van producten die de bron zijn van de huidirritatie.
  2. Gebruik koud water kompressen. Pas dit toe op bepaalde punten van het gezicht en aan de binnenkant van de polsen.
  3. Week enkele groene theezakjes, koel ze af en gebruik ze daarna als kompressen. Groene thee bevat namelijk polyfenol EGCG (Epigallocatechin gallate), wat onmiddellijk een rustgevend en kalmerend effect heeft op de huid.
  4. Maak een masker van havermout van gemengde haver met water. Verspreid deze pasta op je huid. Laat het drogen, spoel her daarna af en dep het droog.
  5. Gebruik daarna een lichte olie of Aloë Vera om de huid te hydrateren en te beschermen.

Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend advies.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl