Logo Elim Instituut

Speciaal water voor een mooie en gezonde huid

Deel dit Bericht

 

We weten allemaal dat je dagelijks voldoende vocht moet binnen krijgen. Geadviseerd wordt om bij een normale lichamelijke inspanning zo’n 1,5 à 2 liter vocht per dag te drinken. En water is het beste omdat het helpt de afvalstoffen uit je lichaam af te voeren en het ook nog eens goed is voor je huid.

Het lichaam heeft behoorlijk wat mineralen nodig en om dit goed op peil te houden is het van groot belang om dus dagelijks voldoende te drinken. Het beste kun je grotere hoeveelheden in een keer drinken en niet elke keer een klein beetje. Dit omdat je hersenen anders niet het juiste signaal doorkrijgen en je nieren daarom vocht gaan vasthouden in plaats van het afvoeren.

Wat voor water is het beste?

Een vraag die ik van veel klanten krijg is welk water je nu het beste kunt drinken? Is kraanwater goed genoeg om te drinken? Of kun je toch beter gefilterd water of juist water uit flessen drinken?

Ik ben op onderzoek uitgegaan en tot de conclusie gekomen dat gefilterd water de beste optie is. Maar ik zal je hieronder ook uitleggen waarom kraanwater en water uit flessen minder goed voor je is.

Water uit flessen

Vaak wordt er gesuggereerd dat water uit plastic flessen goed voor je is. Het zou natuurlijk water uit bijvoorbeeld de Alpen bevatten, maar niets is minder waar. Soms is het gewoon kraanwater en word je dus behoorlijk misleid.

Plastic verpakkingen

Wist je dat water uit plastic flessen van samenstelling verandert? Dit komt door het plastic omhulsel. Plastic flessen zijn namelijk breekbaar en om dit tegen te gaan wordt het plastic voorzien van weekmakers, ook wel ftalaten genoemd. Deze geven het plastic weer meer elasticiteit en veerkracht, maar deze toxische stoffen kunnen echter ook in het drinkwater lekken. Dus voordat het water de fles in ging was het nog goed, maar daarna niet meer.

Kraanwater

De boosdoeners hier zijn chloor en lood. Chloor omdat dit wordt toegevoegd om het water te zuiveren. Zo’n 20% van het Nederlandse kraanwater bevat chloor en in België zelfs bijna al het kraanwater.

Het lood vormt een probleem doordat in veel oude huizen er loden aanvoer- en/of binnenleidingen liggen. En die leidingen kunnen lood aan het water afgeven. Lood behoort tot de zware metalen en is daardoor zeer schadelijk voor onze gezondheid.

Natuurlijk bronwater als alternatief

Kraanwater en water uit flessen zijn dus eigenlijk helemaal geen goed alternatief. Het liefst wil je water drinken dat puurder is dan kraanwater en/of flessenwater en dat dezelfde eigenschappen bezit als natuurlijk bronwater. Denk aan veel mineralen en een basische zuurtegraad.

Maar wat is in dat geval het beste alternatief? En de meest praktische oplossing?

Naar mijn idee is kraanwater filteren het beste alternatief voor natuurlijk bronwater. Door het te filteren haal je namelijk een groot deel van de schadelijke stoffen uit het leidingwater.

De beste waterfilter vind ik persoonlijk de Aquavit. Het water smaakt er echt zachter en lekkerder door. Ik heb zelfs klanten gehad die normaal eigenlijk niet van water houden, maar wel van water uit dit apparaat. Dat zegt dus wel wat toch?!

En daarnaast worden er ook nog eens allerlei gezonde mineralen aan het water toegevoegd zoals; calcium, kobalt, koper, chroom, germanium, jodium, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, molybdenum, natrium, fosfor, potassium, selenium, sodium, zwavel en zink.

Voorkom verzuring met de AquaVit

Wat mij ook erg aansprak is dat door de waterfilter het water een ph-waarde 9 wordt. Hierdoor wordt verzuring voorkomen. Deze verzuring is vaak het gevolg van onze voeding. Het lichaam moet extra hard werken om het weer in balans te krijgen. Water van de AquaVit kan je juist helpen je lichaam weer sneller te laten herstellen.

En wil je weten waarom verzuring slecht is voor je lichaam? Lees dan hier meer daarover.

De AquaVit 5 liter is een uniek 4-in-1 watersysteem. Het maakt van kraanwater weer gezond drinkwater.

Kenmerken van de AquaVit 5:

  • aquavit-5-literfiltert water diepgaand middels een keramisch en meerstappenfilter;
  • mineraliseert door verrijking met 18 mineralen van de Sunmac® mineraalstenen;
  • vitaliseert middels de magneet van 1.200 Gauss in de kraan, waardoor het water wordt geïoniseerd;
  • alkaliseert middels het meerstappenfilter dat de ph-waarde van het water verhoogt.

Productvoordelen van de AquaVit 5:

  • filtert, mineraliseert en vitaliseert het water;
  • maakt basisch (alkalisch) water met een gemiddelde ph-waarde van 9;
  • gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen zoals bpa en ftalaten;
  • geen bacteriewerking door het zilver in de mineraalstenen;
  • Kan overal geplaatst worden (er is geen stroom of wateraansluiting nodig);
  • goede prijs/kwaliteit verhouding en gemakkelijk in onderhoud.

Mineraal bronwater zoals wij dat kennen in Nederland ontstaat doordat regenwater langzaam door verschillende bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd, en neemt het belangrijke mineralen en sporenelementen op. Simpel gezegd wordt in dit watersysteem de natuur nagebootst.

Geschikt voor het hele gezin

Het systeem kan tot wel vijf liter water opnemen en is dus uitermate geschikt voor 1 tot 2-persoonshuishoudens. Heb je een groot gezin of wil je meer water tot je beschikking hebben omdat je het bijvoorbeeld ook gebruikt om in te koken? Dan is de AquaVit 12 een passender model.

Is de AquaVit een duur apparaat?

Gefilterd en gemineraliseerd water kost inclusief de aanschaf van het apparaat gemiddeld € 0,05 per liter. Flessenwater kost al snel € 0,50 per liter. Dat is dus snel weer terugverdiend!


 

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl