Logo Elim Instituut

Wat doet water voor je huid?

Deel dit Bericht

Wist je dat het menselijk lichaam voor 75% uit water bestaat? Door middel van zweten, plassen en ademen raken we echter voortdurend weer vocht kwijt en kunnen we uitdrogen. Daarom moeten we die reserves continue aanvullen om niet uit te drogen. Uitdroging is de basis van veel gezondheidsproblemen zoals onder andere ook huidveroudering. Water is een zeer bijzondere stof. Het vormt namelijk het hoofdbestanddeel van de cel. Dit water bevindt zich in ons hele lichaam. Het zit in onze cellen, maar ook in de ruimte tussen de cellen en in je bloed en je lymfe. En doordat water een oplossend vermogen heeft, kan het veel stoffen naar andere plekken in ons lichaam transporteren. Dit proces is zeer belangrijk om je lichaam goed te laten functioneren.

Waarom is het drinken van water zo belangrijk?

Begin de dag met een lach, maar ook met water! Drink na het opstaan twee glazen lauw water. Je reinigt daarmee je het lichaam en het zet het aan om te gaan functioneren. Je nieren worden bijvoorbeeld gereinigd en het activeert je lichaam. Want na een nacht geen vocht te hebben gehad, snakt het naar vocht.

Zonder water kan een mens niet overleven. We kunnen weken zonder voedsel, maar niet zonder water. We hebben per dag zo’n 1,5 tot 2 liter water nodig om ons lichaam te voeden en vitaal te houden. Op het moment dat je dorst krijgt ben je eigenlijk al te laat. Het is een teken dat je lichaam vocht nodig heeft want te weinig vocht betekent ook weer eerder droogtelijnen in je huid.

Daarnaast zijn er nog een heleboel andere goede redenen om water te drinken. Probeer er een dagelijkse gewoonte van te maken. En dat hoeft echt niet moeilijk te zijn. En hier lees je waarom:

Meer energie

Als je uitgedroogd bent voel je je moe en heb je minder energie. Als je dorst hebt, dan ben je eigenlijk al uitgedroogd; en dit kan leiden tot uitputting, duizeligheid en andere nare symptomen. Blijf dit dus voor en dan blijft je energielevel ook op peil.

Mooie huid

Regelmatig water drinken zorgt voor een strakkere en jongere huid. En dat willen we allemaal niet waar . Ook zal je huid egaler en mooier van kleur zijn.

Help bij afvallen

Water is een van de beste hulpmiddelen bij het afvallen. Water drinken vervangt vaak het drinken van andere, meer suikerhoudende, dranken. En dat zorgt ervoor dat je minder calorieën binnen krijgt. Maar ook omdat het je hongergevoel onderdrukt, waardoor je dus minder gaat eten.

Tegen hoofdpijn

Hoofdpijn hebben kan verschillende oorzaken hebben. Een van deze oorzaken kan zijn dat je te weinig vocht binnen hebt gekregen. Hoofdpijn is namelijk een vaak voorkomend symptoom van uitdroging. En heb je weleens last van een kater na een avondje doorzakken? Drink dan twee glazen water voordat je gaat slapen en je zult een stuk minder last hebben van uitdroging, het nevenaffect van alcohol.

Tellen koffie, zwarte thee, alcohol, frisdranken en fruitsappen ook mee?

Helaas, misschien dat de basis van bovengenoemde dranken bestaat uit water. Echter, ze zijn allemaal zeer ongezond voor je, zeker in grote hoeveelheden. Geef je planten in huis (of tuin) maar eens een tijdje koffie of een sportdrankje in plaats van water. Dan zie je al snel het verschil

Koffie en zwarte thee belemmeren het opnemen van water door de cellen in je lichaam, maar bevorderen het onttrekken van vocht. Het zijn in feite plasmiddelen: je zult al snel naar de toilet moeten. En moet je bijvoorbeeld te vaak plassen naar je zin? Stop dan eens met het drinken van koffie en/of thee en vervang het door water. Kijk eens wat er dan gebeurt. En drink je toch een kop koffie of thee: drink er dan gelijk twee glazen water bij, dan vul je het vochtgebrek weer aan.

Alcohol onttrekt ook vocht aan je lichaam. Last van een droge mond na een avondje doorzakken? Dan is je lichaam helemaal uitgedroogd. Af en toe een glas rode wijn kan prima, maar ook hiervoor geldt: drink er voldoende water bij.

– Fruitsappen zijn (in mijn ogen) suikerbommetjes. Ook als er ‘zonder toegevoegde suikers’ opstaat. Vaak is er dan geconcentreerd vruchtensap aan toegevoegd, wat net zo slecht is. Ik drink ze nooit. En er zitten nauwelijks voedingsstoffen meer in (want waarom denk je dat ze er vitamine C aan toevoegen?). Wat ze wel doen is het ontregelen van je bloedsuikerspiegel omdat het suikers in vloeibare vorm zijn. Mijn advies is dus: lekker laten staan die fruitsapjes.

– Frisdranken zijn (in mijn ogen) eveneens suikerbommetjes en bevatten daarbij ook nog eens fosfaten die voor een versnelde veroudering kunnen zorgen. Kies jij daarom voor een light-versie? Helaas, de chemische zoetstoffen in lightproducten zoals aspartaam zijn nóg slechter voor je. Laat frisdranken gewoon links liggen, je lichaam zal je er dankbaar voor zijn. Hetzelfde geldt overigens ook voor alle sport- en energydranken. Het enige wat je lichaam nodig heeft is water. Drink dus alleen water of kruidenthee. En zelf geperst sap uit groenten gemengd met fruit is ook goed dus dat kun je ook drinken. Zelf wissel ik dit af met drankjes die ik zelf maak met waterkefir (ik zal je binnenkort wat meer hierover vertellen).

Hoe komt onze huid aan water?

Laten we beginnen met het makkelijkste, gewoon water drinken. De huid wordt dan van binnenuit van water voorzien. Het wordt eerst naar de organen getransporteerd, en wat daar van overblijft is voor je huid. En omdat je organen behoorlijk wat nodig hebben, is het belangrijk veel water te drinken zodat ook je huid voldoende krijgt.

In onze huid zit een stof die we hyaluronzuur noemen. Deze stof trekt het water uit de onderste huidlagen aan en transporteert het tot aan de bovenste huidlagen. Maar naarmate we ouder worden neemt deze werking helaas af. Om de huid daar een extra handje bij te helpen kunnen we deze werkstof ook inbrengen. Dit doen we door middel van Mesotherapie. Op deze manier brengen we de werkstoffen daar waar ze nodig zijn, en op plekken waar het anders niet kan komen.

Let wel, dit is geen manier op de huid op te vullen, maar een pure voeding. De huid wordt hierdoor gestimuleerd om zelf harder te werken. Deze cocktail bevat hyaluronzuur, maar ook vitamines, aminozuren en mineralen. Dat is wat we noemen een echte waterboost! Je huid is daardoor gevoed en voelt elastisch en zijdezacht aan.

Maak gebruik van een kennismakingsaanbieding

Elim Instituut heeft speciaal om kennis met elkaar te maken een scherpe kennismakingsaanbieding. Jij kunt hier van gebruik maken en deze kennismakingsaanbieding bestaat uit het volgende: intake, huidmeting, proefbehandeling van de thuisproducten en advies voor thuis. Nadien kun je beslissen of je de behandeling bij Elim Instituut voortzet.
Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl