Logo Elim Instituut

20 Manieren voor rimpel vermindering

zelf rimpels verminderen op een natuurlijke manier

Deel dit Bericht

Zelf rimpels verminderen. Met een aantal veranderingen in je levensstijl kun je rimpels op een natuurlijke manier verbannen of op zijn minst minder zichtbaar maken.

Twee van de belangrijkste factoren die een veroudering van de huid veroorzaken zijn roken en zonnebaden. Je zou dus kunnen stoppen met roken en alleen nog maar beschermd in de zon gaan zitten. Maar er zijn ook nog een paar andere boosdoeners die jouw uiterlijk bepalen.

Een paar simpele veranderingen kunnen zorgen dat je er de komende jaren een stuk jonger uit blijft zien. En dat kan zelfs zonder risicovolle cosmetische chirurgie en zonder huid verzorgingsproducten of cosmetica te gebruiken die vol zitten met giffen. De onderstaande tips zijn natuurlijke hulpmiddelen waarvan de meeste ook eens helemaal gratis zijn.

1 – Zelf rimpels verminderen met wassen van je gezicht met zeep

Dit is een van de grootste fouten die je kunt maken en ik waarschuw er iedere keer weer opnieuw voor. Het niet schoonmaken van je gezicht voordat je naar bed gaat is niet goed, maar het wassen van je gezicht met zeep al helemaal niet. De zeep heeft harde oppervlakte actieve stoffen die alkalisch zijn en een hoge pH hebben, dit maakt de huid zeer droog en is ook nog eens zeer irriterend voor de zuurmantel. Je kunt echt het beste je gezicht in de ochtend én in de avond reinigen met een reinigingsmiddel wat geschikt is voor jouw huidtype.

2 – Zelf rimpels verminderen slapen op je zij

Wanneer je gezicht voor uren achter elkaar in je kussen wordt geplet, kan dat leiden tot permanente vouwen in je gezicht. Gebruik in ieder geval een zijden kussensloop. Maak een soort kommetje zodat je alleen met je haargrens je kussen raakt. Klinkt raar, maar probeer het gewoon eens. Een ideale manier om in slaap te vallen is op je rug met een kussen onder je knieën.

3 – Zelf rimpels verminderen onvoldoende slaap

Deze kennen we allemaal, maar te weinig slaap kan inderdaad zorgen dat je jaren ouder lijkt. Probeer iedere avond om ongeveer dezelfde tijd naar bed te gaan om je biologische klok te resetten. Tussen 10 uur in de avond tot 6 uur in de ochtend zijn de ideale uren voor een goede nachtrust.

4 – Zelf rimpels verminderen verban de rietjes

Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jezelf. Je lippen herhaaldelijk tuiten zorgen namelijk voor extra lijnen rondom je bovenlip en mond. Dus tuit alleen je lippen om te kussen.

5- Zelf rimpels verminderen laat je ogen regelmatig testen

Als je vaak je ogen samenknijpt, tuurt of scheel kijkt als je de kleine lettertjes probeert te lezen, is het misschien tijd om je ogen te laten controleren. Boven de 40 jaar is het sowieso verstandig om dit een keer per jaar te doen.

6 – Zelf rimpels verminderen te mager

Als we ouder worden en tegelijkertijd onze collageen en elastine productie vermindert, kan ondergewicht ervoor zorgen dat de lijnen en rimpels in je gezicht verergeren. Zorg dat je een gezond gewicht behoudt.

7 –Zelf rimpels verminderen zet alles eens op zijn kop

Breng een paar minuten per dag ondersteboven door om de zwaartekracht te tarten. Dit stimuleert om voedingsstoffen, zuurstof en bloed naar het hoofd te brengen. Maak gewoon een handstand of hang ondersteboven. Doe je dit voor het eerst of ben je niet zo lenig, doe het dan onder toezicht.

8 – Zelf rimpels verminderen geen dagelijkse bescherming tegen de zon

Het dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème met een breedspectrum en een die zinkoxide bevat, is de beste optie om de UVA en UVB stralen te blokkeren. Deze stralen dragen bij aan zonbeschadigingen van de huid en vergroten de kans op huidkanker. Kies zelfs voor een factor 15 op de bewolkte dagen. We krijgen voortdurend blootstelling aan de zon ook door de ramen en vooral tijdens het rijden. Onze getinte crème met zonnebrandcrème is de ideale oplossing voor een dagelijkse bescherming. Vergeet niet om het ook toe te passen op de oren, in de nek en op de rug van de handen.

9 – Zelf rimpels verminderen laat op de avond drinken en alcohol drinken

Het drinken van alcohol dehydrateert het lichaam en ontspant de spieren, ook de spieren in je keel. Dit remt het vermogen om goed te ademen en dit verstoort hierdoor ook de nachtrust. Beperk dus de inname van alcohol en zorg dat je met ieder glas alcohol ook een glas water drinkt om gehydrateerd te blijven en hierdoor ook hopelijk minder alcohol te drinken.

10 – Zelf rimpels verminderen eet gezonden vetten

Eet alleen de vetten die essentiële vetzuren en omega-3 bevatten, zoals olijfolie en macadamia olie. Vermijd gehydrogeneerde en trans vetzuren die in oliën en margarines zijn verwerkt. Als je het niet zeker weet of een olie geschikt is, lees dan zorgvuldig het etiket net zoals bij de huidverzorgingsproducten. Meestal zijn de onuitspreekbare ingrediënten geen aanraders.

11 – Zelf rimpels verminderen wrijven en drukken op je ogen

De huid rondom je oogcontour is de plek waar als eerste de tekenen van ouderdom verschijnen, want dit is een uiterst dunne en gevoelige huid. Deze huid kan na verloop van tijd uitzakken en kreukelen, waardoor je oogleden gaan hangen en zakken. Wees altijd uiterst voorzicht bij het verwijderen van oog make-up. Gebruik een op olie gebaseerd product om voorzichtig alle resten van de mascara, eyeliner en oogschaduw weg te vegen.

12 – Zelf rimpels verminderen onvoldoende vochtinname

Als je mond droog aanvoelt en je hebt een dorstig gevoel dan is dat een teken dat je al aan het uitdrogen bent en dat je te lang hebt gewacht om iets te drinken. Ik raad aan om je water te fileren bijvoorbeeld met een zero waterfilter.  Daarna doe ik dat in een 1 liter RVS fles en hiervan drink ik er 2 op. Zo weet ik dat ik genoeg water drink en ik de avond drink ik ook nog wel een paar glazen. Zo kom is dus wel aan de 2.5 liter water per dag.

13 – Zelf rimpels verminderen muffe vliegtuiglucht

De lucht in het vliegtuig wordt voortdurend gecirculeerd. Het is een muffe en droge lucht waardoor je huid ook zichtbaar uitdroogt en droog aanvoelt. Zorg dat je tijdens een vlucht een pak van onze Mukti Mini Kits bij je hebt. Dit is geschikt voor ieder huidtype, net zoals onze hydraterende Floral Hydrating Mist Toner. Benevel met deze toner ieder uur tijdens de vlucht lichtjes het gezicht en decolleté. Zorg dat je op lange vluchten voor het slapen gaan je make-up verwijdert en gebruik een dikke verzachtende crème of een hydraterende olie.

14 – Zelf rimpels verminderen verminder stress en zie er beter uit

De oorzaak van rimpels is heel simpel bij stress. Stress zorgt voor de aanmaak van cortisol en cortisol remt de collageenproductie. Probeer dus je stress te verminderen en probeer je kalmte en balans te behouden vooral tijdens stressvolle periodes. Onderneem rustgevende activiteiten zoals natuurwandelingen, een rustgevende ademhaling, meditatie of yoga om de druk laag te houden en om te zorgen dat je niet zo snel overloopt.

15 – Zelf rimpels verminderen zorg voor voldoende Vitamine C

Zorg dat je voldoende vitamine C binnen krijgt. Dat kan door middel van biologisch seizoensgebonden groenten en fruit, maar ook met een actuele dagdosering in de vorm van onze Vital C Elixer of het gebruik van onze producten met als ingrediënt de kakadu pruim. Vitamine C houdt de huid gevoed, strak en stevig.

16 – Zelf rimpels verminderen let op je mimiek

Het fronsen en rimpelen van het voorhoofd, proberen te loensen en het samenpersen van je lippen zijn onnatuurlijke handelingen. Als je dit vaak doet, kan het onuitwisbare rimpels en kreukels rond de wenkbrauwen, in je voorhoofd en rond de mond veroorzaken. Let voortdurend op je gelaatstrekken, zeker als je achter de computer zit en je probeert je te concentreren op een taak. Stop even met de werkzaamheden en concentreer je op je gezicht. Haal de spanning eraf: ontspan je spieren en laat de gespannen uitdrukking los.

17 – Zelf rimpels verminderen lachen is echt gezond

Lachen laat je stralen en geeft je een jeugdige look. Oefen met glimlachen en lachen totdat het een gewoonte is. Maar lachen heeft nog meer voordelen. Het is wetenschappelijk bewezen dat lachen het kort-termijn geheugen verbetert, het beschermt tegen hart- en vaatziekten, het geeft je een beter fysiek uithoudingsvermogen en het voorkomt huidaandoeningen zoals huiduitslag en allergieën.

18 – Zelf rimpels verminderen gebruik een beetje olie

Met behulp van olie kun je de huid hydrateren en zacht en soepel houden. Ik adviseer om een paar druppels van onze Antioxidant Facial Oil te gebruiken. Het bevat een evenwichtige mix van omega -3-6-9 oliën die letterlijk de huid voeden en helpen om de huid te balanceren ongeacht het huidtype.

19 – Zelf rimpels verminderen beperk de inname van suikers

Recente studies hebben uitgewezen dat wanneer je verwerkte suikers of snoep eet er een grotere accumulatie in het menselijk weefsel wordt veroorzaakt. AGE’s (advanced glycation end products) hopen zich op in het gehele lichaam, dus ook in de huid. Deze AGE’s cross-linken met proteïnen zoals collageen en elastine en door dat cross-linken worden deze proteïnen beschadigd. Dit zorgt voor meer rimpels en een verminderde elasticiteit, wat uiteindelijk weer tot een ouder uiterlijk leidt. Dit proces werd voor het eerst erkend in het kader van diabetes. Dus als je putten in je dijen, cellulitis, ouderdomsvlekken, rimpels en andere oneffenheden wilt voorkomen beperk dan de suikerinname.

20 – Zelf rimpels verminderen eet je groenten rauw

Recente studies hebben ook aangetoond dat bepaalde bereidingsmethoden zoals frituren, grillen of roosteren ook meer AGE’s produceren. Het is beter om te stomen of het voedsel te rauw te eten. Denk bijvoorbeeld aan verschillende sla soorten, komkommer, tomaat, spinazie, broccoli, venkel en bloemkool. Dit kan je veel beter rauw eten eten. Maar sommige groenten kan je natuurlijk niet rauw eten zoals; aardappelen, pompoen, en aubergine.

Heb jij ook bijzondere of wonderlijke manieren om rimpels weg te houden?

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl