Logo Elim Instituut

Huidverzorging in de herfst

Deel dit Bericht

Het zal je vast niet ontgaan zijn, onlangs is de herfst weer begonnen. De kortere en koude dagen breken weer aan. In het najaar en de winter krijgt je huid veel te voorduren, meer als in de zomer. Dit komt door de kou en regen, maar ook door de verwarming in je huis. Je huid droogt daardoor sneller uit en dat willen we graag voorkomen.

Hieronder lees je een aantal tips om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Zonbescherming

De zon is in dit jaargetijde misschien minder fel, maar dat betekend niet dat je je er niet tegen hoeft te beschermen. Daarom is het ook verstandig om in de herfst je huid goed te beschermen tegen de zon.

Het is wellicht wat overdreven om met een factor 30 door de stromende regen te fietsen, maar een dagcrème met een SPF factor beschermt je huid wel tegen de zon en UV straling. Immers, deze straling is ook aanwezig als de zon niet schijnt. Daarom is het belangrijk om je huid heel het jaar door te beschermen want 90 procent van de huidveroudering komt door deze UV straling.

StressSress

Vaak zien we naarmate het jaar vordert dat ook onze huid verslechtert. We zijn op zomervakantie geweest en gaan vol goede moed weer aan het werk. Maar zodra we weer in het ritme van alledag zitten, steekt vaak een droge en rode huid de kop op. Daar zijn natuurlijk meerdere oorzaken voor aan te wijzen, maar veelal heeft het te maken met stress. Stress vanwege het werk of het gezin of door wat dan ook. Hoe dan ook, stress heeft een negatief effect op onze gezondheid en dat weerspiegelt zich onder andere in de huid.

Voeding

Je huid wordt beschouwd als het grootste menselijke orgaan en kan niet zonder een goede voeding. Voeding van buitenaf is belangrijk met een goede crème, maar minstens zo belangrijk is voeding van binnenuit. En dat bedoel ik letterlijk; want goede voeding zorgt voor een stralende huid.

Heb je weleens gehoord van de pompoen? Een zeer gezonde, maar vooral ook een zeer lekkere groente. De pompoen is rijk aan calcium, ijzer, vitamine C & E en zorgt voor een ware kleurexplosie op je bord. Naast de pompoen kun je ook kiezen voor spruitjes. Deze groente bevat veel vitamine C en K, zwavel en vezels, maar heeft daarentegen erg weinig calorieën. Ze zijn dus met recht een vitaminebooster.

Naast groen of oranje kun je ook kiezen voor rood op je bord. Rode kool en rode bieten zijn wederom erg gezond en bevatten veel belangrijke mineralen zoals kalium, ijzer, foliumzuur, bètacaroteen en vitamine C & E. Al die gezonde groentes op je bord zorgen ervoor dat je huid een boost krijgt. En wie wil dat nou niet?

Vitamine D3

Vitamine D3 wordt wel de vitamine van het decennium genoemd. Nooit eerder kwam er in zo’n korte tijd zoveel nieuw onderzoek naar buiten over één enkele vitaminesoort. In Nederland heeft bijna iedereen een tekort aan vitamine D3. Deze vitamine maak je namelijk alleen aan in de zon en dan ook nog eens specifiek tussen 12 en 15 uur.

Om het aan te maken mag je geen zonbescherming aanbrengen want anders lukt het alsnog niet. Je kunt hierdoor slechts 15 tot 30 minuten in de zon zitten zonder te verbranden. Vitamine D3 kun je dus maar heel even op een dag aanmaken. En in Nederland schijnt de zon ook nog eens te weinig om het voldoende aan te maken. Vaak lukt dat alleen in de zomer waardoor er in de winter een tekort ontstaat. Een regel is dan om het in de maand waar de ‘R’ in zit het zeker te gebruiken. En dat is nu dus het geval in de maand oktober.

Nutricosmetics

Helaas zijn er steeds meer mensen die er een ongezonde levensstijl op nahouden. Stress, roken, weinig lichaamsbeweging en ongezond voedsel. Maar ook omgevingsfactoren zoals luchtvervuiling maken het er allemaal niet beter op. We komen daardoor steeds meer voedingsstoffen tekort en dat tekort veroorzaakt dan weer mede een slechte huid.

HLaviesage productenuidveroudering is niet iets wat je tegen kunt houden, maar je kunt wel proberen je huid in een zo goed mogelijke staat ouder te laten worden. Vaak kijken we alleen maar naar de binnenkant en wordt de buitenkant vergeten. En juist aan die buitenkant zie je die vroegtijdige huidveroudering het snelst optreden. Denk aan verslapping van de huid, rimpels of pigmentvlekken.

Nutricosmetics; beautysupplementen van LavieSage kunnen in deze situatie uitkomst bieden. De producten bevatten een scala aan belangrijke bouwstoffen zoals antioxidanten, mineralen, omega-3 vetten zoals EPA & DHA en vitamine C & E. Maar het bevat ook viscollageen en hyaluronzuur wat je huid nodig heeft om tekorten vanuit de voeding aan te vullen.

Het collageen en hyaluronzuur zorgen voor een mooie, volle en stevige huid en verminderen fijne lijntjes er rimpels. Daarnaast heeft LavieSage nog meer producten die zeer effectief werken bij diverse andere huidproblemen.

Rijkere huidverzorgingsproducten

In vergelijking met de zomer heeft je huid in het najaar meer behoefte aan een rijkere en vollere crème. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat er in dit jaargetijde een lagere luchtvochtigheid is waardoor je huid sneller uitdroogt. Dit vocht kun je daarom het beste aanvullen met een meer voedend huidverzorgingsproduct.

Het kan dus gebeuren dat je in de zomer tevreden bent met je producten, maar dat het in de herfst/winter te weinig is voor je huid. Laat je daarom goed adviseren door je huidspecialist wat voor jou het beste is.

Medische huidscan voor een mooiere huid

Wil je een stralende, vitale of jongere huid en/of afrekenen met jouw herfst-huidproblemen? Start dan nu, in samenwerking met een van onze huidspecialisten, een huidverbeteringstraject. Je krijgt dan een op maat gemaakte huiddiagnose: de huidscan!

Met onze professionele scanapparatuur kijken we onder andere naar het vocht-/vetgehalte, de elasticiteit, zonbeschadiging en rimpels in de huid.

Wil jij weten wat de conditie is van jouw huid? Neem dan vandaag nog contact op met Elim Instituut om te zien wat wij voor jouw huid kunnen betekenen.

Wij zorgen ervoor dat je er stralend uit zal zien met een gezonde huid!
Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl