Logo Elim Instituut

Voeding tegen huidveroudering

Huidverjonging, Huidverjonging, Acne, Roscea, Schoonheidssalon, Schoonheidsspecialist, Huidspecialist, Elim Instituut, Alblasserdam, Rotterdam. Dermapen, Microdermabraise, Mukti Organics, Image Skincare

Deel dit Bericht

Voeding tegen huidveroudering, wie is daar niet naar op zoek? Wil je het beste resultaat voor jouw kostbare huid dan is het belangrijk om gezond te eten. Je huid, het gedeelte wat je op dit moment in de spiegel kan waarnemen, is wat je nu op dit moment ziet.

Dit gedeelte is 4 weken geleden tot stand gekomen door de voeding wat je toen gegeten hebt. Daarom is het van uiterst belang om nu gelijk gezond(er) te eten, want het zou je spiegelbeeld pas 4 weken later gaan beïnvloeden.

Cellen, dus ook huidcellen worden constant vernieuwd en als alle (voeding gerelateerde) stofwisselingsprocessen goed functioneren dan zal je met een regelmaat van om de maand een gladdere huid waarnemen.  Dus mijn motto is nu verstandig eten voor morgen.

Naast gezonde voeding is het verder van belang om te weten dat huidverjongingsprocessen op 3 niveaus beïnvloed kunnen worden.

  1. Als grondslag voor een optimaal resultaat ligt een gedegen specialiste diagnose en probleemstelling van je huidtype en onderliggende huidproblemen.
  2. Het volgen van mijn speciaal voor jouw samengestelde behandelingsformule.
  3. Het regelmatig tot je nemen van alle nutriceuticals die ik deels heb (laten) ontwikkelen om je voeding verder te versterken en je van specifiek hoog niveau huid en bindweefsel bouwstoffen te voorzien om het gewenste resultaat te bereiken.

Hieronder de top 6 van de beste voeding voor jouw huid

om jouw persoonlijke behandelingsformule te ondersteunen.

  1. Avocado

Avocado is bekend als voeding tegen huidveroudering. Een avocado bevat een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetten wat goed is om de droogte in je huid te verminderen en het verlaagt zelfs je slechte cholesterol. Daarnaast is een populaire bron van vitamine E, wat zeer essentieel is voor het behouden van een jonge en soepele huid. Ook bevat Avocado kalium wat beschermd tegen een hoge bloeddruk.

  1. Bessen

Bessen zijn ook bekend als de beste anti-veroudering antioxidanten. Vooral de bessen als; bramen, bosbessen en zwarte bessen deze bevatten zeer krachtige antioxidanten. Dit beschermt je huid tegen vrije radicalen wat je huid sneller veroudert. Druiven zijn ook goed tegen huidveroudering. De schil van de druif zit tjokvol antioxidanten. Het beschermt jouw huid  tegen veroudering.

  1. Wortelen

Wortelen zijn bekend als één van de beste bronnen van beta-caroteen bekend voor bescherming voor je ogen. Beta-caroteen is een krachtige antioxidant dat helpt tegen veroudering en zorgt voor een betere weerstand. Ook kan het nog verder gunstig zijn voor je ogen, met name voor het aanpassen van je zicht bij schemer. Wortelen geven je dus een heleboel gezonde voordelen als ze ongekookt gegeten worden.

  1. Vette vis

Vette vis is een goede bron voor eiwit en Omega-3 vetten. De vetten en eiwitten zijn erg goed voor je lichaam. Omega-6 vetten krijgen we al veel binnen. Geen probleem, totdat de balans verstoord raakt, door bijvoorbeeld overmatige inname van voeding, rijk aan linolzuur, zoals margarines of vloeibare bak producten. We worden dan zeer gevoelig voor ontstekingen en moeten dat compenseren door de balans te herstellen; inname van meer omega-3 vetten. Die laatste groep is ook in staat om insulineresistentie te helpen verminderen, wat een bijdrage levert aan een gezond gewicht en een gezond cholesterolniveau.

  1. Noten

Noten zijn ook bekend om je immuunsystemen te stimuleren. Vooral het eten van rauwe noten. Hierin zit een zeer hoog gehalte aan vezels in en is ook een goede bron van vitamine, kalium, zink, ijzer, magnesium, koper en selenium. Deze vitamines helpen je cholesterolgehalte goed te houden en het versterken van je immuunsysteem. Ongebrande rauwe noten werken remmend op de veroudering maar gezouten en geroosterde noten doen juist schade aan je gezondheid dan dat het voordelen biedt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de beste voeding tegen huidveroudering. Het is aan te raden om dit dagelijks in je voeding mee te nemen.

  1. Rauwe groente

In rauwe groente zitten speciale voedingstoffen die je darmwand helpen samen met je darm microbe om oude kapotte darmcellen te repareren. Als je groente gaat verhitten dan krijg je het probleem dat juist deze speciale stoffen, die nodig zijn voor je reparatie, kapot gaan en dus niet meer hun werk kunnen doen.

Daarnaast zitten in de vezels speciale stoffen die voor de aanhechting zorgen van andere microbe aan de darmwand. Zodoende hebben rauwe groente dus een dubbele functie in je darmen. Ze leveren je de benodigde reparatie en voedingstoffen aan voor je darmen maar ook de benodigde voedingstoffen waarvan je darmbacteriën zelf moeten leven.

Sommige groentesoorten zijn niet voorbestemd om rauw te eten of eigenlijk helemaal niet rauw te eten behalve in gekookte vorm. Deze groentesoorten kunnen wij beschouwen als meer het eten van groente voor de smaak en niet als voedingsproducten die de benodigde bouwstoffen moeten aanleveren waarvan wij moeten leven. Pompoen is hiervan zo een voorbeeld die bijna niet rauw te eten is!

Het is noodzakelijk om bij elke avondmaaltijd een bord rauwe groente te eten om voldoende bouwstoffen te krijgen en het liefst ook als lunch te gebruiken.

Wil jij ook een persoonlijke behandelingsformule?

Maak dan een afspraak voor de Elim Huidherstel Formule zodat ik jouw persoonlijke behandelingsformule voor jou kan samen stellen om te zorgen dat je een mooie stralende en gezonde huid kunt krijgen en behouden.Laat mij weten wat je ervan vindt en deel het met jouw vrienden!

Als je dit bericht waardevol vindt, deel dit dan met je vrienden d.m.v. de sociaal media knoppen onderaan dit bericht.

Voor diegene die onze artikelen over huidverjonging regelmatig lezen en nooit (of zelden) reageren. Ik ben nieuwsgierig om van je te horen. Plaats in het reactieveld hieronder .. wie je bent en wat je van het artikel vindt .. en we zijn natuurlijk benieuwd wat jouw tips en vragen zijn?

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl