Logo Elim Instituut

Eczeem, heb jij daar last van?

Huidverjonging, Huidverjonging, Acne, Roscea, Schoonheidssalon, Schoonheidsspecialist, Huidspecialist, Elim Instituut, Alblasserdam, Rotterdam. Dermapen, Microdermabraise, Mukti Organics, Image Skincare

Deel dit Bericht

Eczeem heb jij daar last van? Wanneer je last hebt van eczeem (dermatitis), kan dit op een negatieve manier je leven beïnvloeden.

Misschien heb je al veel geprobeerd om het eczeem te laten verminderen, maar gaf het niet voldoende resultaat. Lees in dit blog welk 100% organisch product jouw eczeem effectief zal verminderen.

Eczeem wat is dit?

Het is een oppervlakkige ontstekingsreactie van de huid die jeuk en roodheid veroorzaakt. Zowel mannen als vrouwen en kinderen en volwassenen kunnen last hebben van eczeem. Eczeem treft ongeveer 10-20% van de bevolking en wordt meestal gediagnosticeerd als atopisch eczeem. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, is eczeem niet besmettelijk.

Hoe zier het eruit?

Eczeem komt met name voor op de oren, voeten, handen, de benen en natuurlijk het gezicht. Het kenmerkt zich door een rode en schilferige huid. Eczeem kan ook bestaan uit kleine, met vocht gevulde blaasjes. Deze kunnen openbarsten, waarna het wondjes worden.

Eczeem kan erg jeuken. Door het krabben kunnen (ernstige) infecties ontstaan, maar ook huidverkleuringen (pigment) en blaren.

Welke factoren verergeren het?

Waarom sommige mensen last hebben van eczeem, is niet duidelijk. Wel weten we dat bepaalde stoffen van invloed zijn, zoals schoonmaakmiddelen en zeep, toiletartikelen en parfum, bepaalde voeding, stress, temperaturen en huisstofmijt.

Ik raad je aan om alle chemische producten, zepen met een hoge pH, detergenten, waspoeders, parfums en producten met geurstoffen (die honderden irriterende chemische bestanddelen kunnen bevatten) te vermijden.

Farmaceutische oplossing voor eczeem ook de beste oplossing?

Door de RC wangslijmtest kun je achterhalen welke factoren eczeem verergeren en veroorzaken. Dit zal helpen om de oorzaak te bepalen en te helpen met dit te herstellen door middel van de beautypreparaten. Indien nodig voegen we het ELIM huidherstel voedingsschema toe.

Meestal worden er door de huisarts of dermatoloog topische corticosteroïden voorgeschreven en wanneer er sprake is van een ernstige infectie, antibiotica. Crèmes die je vanuit de apotheek krijgt zijn niet de beste optie voor het op de juiste manier behandelen van eczeem. Zij kunnen namelijk steroïde bevatten, die de huidbarrière beschadigen.

Farmaceutische oplossingen voor eczeem kunnen het eczeem tijdelijk verhelpen, echter pakken ze niet de oorzaak aan, slechts het symptoom. Aangezien eczeem vaak in verband wordt gebracht met een droge huid, is de eerste stap het goed hydrateren van de gebieden waar je er last van hebt.

Eczeem – natuurlijke oplossingen voor het verhelpen

Er zijn een aantal natuurlijke ingrediënten bekend die een zeer gunstige werking hebben op eczeem, namelijk:

 • Goudsbloem of Calendula; vermindert ontsteking en bevordert wondgenezing, dus ideaalvoor huidherstel.
 • Aloë Vera; Bezit verzachtende, helende, kalmerende en hydraterende eigenschappen.
 • Kamille; is een anti-allergeen en werkt ontstekingsremmend en pijnstillend. Het is ideaalvoor een gevoelige, rode of jeukende huid.
 • Gotu-kola; vermindert littekenweefsel en ontsteking, bevordert wondgenezing.
 • Manukahoning; hydraterende, kalmerende en antibacteriële eigenschappen. Manuka- honing is een geweldig ingrediënt voor het verminderen van infectie, ontsteking en jeuk. Er is wetenschappelijk bewijs dat deze vorm van behandeling effectief is bij het elimineren van ontstekingen, jeuk en bacteriën die infecties veroorzaakt.
 • Pompoenzaad; – een rijke bron van zink die essentieel is voor de genezing van de huid.
 • Berkolie; pijnstillend en antiseptisch, vooral goed als er pijn en ontsteking is.
 • Worstboom extract (Kigelia);  antibacterieel, schimmelwerend en ontstekingsremmend.
 • Sesamolie; ontstekingsremmend.
 • South Sea Pearl Powder; het hoofdbestanddeel is calciumcarbonaat en kan helpen bijgenezing en vermindering van roodheid.
 • Vitamine E; antioxidant en kalmeert de ruwe huid.

Tips bij het voorkomen

Onderstaande tips zullen ertoe bijdragen dat je minder last zult hebben van eczeem.

 • Draag loszittende en ademende stoffen zoals katoen en hennep, vermijd synthetische materialen.
 • Houd je huid gedurende de hele dag goed gehydrateerd.
 • Probeer je lichaamstemperatuur gedurende de dag zoveel mogelijk constant te houden.
 • Haal vloerkleden weg en minimaliseer huismijt.
 • Laat huisdieren buiten leven en vermijd te gaan zitten op plaatsen waar wel dieren zijn(geweest).
 • Gebruik geen chemische producten.
 • Eet vers en biologisch.
 • Verhoog je inname van omega 3, 6 & 9 doormiddel van visolie, lijnzaad, primula, en levertraan.
 • Verwerk probiotica in je dieet, zoals gefermenteerde voeding.
 • Zorg dat de ruimtes waarin je je bevindt, goed worden doorgelucht.
 • Verschoon regelmatig je beddengoed.
 • Houd een voedingsdagboekje bij, om te kunnen zien welke voeding eczeem verergert.
 • Was nieuwe kleding een aantal keer, voordat je deze gaat dragen.
 • Vermijd stress
 • Gebruik koude kompressen om het jeuken te verminderen.
 • Houd je nagels kort en schoon.

Mukti Organics Marigold Hydrating Cream

Marigold crème van Mukti is een dikke en hydraterende crème die geschikt is voor de droge huid en specifiek zeer geschikt voor de huid met eczeem. De crème biedt langdurige bescherming en bevordert de elasticiteit en soepelheid van de huid. De huid is minder droog, waardoor het ontstaan van eczeem wordt tegengegaan.

Shop jouw Mukti Organics Marigold Hydrating Cream direct via de webshop! Klik hier.

Eczeem hoe nu verder?

Je hebt nu al een aantal waardevolle tips gekregen om mee aan de slag te gaan. Wil je echt je eczeem aanpakken en de oorzaak achterhalen en dit oplossen? Maak dan een afspraak voor de Elim Huidherstel formule. Doormiddel van de RC wangslijmtest kunnen wij dan de oorzaak achterhalen.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl