Logo Elim Instituut

4 stappen voor een jongere huid

Huidverjonging, Huidverjonging, Acne, Roscea, Schoonheidssalon, Schoonheidsspecialist, Huidspecialist, Elim Instituut, Alblasserdam, Rotterdam. Dermapen, Microdermabraise, Mukti Organics, Image Skincare

Deel dit Bericht

Wat is er goed voor je huid? Dat je je huid goed moet verzorgen, dat is niet nieuw voor ons. Eigenlijk gebruiken we al eeuwenlang bepaalde producten om onze huid een goede verzorging te bieden.

De huidpeeling en speciale bad rituelen waren zelfs al een onderdeel van de oude Egyptische cultuur, zoals Cleopatra die een bad nam in ezellinnenmelk omdat dit goed voor je huid zou zijn.

Wat is er goed voor je huid

Vandaag de dag is alles een stuk ingewikkelder geworden als het gaat om het kiezen van de juiste huidverzorging. De marketingcampagnes van de grote cosmeticabedrijven geven vaak verwarrende en tegenstrijdige berichten over de producten, of zelfs informatie waar we onze vraagtekens bij moeten plaatsen.

De meest opvallende reclametrend is toch wel dat sommige huidverzorgingsproducten worden neergezet als een kruising tussen een geneesmiddel en een cosmeticaproduct en dat je met deze ‘goed geteste en baanbrekende producten’ ongelooflijke resultaten kunt behalen, zoals een jongere huid.

De beloften voor meer schoonheid lijken hierbij onuitputtelijk. Er worden duur klinkende wetenschappelijke termen gebruikt, die eigenlijk niet veel om het lijf hebben. Ze geven je in ieder geval wel het gevoel dat het hier gaat om een deskundig ontwikkeld product, een procedé waar jij verder weinig verstand van hebt.

Ingrediënten vanuit de winkel zijn veel te laag gedoseerd

Groots wordt er verkondigd dat er bepaalde ingrediënten worden toegevoegd die de positieve eigenschappen van het product versterken. Vaak is dat ook zo, maar niet op de manier zoals de reclamemakers je laten geloven. Deze techniek wordt in de reclamewereld ‘angel dusting’ genoemd. Wat eigenlijk gewoon betekent dat er zand in je ogen wordt gestrooid.

Die effectieve ingrediënten worden namelijk wel toegevoegd, maar in een zo’n minimale hoeveelheid dat het over het algemeen totaal geen effect heeft. Als je echt wilt weten of een product een positieve invloed heeft op de huid, kijk dan op het etiket niet alleen naar de actieve bestanddelen. Ieder product heeft namelijk actieve en passieve ingrediënten.

Wat is goed voor je huid – actieve ingrediënten

Actieve ingrediënten zijn de bestanddelen die invloed hebben op je huid, zoals bescherming voor de zon, antioxidanten, exfoliërende ingrediënten die dode huidcellen verwijderen of de huid frisser maken. Er zijn veel actieve ingrediënten die invloed hebben op de huid op cellulair niveau die nauwkeurig onderzocht zijn, zoals vitamine A, Vitamine C, Niacinamide (vitamine B6) en inheemse en Australische extracten en peptiden.

Daarnaast zijn er de inactieve bestanddelen die toegevoegd worden, zoals geuren, water, bindmiddelen en vulmiddelen. De meeste hydraterende middelen zijn vaak volledig inactief. Zij kunnen misschien wel de huid hydrateren en vocht in de huid vasthouden, maar niet de huid op een positieve manieren veranderen zoals een actief ingrediënt dat kan.

Als je een goed resultaat wilt bereiken, dan is de Defiance age collectie een uitstekende keuze. Dit verjongt de huid echt en voedt de huid met positieve en actieve bestanddelen om de zichtbare tekenen van ouder worden te bestrijden.

Wat is goed voor je huid – belangrijkste actieve ingrediënten

ANTARCTICINE – PSEUDOALTEROMONAS FERMENT EXTRACT
Deze grondstof is afgeleid van een bacterie, gevonden op de bodem van een gletsjer in Antarctica. Het verhoogt de collageenproductie met als resultaat een gezondere en jonger uitziende huid, met minder rimpels en lijnen. Het ondersteunt tevens de toename van de elasticiteit van de huid, stimuleert de hydratatie en het vochtgehalte en de genezing van de huid.

Dit bestandsdeel is gevonden in het Defiance day serum van Mukti organics.

LEUPHASYL – PENTAPEPTIDE-18
Een peptide die de diepte van de rimpels op het gezicht vermindert, vooral in het voorhoofd en rond de ogen. Het versoepelt de lijnen of rimpels.

Dit bestandsdeel is gevonden in het Defiance serums van Mukti organics.

HYADISINE HA – PSEUDOALTERMONAS EXOPOLYSACCHARIDES
Een mariene bacteriële stam, rijk aan glucuronic zuur en hyaluronzuur HA, maar met meer potentie om het vocht in de huid te behouden en de huid te hydrateren. Dit heeft als effect een onmiddellijke verbetering van de rimpels op dezelfde manier als bij HA.

Dit bestandsdeel is gevonden in de Defiance day en de Defiance eye serum van Mukti organics.

ARGIRELINE – ACETYLHEXAPEPTIDE-3
Een peptide die bewezen heeft dat dit bestandsdeel zowel de mate van de bestaande gezicht rimpels vermindert en voorkomt. Het is ook aangetoond dat het de vorming remt van de complexe SNARE, een grote superfamilie van eiwitten. Het bootst als het ware de een van de eiwitten na die rimpelvorming veroorzaakt. Geen SNARE staat eigenlijk gelijk aan geen rimpels.

Dit bestandsdeel is gevonden in de Defiance day en de Defiance eye serum van Mukti organics.

CHROMABRIGHT – DIMETHYLMETHOXY CHROMANE PALMITAAT
Dit middel maakt de huid frisser en helderder. Het remt de tyrosinase-activiteit, de voorloper van de melanine productie. Het heeft ook een filter bescherming om beschadigingen van de huid voor Uv-straling te voorkomen.

Dit bestandsdeel is gevonden in het Defiance night serum van Mukti organics .

EYESERYL – ACETYL TETRAPEPTIDE-5
Een peptide met anti zwelling eigenschappen wat kan helpen om het zakken en zwellingen van de ooghuid te verminderen. Het verbetert de elasticiteit van de huid, de gladheid van de huid en helpt om de poriën open te houden.

Dit bestandsdeel is gevonden in het Defiance eye serum van Mukti organics.

COENZYM Q10 – UBIQUINONE
CoQ10 speelt een essentiële rol in de cellulaire functie als een antioxidant. Het is een goede bescherming voor de huid tegen vrije radicalen en DNA-schade die veroorzaakt wordt door Uv-stralingen. Het voorkomt ook een vroegtijdige veroudering van de huid en stimuleert een jongere huid.

Dit bestandsdeel is gevonden in de Defiance day, night en eye serum van Mukti.

VITAMINE E – TOCOFEROL
Verzacht de ruwe en droge huid en helpt bij het herstel van collageen. Een gebrek aan vitamine E kan leiden tot een vlekkerige huid, een vermindering van de stevigheid van de huid en vroegtijdige veroudering van de huid.

Dit bestandsdeel is gevonden in de Defiance day, night en eye serum Mukti organics.

VITAMINE C – MAGNESIUM ASCORBYLPALMITAAT
Een van de meest krachtige en effectieve antioxidanten die een belangrijke rol spelen in de vorming van collageen om bij te dragen aan de elastische eigenschap van de huid. Daarnaast draagt het bij aan de frisheid van de huid en draagt het bij aan het beeld een jongere huid.

Dit bestandsdeel is gevonden in de Defiance day, night en eye serum voor de oudere huid van Mukti.

AUSTRALISCHE INHEEMSE EXTRACTEN
Cellulaire inheemse extracten zijn opgenomen in de producten omdat ze extreem krachtige en bioactief zijn. Ze hebben zich aangepast aan de barre weersomstandigheden en bevatten een overvloed aan polyfenolen, antioxidanten en vitaminen, die letterlijk voedsel voor de huid zijn.

KAKADU PLUM – TERMINALIA FERDINANDIANA
Bevat ’s werelds hoogste concentratie van nutriënten-beschikbare vitamine C. Bij gebruik herstelt het je huideigen antioxidant afweersysteem, het beschermt de lederhuid en het stimuleert het Pro-collageen 1 en hyaluronzuur. Hiermee kunnen rimpels worden verminderd, kan de huidtextuur verbeterd worden en beschermt het de huid tegen beschadiging door Uv-straling. Het verbetert ook de hyper pigmentatie en vermindert de rimpels en fijne lijntjes.

Dit bestandsdeel is gevonden in de Defiance day en night serum van Mukti organics.

QUANDONG – SANTALUM ACUMINATUM
Dit bestandsdeel heeft een hoog gehalte aan vitamine C en fruitzuren, heeft daarnaast ook antioxiderende eigenschappen die krachtiger zijn dan vitamine E. Door de ontstekingsremmende werking is het een uitstekende wondgenezer en het vermindert de fijne lijntjes en rimpels.

Dit bestandsdeel is gevonden in de Defiance day, night en eye serum voor de oudere huid Mukti organics.

DAVIDSON PLUM – DAVIDSONIA JERSEYANA
Heeft een ontstekingsremmende werking en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Het fungeert als een antioxidant en verbetert de collageenproductie.

Dit bestandsdeel is gevonden in de Mukti Defiance night en eye serum voor de oudere huid.

Mukti organics is een organisch en gecertificeerd merk. De echte Australische eco-luxe schoonheid die een stralende en jongere huid oplevert, zonder schadelijke chemicaliën.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl