Logo Elim Instituut

Wat iedereen zou moeten weten over acne

Acne, acne behandeling, acne behandelen, wat iedereen moet weten over acne

Deel dit Bericht

Acne? Wat iedereen erover zou moeten weten! Bij een mooie uitstraling hoort voor veel mensen ook een mooie huid. Helaas is dat niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Heb je last van een onrustige en onzuivere huid, is je huid vaak pijnlijk door ontstekingen, puisten en bulten.

Lijkt je huid soms op te klaren om een paar dagen later weer vol oneffenheden te zitten?

Acne is een probleem dat veel voorkomt en in verschillende levensfasen kan opspelen. Niet alleen als je jong bent, maar ook als dertiger of veertiger kun je er nog last van krijgen. Omdat acne vaak op hele zichtbare plekken ontstaat en het schoonheidsideaal nou eenmaal een mooie, gladde huid is, kunnen mensen ook psychologisch behoorlijk veel last van hun acne hebben. Ze voelen zich onzeker, onaantrekkelijk en zelfs beschaamd over hun huid.

Gelukkig is er wel het één en ander te doen, zodat je weer zelfverzekerd en stralend door het leven kunt gaan en die rode bultjes, puisten of littekens tot het verleden gaan behoren! In het volgende blog leg ik uit hoe het ontstaat, welke soorten er zijn en met welke behandelingen ik je op dit gebied verder kan helpen!

Hoe herken je acne?

Acne houdt in dat je last hebt van een onrustige huid. Dat kan inhouden dat je last hebt van zwarte mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels), buitjes (noduli) en puistjes (pustels). Je kan van één klacht last hebben of van meerdere tegelijk. Daarom noemen we acne een ‘polymorfe’ aandoening, wat wil zeggen dat hij in allerlei vormen voor kan komen. Als acne ernstig genoeg is kun je ook last krijgen van littekens, die na de ontstekingen achterblijven op de huid.

In principe is acne een ontsteking van de talgklierfollikel. Vaak zijn het de talgklieren in het gezicht, op de rug en op de borst die zich onrustig gedragen; ze worden groter en produceren meer huidsmeer of talg, die bovendien een dikkere structuur heeft dan normaal. Doordat er een teveel aan talg wordt aangemaakt, kan die zich ophopen en de porie verstoppen. Die uitvoergang van de talgklier, of porie, kan zich ook nog gaan verhoornen, waardoor de talg nog moeilijker naar buiten kan. Op deze manier ontstaan mee-eters, ook wel comedonen genoemd.

We kennen twee typen comedonen: de zwarte, die zich meer aan de oppervlakte van de huid bevinden en de witte mee-eters, die dieper in de huid gelegen zijn. De zwarte, of open comedonen, zijn te herkennen aan het zwarte puntje in een verwijde porie.

Vaak wordt gedacht dat het zwarte puntje opgehoopt vuil is, maar het is eigenlijk melanine, een pigment dat uit de huidcellen afkomstig is. Deze open comedonen zijn vaak redelijk makkelijk te verwijderen en zijn relatief onschuldig. Pas wanneer ze in grote aantallen voorkomen, steeds groter worden of gaan ontsteken, kunnen ze de huid beschadigen. Witte of gesloten comedonen zijn wat lastiger te behandelen. Doordat ze dieper in de huid liggen, zijn ze niet zomaar uit te drukken en kunnen ze makkelijk ontsteken.

Een ontsteking van zo’n comedoon komt doordat de porie verstopt is en de talg en de bacteriën die in de porie leven opgesloten worden in de huid. De bacteriën beginnen op dat moment de talg om te zetten in vetzuren die de huid irriteren. Door dat proces zet de verstopte follikel zich steeds verder uit, tot die op een gegeven moment openscheurt. Zo komen de irriterende stoffen, die zich in de verstopte porie bevonden, in de omliggende huid terecht en ontstaan er pukkels en puistjes.

Hoe ontstaat acne eigenlijk?

Als huidtherapeut heb ik me jarenlang verdiept in de oorzaken van acne. Vaak zien we acne als een oppervlakkig probleem, maar de oorzaak van het probleem ligt vaak dieper. Een van de belangrijkste inzichten die we op dit moment hebben is de rol van de darmwerking bij het ontstaan van huidproblemen zoals acne.

Eigenlijk is dat al hele oude kennis. Vroeger werd de huid zelfs gebruikt als een manier om andere ziekten te diagnosticeren. Aan de huid kun je namelijk ook zien hoe het met de rest van je systeem gesteld is. Tegenwoordig zien we huidproblemen als een probleem dat op zichzelf staat en zijn we gewend zo’n probleem oppervlakkig te behandelen met een crème of antibiotica. Als de oorzaak van het probleem veel dieper ligt, zet dat natuurlijk niet veel zoden aan de dijk. Hoewel de juiste crème heel veel voor je huid kan doen, is het heel belangrijk om dus naar de diepere oorzaken van problemen te gaan kijken.

Bij acne is er sprake van een heel ontstekingsproces en en immuunrespons die eigenlijk wat te hard aan staat. Het lichaam reageert daardoor te heftig op bepaalde bacteriën die in elk lichaam aanwezig zijn, maar die bij sommige mensen een flinke reactie in hun lichaam veroorzaakt.

Er kunnen allerlei redenen voor zijn dat je immuunsysteem verstoord raakt en er een chronische ontsteking ontstaat. Stress, verkeerde voeding, antibioticakuren, roken, te weinig slaap of overgewicht kunnen allemaal bijdragen aan problemen in de darmen. Ook een disbalans tussen de goede en slechte bacteriën (SIBO of dysbiose) kan zorgen voor huidproblemen net zoals het zogenaamde ‘Leaky Gut Syndroom’.

Omdat je lichaam niet optimaal werkt en je darmen mogelijk in een soort constante staat van ontsteking verkeren, ontstaan huidklachten, zoals acne. De darmwerking draagt namelijk ook bij aan een gezonde hormoonbalans, die op zijn beurt weer invloed heeft op acne.

De darmen zijn daarnaast ook voor allerlei andere complexe processen in het lichaam verantwoordelijk. Het kan dus heel goed zijn dat als je de onderliggende oorzaak van je huidproblemen aan gaat pakken, je je ook veel lekkerder gaat voelen en meer energie krijgt. Omdat je gezonder bent, straalt je huid dat uit en voel jij je beter!

Acne, Acne behandelen, Acne behandeling

Factoren die acne kunnen veroorzaken

Genen

Eén van de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat de een acne krijgt en de ander niet, zijn de genen. Hoewel de kans dat je zelf last van acne hebt, als dat ook in je familie voorkomt, groter is, is het erfelijk patroon van acne vrij ingewikkeld. Het is niet zo dat je perse acne krijgt als één van je ouders het heeft, of vroeger heeft gehad, maar we weten wél dat acne een genetische aandoening is.

Hormonen

De hormoonhuishouding kan de balans van de huid ruw verstoren. Vaak zien we dan ook dat acne ontstaat op momenten dat iemands lichaam hormonale veranderingen doormaakt. Dat kan natuurlijk de pubertijd zijn, maar ook bij zwangerschap of rondom de menstruatie kan acne ontstaan. In het geval van sommige, gelukkig zeldzame, ziektes zoals Polycystic Ovarian Syndrome, congenital adrenal hyperplasia en androgen-secreting tumors kunnen mensen ook last van acne krijgen omdat die ziektes de hormoonbalans beïnvloeden.

Darmen

Als je maagdarm systeem niet optimaal functioneert, dan zal zeer toxische afvalstoffen in je lymfesysteem terecht komen en vandaar naar je huid getransporteerd worden.

Voeding

Je hoort over het dieet bij acne een aantal fabeltjes. Zo zou het eten van vet eten de volgende dag al zorgen voor meer acne en zou elk stukje chocolade direct zorgen voor meer puisten. Mensen denken dat het eten van bepaald eten ervoor kan zorgen dat je acne krijgt. Het ligt in de praktijk allemaal iets gevoeliger dan dat.

Hoewel iemand die niet gevoelig is voor acne absoluut geen acne krijgt van het eten van een stukje chocolade is het bij acne wel heel belangrijk om naar je voeding te gaan kijken. Bepaalde stoffen kunnen acne namelijk verergeren. Zo stimuleert suiker bijvoorbeeld de aanmaak van talg. Ook melk kan bij acne voor problemen zorgen.

Omdat je huidproblemen al in je darmen beginnen is het ook van belang dat we daar in je dieet wat extra aandacht aan besteden. Door voldoende de hydrateren, veel vezels te eten en te zorgen voor voldoende vitaminen, zorg je goed voor je darmen. Ook probiotica en wat extra vitamine D kunnen bijdragen aan een betere darmwerking.

Alcohol

Af en toe een glaasje wijn ’s avonds is natuurlijk niet zo’n probleem, maar alcohol kan er wel voor zorgen dat je meer last van acne krijgt. Alcohol zorgt namelijk voor schommelingen in de hormoonbalans, die puistjes veroorzaken. Omdat alcohol ook effect heeft op de darmen is het vaak het beste om tijdens een behandeling de drank even helemaal te laten staan. Hoewel een klein beetje alcohol niet zoveel kwaad kan, doet het vooral helemaal niets goeds voor je huid. Je raakt zelfs eerder gedehydreerd en ervaart vaak eerder meer dan minder stress. Allemaal niet bevorderlijk voor je acne.

Stress

Studies tonen aan dat een periode van stress kan zorgen voor de verergering van acne. Het is niet zo dat acne ontstaat door een stress, maar bestaande acne kan er wel door verergeren. Het is dan ook belangrijk om voldoende rust in te bouwen als je last hebt van acne. Voldoende lichaamsbeweging, slaap en activiteiten die je ontspannen kunnen ervoor zorgen dat je acne rustiger wordt.

Omgevingsfactoren

Zogenaamde ‘mechanische factoren’ zoals schurende kleding, de druk van de rand van een helm of een het wrijven van een voorhoofdsband kunnen acne verergeren. Zorg er dus voor dat je voorzichtig omgaat met de huid waar je eventueel acne hebt.

Medicatie

Sommige medicijnen kunnen voor acne zorgen. Met name als acne plotseling optreed, op een ongewone plek of op wat oudere leeftijd is het goed om te kijken naar de invloed die medicatie daarop heeft. Het gaat dan bijvoorbeeld om prednison, sommige middelen tegen tuberculose en epilepsie, lithium of testosteron.

Acne en melk

Melk en andere zuivelproducten hebben een bewezen rol in het verergeren van acne. Aan de ene kant komt dat doordat je huid meer talg gaat produceren, waar de P. Acnes bacterie in kan groeien. Ook zorgen zuivelproducten ervoor dat de dode huidcellen als het ware aan elkaar gaan plakken en dus moeilijk de porie uit kunnen. Op die manier raakt de porie verstopt en ontstaan er makkelijke nieuwe puisten.

Aan de andere kant bevat melk het groeihormoon IGF-1. Voor kalfjes is dat heel goed, maar bij mensen kan een teveel aan dat hormoon zorgen voor ontstekingen. Naast ontstekingen heeft IGF-1 ook effect op onze insulinewaarden. Daarmee wordt de lever aangezet om nog meer van het hormoon aan te maken, en verergert het probleem dus eigenlijk. Als je acne hebt is het daarom goed om heel voorzichtig te zijn met zuivelproducten en goed in de gaten te houden hoe je huid reageert als je ze een periode helemaal uit de weg gaat.

Fabeltjes over acne

Hygiene

Een vervelend fabeltje als je acne hebt is dat het iets te maken zou hebben met persoonlijke hygiene. Niets is minder waar! Hoewel het belangrijk is om een huid met acne goed schoon te houden met milde middelen, die de huid niet uitdrogen, komt het ook voor dat mensen zo fanatiek schrobben om van hun acne af te komen dat de huid daar meer door uitdroogt en de acne uiteindelijk verergerd. Ook het idee dat overmatig zweten voor meer acne zorgt klopt niet.

Besmettelijk

Acne is geen infectieziekte en is dus ook niet besmettelijk Hoewel er wel een bacterie betrokken is bij de ontwikkeling van acne, blijft die binnen de haarzakjes. Zelfs bij lichamelijk contact komt de bacterie niet in aanraking met de lucht en kan die dus niet worden overgedragen op andere personen.

Make-up vermijden

Make-up kan een hele goede manier zijn om rode plekjes of puistjes te camoufleren. Hoewel make-up de huid vroeger veel meer dichtsmeerde en zo zorgde voor nog meer verstoppingen, zijn er tegenwoordig producten op de markt die zonder verstoppingen de huid een egaler voorkomen geven. Let wel goed op het product dat je gebruikt, houd sponsjes en kwastjes goed schoon en haal de make-up altijd ’s avonds weer van je gezicht!

Kan ik acne zelf voorkomen?

Omdat acne vaak niet met een enkele factor te maken heeft, is het heel lastig om acne zelf volledig te voorkomen. Om acne echt de baas te worden moet je namelijk met al die factoren aan de slag. Veel mensen zetten maar in op 1 factor, terwijl ze de oorzaak van acne niet achterhalen, niet de juiste producten voor hun huid gebruiken, het probleem niet van binnen uit aanpakken en hun voeding niet aanpassen. Het is daarom bij aanhoudende acne een goed idee om een behandeling te ondergaan en te kiezen voor de Elim Huidherstel Formule om je ware oorzaak te achterhalen.

Een paar belangrijke adviezen

Knijp de puistjes bijvoorbeeld nooit zelf uit. Je knijpt door het drukken met je vingers of een pincet namelijk niet alleen talg naar buiten, maar vaak ook een beetje naar binnen. Deze talg zorgt onderhuids voor nog meer ontstekingen en meer risico op een litteken.

Daarnaast kun je in je leefstijl al wel bepaalde aanpassingen maken die de acne ten goede gaan komen. Vermijd slechte koolhydraten (zoals in witbrood, pasta en witte rijst), suiker, alcohol en zuivelproducten zo veel mogelijk. Door je lichaam even rust te geven en goed in de gaten te houden na welke voedingsmiddelen je ziet dat je acne verergert kun je wat grip krijgen op waar jouw lichaam gevoelig voor is. Probeer vooral goede vetten te eten en de slechte vetten te beperken. Je kunt ter ondersteuning wat omega-3-vetzuren bij gaan slikken.

Verder is het goed om voldoende rust te nemen, je veel te ontspannen en veel lichaamsbeweging te pakken. Hierdoor heb je minder last van stressklachten die voor acne kunnen zorgen. Voor je darmen kun je probiotica en wat extra vitamine D nemen. Zo kunnen ze zich sneller herstellen.

Hoe zit het met Zonnebaden

Hoewel je vaak hoort dat de zon goed zou zijn voor je acne, is het tegenovergesteld eerder waar. Het klopt wel dat acne er vaak na een dag in de zon beter uit kan zien. Doordat de zon de huid uitdroogd, droogt het ook de puistjes op en ziet je huid er vaak wat rustiger uit. Ook de vitamine D die je aanmaakt in de zon is absoluut fijn voor je acne.

Het is jammer dat die effecten alleen maar heel tijdelijk zijn. Op een dieper niveau is de zon namelijk helemaal niet zo goed voor je huid. Door de zonnestralen kan je huid behoorlijk uitdrogen en kunnen er meer dode huidcellen ontstaan, die bijdragen aan meer acne.

De UV-stralen zijn ook op andere vlakken niet goed voor de huid, er ontstaan meer vrije radicalen en tekenen van huidveroudering. Al deze factoren bij elkaar zullen er dus voor zorgen dat je de dag na het zonnen misschien aan je huid ziet dat die wat opgeknapt is. Een paar dagen later krijg je helaas last van de negatieve gevolgen en kan het zijn dat je acne verergert en pijnlijker is dan daarvoor. Voorzichtig met de zon dus!

Al deze tips kunnen een kleine bijdrage aan je acne leveren. Om echt af te rekenen met acne is de Elim Huidherstel Formule noodzakelijk.

Wil jij meer lezen over acne bij volwassen? klik dan hier.

Acne behandelen

Hoewel het mogelijk is om zelf stappen te ondernemen om je acne de baas te worden kan het heel zinnig zijn om een behandeling te volgen. Doordat je met heel veel factoren rekening moet houden, zoals de juiste huidverzorging, eventuele allergische reacties op voeding, de staat van je darmen en goed voedingsplan voor jouw lichaam, kan het zijn dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet.

Als gespecialiseerd huidtherapeut sta ik voor een behandeling van het totale plaatje. Ik kan je dus niet alleen helpen om zaken als huidverzorging en voeding voor je inzichtelijk te maken; ik heb een uniek behandelplan voor je ontwikkeld, dat ervoor zorgt dat we systematisch met alle oorzaken van acne aan de slag kunnen.

De behandelmethode die ik gebruik heet SKIN. Dat staat voor Speciale behandelingen die op een Krachtige manier Intern en op een Natuurlijk manier werken. Op die manier boek ik langdurige resultaten omdat alle oorzaken van het probleem aangepakt worden. Met deze behandeling heb ik, mede door de goede reviews van mijn klanten al diverse prijzen gewonnen. Omdat Elim Instituut een erkende huidspecialist op het gebied van acne is ontvang je vaak een groot deel van de behandeling via je zorgverzekering weer terug!

Hoe gaat zo’n behandeling in zijn werk?

Een behandeling bij Elim Instituut werkt volgens een bewezen 4-stappenplan. Door de behandeling verbeterd je huid binnen 3 maanden zo’n 60 tot 80 procent, en dat zonder medicijnen.

Stap 1: Analyse
Vaak is het best moeilijk om de eerste stap te nemen om wat aan je huidproblemen te doen: hulp vragen! Je mag er best trots op zijn dat dat je gelukt is, en samen gaan we aan het werk om jouw huid mooier te maken. Een goed begin is het halve werk, dus we beginnen met een zorgvuldige analyse van het probleem. Dat doen we door een SKIN-scan om het probleem in kaart te brengen.

Bij hardnekkige of langdurend acne neem ik ook een RC-wangslijmtest af om te bekijken hoe je darmen en interne organen functioneren. De diepere oorzaak van acne ligt namelijk vaak in de darmen of de interne organen, al zou je dat niet direct zeggen. We onderzoeken ook of je misschien een voedselallergie hebt die de acne in de hand werkt. Hierna hebben we een compleet beeld van het probleem en kunnen we het zo efficient mogelijk oplossen.

Stap 2: Cosmeceutical huidproducten
De meeste producten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor een huid met acne. Sommige bevatten parafine, die de huid afsluit en op die manier voor verdere verstoppingen zorgt. Andere producten drogen de huid juist nog verder uit. Een huid met acne is namelijk niet altijd een te vette huid. Daarom hoort bij een behandeling altijd een huidmeting, waardoor ik goed kan zien welke cosmeceutical huidproducten jouw huid het beste kunnen ondersteunen.

Cosmeceutical producten zijn producten die de krachten van goede huidverzorging verenigen met een hoge dosering werkzame stoffen. In tegenstelling tot veel producten die je in de winkel koopt, leggen de cosmeceutical producten geen laagje over de huid heen. Dat kan zorgen voor een huid die niet meer kan ademen, poriën die verstopt raken en dus voor meer acne!

Doordat we tijdens de SKIN-scan precies hebben kunnen zien wat je huid nodig heeft, kunnen we de perfecte producten uitzoeken die jouw huid optimaal ondersteunen om te kunnen verbeteren. En als je huid in een betere conditie is, zul je minder last hebben van acne.

Stap 3: Voeding en Preparaten (Nutricosmetics)
Bij Elim Instituut geloven we erin dat huidproblemen het beste op te lossen zijn door niet alleen van buitenaf te behandelen, maar ook de interne problemen op te lossen. Voeding hoeft niet de oorzaak van acne te zijn, maar bepaalde voedingsstoffen kunnen er wel voor zorgen dat je acne verergert. Door een goed advies over welke voedingsstoffen je beter kunt mijden, voorkom je dat je op die manier de tapvormig overmatig stimuleert.

Speciale Preparaten (Nutricosmetics) kunnen er daarnaast voor zorgen dat je hormoonspiegel weer in balans komt. Ook stimuleren deze supplementen de reinigende functie van de lever en de nieren, zodat alle afvalstoffen goed afgevoerd worden. Zo zullen de ontstekingen langzaam afnemen en verdwijnen.

Stap 4: Medische huidpeelings
Om acne te bestrijden en de huid weer mooi egaal te maken, maken we gebruik van medische huidpeelings. Hiermee zorgen we ervoor dat de bovenste huidlaag dunner wordt. Dat zorgt ervoor dat de talg makkelijker uit de huid kan, en dus niet meer voor verstoppingen kan zorgen. Ook de acnebacterie (P. Acnes) verdwijnt door de peelings, waardoor er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden zullen ontstaan. Een bijkomend voordeel van een medische peeling is dat de littekens van eerdere acne ook direct verminderen, en je huid er dus meteen frisser en stralender uit gaat zien!

Stap 5: Resultaat!
Doordat dit stappenplan op een grondige manier alle oorzaken van de acne aanpakt, kun je al snel genieten van een stralendere en gladdere huid. Je gaat je zelfverzekerder voelen en krijgt meer energie. Omdat je door de onderzoeken die we gedaan hebben wat beter weet hoe je systeem in elkaar zit zul je je ook echt gezonder gaan voelen. Door het mijden van eten waar je intolerant voor bent, een betere darmwerking en een gezondere levensstijl merk je dat je een stuk beter in je vel gaat zitten.

Is er iets te doen tegen littekens van acne?

Veel mensen hebben tijdens een bepaalde periode in hun leven last van acne, die gelukkig ook vanzelf weer overgaat. Als je dan eindelijk van die acne af bent, kan het jammer genoeg wel zo zijn dat je met een huid vol littekens achterblijft. Het kan vreselijk vervelend zijn om zo levenslang herinnerd te worden aan een periode in je leven dat je huid onrustig was.

Hoe ontstaat acne littekens eigenlijk?

Na een beschadiging van de huid ontstaat littekenweefsel. Bij acne wordt dat weefsel veroorzaakt door de ontstekingen die puisten eigenlijk zijn. Doordat er regelmatig heftige ontstekingsreacties in de huid plaatsvinden, ontstaat op deze manier een onregelmatige huid. Vaak heeft de heftigheid van de acne dan ook te maken met de heftigheid van de littekens, maar we zien ook dat niet elke huid hetzelfde reageert. Sommige mensen houden aan relatief kleine, oppervlakkige ontstekingen wel enorme littekens over. Gelukkig kun je tijdens en na een aanval van acne wel iets doen aan deze littekens!

MesoDermapen

De Dermapen is een van de nieuwste technieken op het gebied van microneedling. De handzame pen heeft hele fijne naaldjes die vibreren, waardoor er kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Hoewel je er niets van ziet en heel weinig van voelt, zorgen deze kanaaltjes wel voor een groots effect! Het natuurlijke herstelproces van de huid komt weer op gang en de aanmaak van collageen en bindweefsel wordt gestimuleerd. Op deze manier kunnen niet alleen rode of donkere vlekjes verdwijnen, maar herstellen ook diepere littekens, waardoor je huid er weer stralend en egaal uit gaat zien.

Wil jij echt van je acne af?

Heb jij nou ook last van acne? Wil je graag weer lekker in je vel zitten en je zelfverzekerder en gezonder voelen? Wil je weer energie hebben en stralend door het leven gaan? Hoewel het best lastig kan zijn om met huidproblemen om hulp te vragen, is dat absoluut de moeite waard. Door te investeren in jezelf reken je voorgoed af met acne en voel je vitaler, zelfverzekerder en ga je weer met meer plezier door het leven.

Maak vandaag nog een afspraak voor de Elim Huidherstel Formule. Wil jij meer informatie over de Elim Huidherstel Formule? Klik hier.

Je kunt als je vragen hebt of graag een afspraak wilt maken ook bellen naar 078 -69 11 113. We gaan dan samen aan de slag om van jouw droomhuid een realiteit te maken!

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl