Logo Elim Instituut

Darmen: De Onbetwiste Nummer 1 Oorzaak van Huidproblemen – Wat Je Moet Weten

darmen

Deel dit Bericht

Darmen de nummer 1 oorzaak van huidproblemen. Merk jij de laatste tijd dat je steeds meer rimpels en lijntjes hebt? Of heb je vaker last van acne of andere ontstekingen? Heb je al veel dingen geprobeerd om deze problemen te verhelpen, maar heeft niets resultaat gehad? Dat zou heel goed kunnen! Er is in deze gevallen namelijk maar één grote oorzaak voor het ontstaan van deze problemen, een oorzaak die door schoonheidssalons, doctoren en dermatologen niet wordt erkend.

De oorzaak van huidproblemen wordt namelijk gevonden in de darmen. Je huid is een directe weerspiegeling hiervan. Wanneer er iets niet goed gaat met de darmen, zie je dit terug aan de huid, in de vorm van rimpels, puistjes of roodheid.

Darmen en de huid

Waar het helaas nog vaak verkeerd gaat en de reden waarom jij nog steeds last hebt van rimpels of andere huidproblemen, is omdat veel behandelaars slechts naar de buitenkant kijken. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van (ernstige) acne, wordt er antibiotica voorgeschreven. Bij eczeem krijg je een vette crème en corticosteroïden.

Nog afgezien van het feit dat een antibioticum geen onderscheid maakt tussen ‘slechte’ en ‘goede’ bacteriën, en daardoor de balans in het gehele lichaam wordt verstoord, is er het gevaar van resistentie. Deze manier van genezen heeft dus zeker niet de voorkeur en eigenlijk kunnen we niet eens spreken van genezen. Het is meer pappen en nat houden, in plaats van écht de oorzaak te behandelen.

Darmen de oplossing voor huidproblemen

De oplossing voor huidproblemen wordt gevonden in de darmen. In de meeste gevallen heeft het te maken met verkeerde darmbacteriën en een ongezond darmflora. De darmen functioneren niet naar behoren, waardoor er een vitaminetekort ontstaat of waardoor er meer slechte bacteriën aanwezig zijn.

Wanneer je darmen niet goed werken, kunnen ze niet de juiste stoffen opnemen. Acne, eczeem, huidinfecties, hoofdpijn, een opgeblazen gevoel of vermoeidheid zijn het resultaat.

Huidproblemen door onbalans in de darmflora is een groot probleem. Een verstoorde darmflora wordt ook wel dysbiose genoemd. Bij darmen die goed functioneren zijn er 20% foute en 80% goede bacteriën aanwezig. Bij een verstoorde darmflora zijn er teveel slechte bacteriën en is er geen balans meer.

Oorzaken darmproblemen

De darmfunctie kan verstoort raken door veel verschillende factoren, de belangrijkste zijn:

 • Gebruik van medicatie zoals antibiotica.
 • Afname antilichamen; als ons lichaam verzwakt, hebben we meer kans om ziek te worden en dus ook op darmklachten. Immunoglobulines zijn antilichamen die ervoor zorgen dat ons lichaam beschermd is. Deze immunoglobulines zijn tevens ook aanwezig in het spijsverteringsstelsel. Als deze stoffen afnemen, is de kans groter op infecties en ziektes.
 • Ongezonde levenswijze, met bijvoorbeeld te weinig beweging en te weinig slaap, alcoholgebruik en/of roken. Met name alcoholgebruik is zeer slecht voor de darmwerking. Het slijmvlies, dat de maag beschermt, kan aangetast worden. Irritatie en ontstekingen zijn vaak voorkomende gevolgen.
 • Verkeerde voeding. Bewerkt voedsel heeft een grote invloed op onze gezondheid. E-nummers en het gebrek aan essentiële voedingsstoffen in deze voeding beïnvloeden op een negatieve manier de bacteriën in de darmen, waardoor er meer slechte dan goede bacteriën ontstaan.
 • Verkeerde voedingscombinaties; sommige voeding mag niet met elkaar worden gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan zuiverproducten en fruit.
 • Verkeerde voedingskeuzes; van zuivel is bekend dat het helemaal niet goed door het lichaam kan worden verwerkt en dat het bijvoorbeeld van negatieve invloed is op acne. Daarnaast kun je in veel gevallen denken gezond bezig te zijn, maar blijkt dit helemaal niet het geval te zijn. Maak jij geregeld smoothies, omdat je overtuigd bent van de gezondheidsvoordelen hiervan? Helaas, ook smoothies bevorderen de darmfuncties niet. Een smoothie bevat significant minder voedingsvezels dan het originele stuk groente of fruit waar het van gemaakt is en is daardoor (veel) minder effectief. De darm is daarnaast gewend voeding als het ware ‘te vermalen’, dit proces zorgt ervoor dat de darm de essentiële voedingsstoffen uit de voeding kan halen. Bij een smoothie valt er niets meer te vermalen, waardoor het eigenlijk weinig nut heeft op deze manier je vitaminen binnen te krijgen.
 • Stress is één van de belangrijkste oorzaken van darmklachten. Net zoals alle andere oorzaken van darmklachten kan stress langdurig darmklachten uitlokken. Het is daarom nuttig dat je tijdens je zoektocht naar oorzaken ook psychologische oorzaken in overweging neemt.

Huid- en darmproblemen, wat nu?

Allereerst is het belangrijk om meteen te handelen wanneer je last hebt van een onverklaarbare vermoeidheid, huidproblemen of een opgeblazen gevoel. Elim Instituut gelooft in een holistische aanpak als het gaat om de gezondheid van zowel het lichaam als de huid. Als enig huidinstituut in Nederland past Carinda Brand de unieke RC Wangslijmtest toe die zij samen met Naturopaat Rassie Erasmus heeft ontwikkeld om bij het effectief en zichtbaar tegengaan van huidveroudering en andere huidproblemen.

De RC wangslijmtest meet de volgende punten:

 • Hoe je darmhuishouding en immuunsysteem ervoor staan.
 • Hoeveel vrije radicalen er in je lichaam zitten waardoor je huid veel sneller veroudert.
 • Welke behandeling toegespitst op jouw persoonlijk het beste resultaat geeft.
 • Hoe het staat met de opname van voedingsstoffen in je lichaam.
 • Wat je cellulaire leeftijd is en wat er nodig is om die te verjongen.
 • Hoeveel collageen en elastine er nog in je huid zit en wat er nodig is om dat tekort weer aan te vullen zodat je huid weer glad, soepel en egaal wordt.
 • Hoeveel cellulaire zuurstof bevatten jouw cellen. Zonder zuurstof kan je huid zich niet verjongen.
 • Je allergenen profiel komen deels aan bod.

Het darmflora herstellen

Het doel van de RC wangslijmtest is achterhalen wat er voor nodig is om jouw darmen optimaal te laten functioneren, zodat er zoveel mogelijk voedingsstoffen kunnen worden opgenomen en huidveroudering en andere huidproblemen worden tegengegaan. Je ontvangt uitgebreid advies over huidbehandelingen en thuisverzorgingsproducten, passende bij jouw individuele situatie.

Om een directe verbetering te zien van jouw huid- en/of darmklachten, is het belangrijk om de darmfunctie te herstellen. Elim Instituut ontwikkelde hiervoor speciale supplementen samen met Naturopaat Rassie Erasmus, namelijk RC Skin Control voor je darmen en RC Ascorbo plus.

RC Skin Control

Reinigt de ingewanden en de darmen. Verbetert de ontlasting en zorgt ervoor dat oude ontlasting vanuit de dikke darm wordt verwijderd. Deze supplementen maken de darmwand soepel en verbeteren de opname van voedingsstoffen. Daarnaast worden ontstekingsreacties effectief tegengegaan.

RC Ascorbo plus

Elimineren toxische opbouw in het lichaam en zorgen voor meer zuurstof in de huid.

Wil jij jouw huid- en/of gezondheidsproblemen nu wel met resultaat laten behandelen?

Eindelijk écht verlost zijn van huid- en/of gezondheidsproblemen? Niet meer de rest van je leven laten beïnvloeden door lichamelijke ongemakken en discomfort, maar weer zelfverzekerd en vol energie in het leven staan?

Kies voor Elim Instituut! Carinda Brand is een zeer ervaren huidspecialist, ook gespecialiseerd in de om de oorzaak van jouw huidprobleem te achterhalen, en laat nu juist dit punt ervoor zorgen dat jouw (huid)problemen verleden tijd zijn!

Maak je afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek via info@eliminstituut.nl of bel 078 – 69 11 113

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl