Logo Elim Instituut

2 gezonde dranken om je energie in de winter te stimuleren

golden milk

Deel dit Bericht

Golden milk is heerlijk in de winter. Veel vrouwen zijn geneigd om iedere keer naar de cafeïne houdende dranken te grijpen om een beetje warm en alert te blijven.

Ikzelf hou hou niet van koffie maar van thee. Mijn handen hebben een hekel aan de kou dus geniet ik ervan om zo’n heerlijke warme mok vast te houden. Daarom zoek ik altijd het liefst naar gezonde alternatieve warme dranken. Te veel koffie en thee droogt je lichaam namelijk erg uit en dat is niet goed voor de teint, dus ik ben op zoek gegaan naar twee goede warme dranken teruggebracht, namelijk ‘Bulletproof Coffee’ voor degene die van koffie houd en ‘Golden Milk’ deze vind ik zelf Heerlijk!

Bulletproof Coffee

Ik ben meestal wakker om 6.30 uur en een paar keer per week ga ik in de ochtend sporten. In de ochtend geef ik mijn spijsverteringsstelsel altijd een pauze meestal ga ik pas rond 9 uur en soms iets later ontbijten.  Wel start ik gelijk met thee of Golden Milk. Golden milk en bulletproof coffee is echt de moeder van alle hete en gezonde dranken.

Enkele voordelen van de bulletproof coffee:

• Langzame ondersteunende energieafgifte
• Verhoogde vetverbranding (milde ketose)
• Meer focus en mentale helderheid
• Verhoogt de cognitieve functie
• Elimineert het hongergevoel
• Vrij van koolhydraten

Een echte energieboost

Het idee van een ‘kogelvrije koffie’ is geen nieuw concept. Het werd in 2004 gebrouwen door de ondernemer Dave Asprey terwijl hij door Tibet trok. Hij had last van hoogteziekte en kreeg een kopje yak-boterthee overhandigd. Na het te hebben gedronken, voelde hij zich onmiddellijk vernieuwd en energiek, alsof er een schakelaar in zijn hersenen en lichaam werd omgezet.
De Tibetanen die leven op grote hoogte en op koude en ruige terreinen, ontdekten deze biohack al eeuwen geleden, maar dan zonder de koffie. Maar ze hadden wel het goede idee om een gezonde drank samen te stellen die je warm houdt en je lichaam een energieboost geeft.

Er zijn drie essentiële componenten nodig voor deze energieboost. Maar eerst moet je even over je angst voor vetten heen stappen. Goede vetten maken je namelijk niet dik. Eigenlijk zijn ze zelfs superbelangrijk, vooral als je hormonaal onevenwichtig bent. Je lichaam heeft nu eenmaal verzadigde vetten nodig.

Koffie – boter – olie

Het is hierbij belangrijk om te weten dat niet ieder ingrediënt altijd dezelfde kwaliteit bevat, terwijl dit wel belangrijk is. De koffie en de olie kun je rechtstreeks vanaf de Bulletproof site kopen.

Koffie – De koffie moet een organische koffie zijn en geüpgraded, wat betekent dat hij vrij moet zijn van mycotoxines, zoals fungus en schimmels. Als het niet de juiste koffie is, kan hij wel dezelfde voordelen geven, maar misschien ook de kriebels.

Boter – De boter moet organisch zijn en van gras gevoede koeien. Het heeft een andere vet samenstelling en ligt hoger in het aantal essentiële voedingsstoffen. Ik weet niet zeker of er een vegan alternatief is, je zou een notenboter kunnen proberen zoals macadamia. Maar er zijn nog geen onderzoeken geweest of dit dezelfde effecten geeft en op dezelfde manier werkt.

Olie – De olie moet ‘brain octane’ zijn, een verfijnde olie van de klasse mediumchain triglycerides (middellange triglyceriden) ofwel MCT’s minus het laurinezuur. Het werkt rechtstreeks samen met de cellen door het activeren van je mitochondriën, die je een energieboost geven en de functie van de hersenen verhogen. Het helpt je lichaam ook om energie uit vet te creëren in plaats van suikers, waardoor je lichaam in een vetverbrandingsmachine verandert.

Hoe maak je Bulletfree coffee?

  1. Neem één kopje vers gezette koffie (ik gebruik zelf een kookplaat, maar je kunt natuurlijk ook je koffiemachine gebruiken om een groot zwart kopje koffie te zetten)
  2. Gebruik 1 tot 2 theelepels boter
  3. Gebruik 1 theelepel brain octane
  4. Doe alle ingrediënten in een blender en blend de substantie voor 30 seconden om er een romige en schuimige massa van te maken.

De populariteit van Bulletfree Coffee neemt toe

Als je al een te laag vetgehalte hebt of je bent veganistisch, dan kun je de vetconsumptie langzaam verhogen. Misschien heb je ook verteringsenzymen nodig om te helpen bij de opname in je lichaam. Een ander belangrijk punt is om nooit suiker of zoetstoffen te gebruiken, wat ze ook zeggen. Je bent al ‘sweet’ genoeg van je zelf.

Golden Milk

In de namiddag is het echt verstandig om geen cafeïne meer te nemen, dus switch je naar de ‘Golden Milk’. Zeker later op de avond heb je geen energieboost meer nodig. Deze lekkere kurkuma melk is ook veganistisch. Dus als je niet van koffie of dierlijke vetten houdt, kan de gouden melk bovenaan je lijstje staan van gezonde warme dranken.
Kurkuma heeft zowel rustgevende, genezende als medicinale eigenschappen. Je komt kurkuma ook heel veel tegen in veel Oosterse gerechten. De gouden melk heeft zijn naam te danken aan de heldere geeloranje tint, net zoals de kurkuma.

Golden Milk enkele voordelen;

• Helpt ontspannen
• Verhoogt de immuniteit tijdens het slapen
• Ondersteunt de spijsvertering
• Ondersteunt de lever
• Krachtige antioxidant
• Kan bescherming bieden tegen kanker

Wat doet kurkuma voor de golden melk?

De magische component van kurkuma is curcumine. Een verbinding die goed is gedocumenteerd vanwege de voordelen voor de gezondheid. Het wordt aangeprezen om het enzym te voorkomen dat verantwoordelijk is voor het omzetten van milieutoxines in kankerverwekkende stoffen. Het kan ook de vertering van suikers verbeteren door bloedsuiker en vetten te reguleren en door ontstekingen in de darm te verlichten.

Golden Milk hoe maak je het:

  1. Neem 2 kopjes amandelmelk (elke noot- of zuivelfabriek kan gebruikt worden)
  2. 1 theelepel kurkuma – gemalen of versgeraspt, aanpassen aan de smaak (pas op want kurkuma kan vlekken veroorzaken op kleding etc., dus wees voorzichtig met het gebruik)
  3. ½ theelepel kaneel of een kaneelstokje
  4. Zwarte peper (verhoogt de absorptie)
  5. Meng alle ingrediënten en giet het vervolgens in een kleine pan en zet deze op een middelhoog vuur tot het heet is. Niet aan de kook brengen.

Heb je de Bulletproof koffie of de Golden Milk al geprobeerd? Wat is jouw favoriete gezonde drank om te drinken in de winter?

.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl