Logo Elim Instituut

Hoe kun je de huidveroudering van binnenuit tegengaan?

Supplementen

Deel dit Bericht

De ‘Schijf van Vijf’, we kennen hem waarschijnlijk allemaal. Als je iedere dag volgens deze schijf zou eten, zou je genoeg producten eten om de dag gezond door te komen. In die schijf zitten producten die onze dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen vertegenwoordigen. Toch is deze schijf niet voor iedereen voldoende om aan de benodigde voedingsstoffen te komen,

vaak zijn er omstandigheden dat een beetje extra aanvulling een stuk beter voor je gezondheid is, zoals het gebruik van voedingssupplementen. Daarbij wil ik ook nog wel een vraagteken zetten bij die zogenaamde Schijf van Vijf, hoe gezond is die nu eigenlijk voor je lichaam?

Hoe gezond is de Schijf van Vijf?

De Schijf van Vijf is in de loop der jaren wel wat verbetert, maar het bevat nog steeds niet alles wat nodig is voor een optimale gezondheid. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen dat de juiste voedingsonderdelen met elkaar gecombineerd worden. Als je zo maar willekeurig items uit die schijf kiest, kan het zijn dat je verkeerde combinaties maakt, waardoor je darmen uit balans raken. En een gezond darmstelsel is nu eenmaal belangrijk voor een goed spijsverteringsproces en de afvoer van giftige stoffen.

Een voorbeeld uit de Schijf van Vijf

Het voedingscentrum raadt bijvoorbeeld aan om vier tot vijf volkoren boterhammen per dag te eten. Maar hoe gezond is die volkorenboterham nu echt? Natuurlijk is volkorenbrood beter voor je dan brood wat gemaakt is met geraffineerde granen. In volkorenbrood zitten meer vezels en voedingsstoffen. Maar nog steeds is brood niet echt noodzakelijk en daarbij ook niet echt gezond. Brood van geweekte en ontkiemde granen zou iets beter zijn dan brood wat gluten bevat.

Veel mensen hebben tegenwoordig een allergie voor gluten en onderzoeken hebben aangetoond dat gluten de wanden van het spijsverteringskanaal beschadigen. Dit brengt een opgeblazen gevoel, een onregelmatige stoelgang en ook vaak pijn en vermoeidheid met zich mee. Dus ook al ben je niet allergisch voor gluten, je kunt er wel veel last van hebben. Het is dus sowieso beter om granen met gluten te vermijden.

Voorkom de bloedsuiker-achtbaan

De meeste van jullie weten wel dat brood ook rijk is aan koolhydraten. Zelfs volkorenbrood wordt vaak niet uit de volle graankorrel gemaakt. Bij het proces waar de granen tot een fijn meel vermalen worden, blijven er wel nutriënten bewaard maar het wordt nog steeds erg snel verteerd in het spijsverteringskanaal. Hierna komt het de bloedstroom binnen als glucose, waardoor er een flinke piek wordt veroorzaakt in het bloedsuikerniveau en tevens bij de insulineniveaus.

Een bloedsuiker wat snel stijgt, zakt meestal ook weer snel en zo kom je in een bloedsuiker-achtbaan terecht. En die achtbaan laat je alleen maar meer koolhydraten eten. Maar die verhoogde bloedsuikergehaltes kunnen ook een reactie aangaan met de eiwitten in ons lichaam. Dit noemen ze glycatie op celniveau en dit is één van de processen die een belangrijke rol spelen in ons veroudering. Het is dus onverstandig om zomaar aan te nemen dat het simpelweg kiezen vanuit de Schijf van Vijf een gezonde oplossing is.

Supplementen wanneer gebruiken?

Mensen die bijvoorbeeld zeer intensief sporten, mensen die bepaalde medicijnen gebruiken, rokers, zwangere vrouwen, vegetariërs, zoetekauwen en zo zijn er nog wel een aantal doelgroepen die best ook wat extra voedingssupplementen kunnen gebruiken. Daarbij zijn er vandaag de dag veel mensen met een voedseltekort.

Niet omdat ze te weinig eten, maar omdat ze te veel voeding zonder micronutriënten eten. En laten we het nou juist zo goed doen op die micronutriënten. Vitamines, spoorelementen, mineralen, allemaal stoffen die we hard nodig hebben om een gezond en fit lichaam te realiseren. Daarnaast is onze voeding bij lange na niet meer zo rijk aan vitaminen en mineralen als honderd jaar geleden.

Supplementen – hoe belangrijk zijn vitamines?

Ons grootste orgaan is de huid, dus hier moeten we zeker ook goed voor zorgen. Daarnaast is de huid ook vaak een spiegel voor onze gezondheid. Net zoals bij een hond een doffe vacht meestal komt door gezondheidsproblemen, geeft onze huid ook het een en ander aan. Een verstoorde balans van hormonen, mineralen, toxines, vitaminen of ontstekingen zijn vaak de oorzaak van huidproblemen.

Als je huidproblemen wilt aanpakken, is het dus zeker belangrijk om aan de binnenkant te beginnen. Bijvoorbeeld met verse producten, zorgen dat je hormoonhuishouding weer op orde komt en het aanvullen van bepaalde tekorten op het gebied van nutriënten met voedingssupplementen. Nutriënten heb je namelijk ook nodig om je lichaam op een gezonde wijze te ontgiften.

Wat doen de vitamines?

Hieronder even een overzicht van wat bepaalde vitamines voor je lichaam kunnen betekenen:
Supplementen

Supplementen zijn vaker nodig dan dat je denkt

Misschien heb jij een gezond en verstandig eetpatroon, maar je schrikt van de cijfers als je ziet hoeveel er verkeerd wordt gegeten en ook van het kostenplaatje wat deze verkeerde voeding met zich meebrengt.

-In 2002 at slechts 2% van de Nederlanders volgens de goede voeding richtlijnen

-Volgens een voedselconsumptiepeiling in 2010 is er slechts 26% van de volwassenen wat voldoende fruit eet en bij groenten is dat zelfs maar 14%

-In 2011 hadden 40% van de mensen die opgenomen werden in het ziekenhuis geen goed voedingspatroon. Zelfs als ze uit de Schijf van Vijf aten, kwamen ze essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, foliumzuur, selenium, vitamine A en D of zink te kort.

-Volgens een SEO-onderzoek in 2014 werd het totale plaatje voor maatschappelijke kosten in Nederland getaxeerd op 1,8 miljard euro.

-Zeker bij de ouderen is er nog weleens een dramatisch tekort aan vitamine A, B2, B6, C en foliumzuur.

Een tekort aan micronutriënten

Dat we te weinig groente en fruit eten dat weten de meeste mensen wel, maar weten we ook hoeveel tekorten we aan micronutriënten binnen krijgen? Bij de volwassenen eten de mannen het minste fruit, zij eten vaak slechts 6% terwijl de vrouwen meestal 10% van de aanbevolen hoeveelheid eten. In beide gevallen is het te weinig en komen we dus micronutriënten te kort die we eventueel moeten aanvullen met supplementen.

Bij groente is het nog erger, hier eten de mannen én de vrouwen vaak maar 5% van de aanbevolen hoeveelheid. In 2011 was dat bij de kinderen tussen de 7 en de 18 jaar slechts 5% fruit en schrik niet, slechts 1% aan groente. Bij de kleintjes ligt dit aantal wel hoger, hier at in 2004 ongeveer 20% de aanbevolen hoeveelheid.

We zijn niet altijd even gezond bezig en dat heeft invloed op je huid

Deze cijfers laten wel duidelijk zien dat we niet altijd even gezond bezig zijn en dat heeft een direct effect op je gezondheid en je huid. Je wordt hierdoor niet alleen sneller ziek, of je krijgt overgewicht, maar je gaat er ook nog eens slechter door uitzien. Onze huid heeft nu eenmaal net zoals de rest van je lichaam de juiste bouwstoffen nodig en als de huid die niet krijgt, kan er geen nieuw collageen of bindweefsel worden aangemaakt.

Het gevolg is dat je huid er dan stukken ouder uitzien en verliest zijn elasticiteit. Verslappen en rimpels krijgen, gaat samen met ouder worden, maar is vele malen erger als er niet goed voor de huid wordt gezorgd. De veroudering komt van binnenuit, dus als je deze tekenen van veroudering wilt tegengaan of in ieder geval wilt beperken, dan zal je aan de binnenkant moeten beginnen met geschikte en noodzakelijke voedingsstoffen. De juiste supplementen kunnen je hierbij helpen.

Supplementen – antioxidanten hebben we hard nodig

Daarnaast krijgen we met onze voeding te weinig antioxidanten binnen en dit is een groot gemis. Het is juist bekend dat je meer antioxidanten moet eten omdat ze ons beschermen tegen vrije radicalen. Zeker als je boven de veertig bent en gezond en vitaal wilt blijven met zo weinig mogelijk rimpels.

Ons lichaam bestaat namelijk uit talloze cellen die allemaal gezonde bouwstoffen nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Deze bouwstoffen halen ze uit gezonde voeding. Daarnaast krijgen ze te maken met de vrije radicalen, de stoffen die ontstaan bij het verbranden van suikers, eiwitten en koolhydraten.

Omdat we moeten verbranden, ontkomen we dus niet aan die vrije radicalen en dat is ook niet zo erg. Ze zitten ook om ons heen in de lucht en ook zonlicht op je huid zorgt voor vrije radicalen. Toch is het verstandig om te voorkomen dat we teveel van die vrije radicalen krijgen, bijvoorbeeld door veel suikers, alcohol, stress of langdurig sporten.

Laat de vrije radicalen niet hun slag slaan

vrije radicaleDe vrije radicalen maken andere cellen, moleculen en DNA kapot. Hierdoor raakt weefsel verhard en ontstaat er functieverlies. Vrije radicalen zijn ook vaak de boosdoeners van veroudering en ziektes. Rimpels hangen ook nauw samen met te veel vrije radicalen in je lichaam. Antioxidanten kunnen deze vrije radicalen onschadelijke maken. Hierdoor is een goede voeding met extra antioxidanten supplementen dus erg belangrijk. Maar kies dan wel voor natuurlijk supplementen, met chemische producten ben je nog niet goed bezig.

Natuurlijke supplementen

Als je voedingssupplementen gaat gebruiken, is het dus wel belangrijk dat je kiest voor natuurlijke voedingssupplementen en niet voor de synthetische weg. Natuurlijke supplementen worden namelijk verkregen uit volwaardige voeding. Synthetische supplementen noemen ze ook wel geïsoleerde voedingsstoffen. Deze supplementen worden op een industriële en kunstmatige wijze geproduceerd.

Om te zien of supplementen synthetisch zijn, kun je het beste het etiket van de voedingssupplementen bestuderen. Staan er veel moeilijke woorden op het etiket van de voedingssupplementen of chemische namen, bijvoorbeeld ascorbinezuur dan zijn het een synthetisch supplementen. Natuurlijke supplementen benoemen vaak de oorspronkelijke voedingsbron. Ook staat er meestal op het etiket van een natuurlijk supplement of het een plantaardig of dierlijk product is.

Natuurlijke voedingssupplementen

Als je op zoek bent naar natuurlijk voedingssupplementen is Source of Life Gold zeker een goede optie. Het bevat hoog Souce of lifegeconcentreerde ingrediënten, zoals antioxidanten, vitamine D3, en K2, Acai, Resveratrol, CoQ10 en ook nog meer dan 120 hoog geconcentreerde voedingsmiddelen. Source of Life is glutenvrij en geschikt voor de vegetariër. Daarnaast is Source of Life ook hypoallergeen.

Het is een perfecte voedingsondersteuning voor een natuurlijke energieproductie, vrije radicalen en je algemene lichamelijke en geestelijke toestand. Dit multi-vitamine preparaat is gebaseerd op mineralen, verschillende vitaminen en enzymen. Source of Life ondersteund op een natuurlijke wijze het lichaam en de huid.

Een complexe samenstelling van onder andere guave, basilicum essentiële vitamines, amla vrucht, de omega vetzuren uit chia, spirulina, zonnebloempitten, zwarte bessen, vlas en borage maken van het voedingssupplement een natuurlijke energiebron. Hij bevat ook een Full Spectrum Probiotic Blend met het revolutionaire salivarius K12, probiotica’s en M18 voor een volledige GI-dekking. Meer dan 120 kleurige groente en fruitsoorten zorgen voor een unieke samenstelling.

Zuurstoftekort en een verontreinigd lichaam

Maar er is nog meer wat je kunt doen voor je huid. Er is namelijk nog een ander probleem bij huidveroudering. Wanneer je een zuurstoftekort in je cellen hebt, heeft dat als gevolg dat essentiële bouwstoffen minder goed worden opgenomen. Je kunt dit stimuleren door producten te gebruiken die bijvoorbeeld de vetzuur moleculen beter opnemen. Door deze verbindingsfactoren wordt de zuurstof beter in je rode bloedcellen opgenomen, wat weefsel verzuring herstelt. Weefselverzuring heeft namelijk ook te maken met afvalstoffen en zuurvormende producten die in je lichaam blijven hangen, terwijl deze juist afgevoerd moeten worden.

Supplementen gaan de huidveroudering tegen op cellulair en organisch niveau

Daarnaast is het verstandig om preparaten te gebruiken die zorgen voor een collageen en bindweefsel aanmaak. Ook hierbij is het zeer verstandig om te kiezen voor preparaten die op een natuurlijke basis zijn ontwikkeld en waar geen kleur-, geur- of smaakstoffen aan zijn toegevoegd.

Deze preparaten zijn erop gericht om de huidveroudering op een cellulair en organisch niveau tegen te gaan. De verzuring van weefsel is een van de redenen waardoor de huid verouderd. Je hebt juist een product nodig wat met een unieke natuurlijke samenstelling zorgt dat oude en verwerkte eiwitten en andere metabolieten afgevoerd worden door een goed functionerend darmstelsel.

Supplementen, hoe belangrijk is dat darmstelsel?

Als we ons voedsel gaan verteren dan zijn we mede afhankelijk van belangrijke bacteriën in onze darmen. Deze bacteriën moeten ons helpen bij het spijsverteringsproces. Ze noemen deze bacteriën ook wel onze goede darmflora. Onze westerse manier van eten is nogal eens een aanslag op onze darmflora en daarom is er soms hulp nodig om de kwaliteit van de darmflora te behouden. RC SKIN Control System capsules helpen met de reiniging van de darmen en zorgen dat de ontlasting sneller en makkelijker de darmen kan verlaten.

Het reinigt ook oude ontlastingsresten uit de dikke darm en zorgt dat de darmwand soepel blijft en beter de nutriënten kan opnemen. Dit heeft als gevolg dat de kans op ontstekingen kleiner wordt en hierdoor ook de huid en het bindweefsel verbetert.

De RC ascorbo Plus RAD-tabletten zijn een toxische opruimer en daarnaast ook een zuurstof leverancier voor je cellen. Met de combinatie van deze twee ondersteuners, help je jouw lichaam om makkelijker de schadelijke stoffen af te voeren die de huid en de rest van je lichaam tegenwerken om hem jong en gezond te houden.

Waarom collageen poeder gebruiken?

Collageen is een belangrijk eiwit in het lichaam, ze noemen het ook weleens de ‘lijm die het lichaam bij elkaar houdt’. Collageen komt niet alleen voor in de huid, maar ook in de botten, de bloedvaten, de nagels en het haar. Maar de specifieke aminozuursamenstelling met de hoge concentratie aan proline, glycine en hydroxyproline hebben een belangrijkrijke functie voor de huid. Een jonge huid met een hoog collageen gehalte heeft zelden rimpels.

Collageenpeptiden houden de huid glad, elastisch en stralend. Specifieke studies hebben aangetoond dat na een paar maanden collageen poeder gebruiken de elasticiteit van de huid drastisch verbetert. Zelfs na het stoppen van het gebruik van het collageen poeder bleef de elasticiteit aantoonbaar.

Wat is een goed collageen poeder?

Er zijn verschillende soorten collageen poeder, maar eigenlijk wordt alleen de viscollageen peptide goed door je lichaam opgenomen. Een goed collageen poeder met een hoge concentratie collageen en wat daarnaast ook de noodzakelijke activerende en verbindende voedingsstoffen bevat om de aanmaak van collageen te stimuleren en de tekorten weer aan te vullen is het collageen poeder van LavieSage.

Hiermee wordt zowel de huid als de rest van het collageen in het lichaam in een optimale conditie gehouden. Het collageen poeder is een aanrader om te gebruiken als een gezonde onderhoudsbeurt voor je lichaam en je huid en noodzakelijk product als je de conditie van de huid wilt verbeteren.

De voordelen van het gebruik van een effectief collageen poeder zijn:

  • Collageen poeder stimuleert de fibroblasten
  • Een snelle collageenverbetering door collageen poeder
  • Voorkomen van osteoporose door collageen poeder
  • Je cellulaire energie wordt door collageen poeder verhoogd
  • Je fijne lijntjes en rimpels in de huid worden minder door collageen poeder
  • Het vitamine C verbetert je immuunsysteem

Wil jij weten welke supplementen voor jou het beste zijn? Of wil je een vitamine test om te kijken of je tekorten hebt aan vitamines? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl