Logo Elim Instituut

Hoe behandel je rosacea?

Hoe behandel je rosacea

Deel dit Bericht

Hoe behandel je rosacea? Verban onmiddellijk de giftige chemicaliën. Voordat we naar mijn tips gaan kijken hoe je het beste rosacea kunt behandelen, zonder het gebruik van giftige chemische stoffen en agressieve behandelingen, zal ik er eerst wat meer over vertellen.

De exacte oorzaak van rosacea is onbekend in de reguliere sector, maar daarmee is zeker niets over gezegd betreffende het menselijke microbioom (de darmwand functionaliteit).

In de reguliere sector hebben ze  wel theorieën over de ontstaanswijze. Een van de theorieën is dat de bloedvaatjes in het gezicht niet goed werken, waardoor ze verwijd zijn en hierdoor de karakteristieke roodheid van rosacea veroorzaken.

Een ander stelling is dat het wordt veroorzaakt door kleine intestinale bacteriële overgroei (SIBO). Volgens een groep Italiaanse gastro-enterologen heeft een onderzoek uit 2008 uitgewezen dat rosacea patiënten vaker SIBO hebben dan mensen zonder rosacea.

Sterker nog, bij behandeling en afname van de bacterie-overgroei, lijkt ook de rosacea hiermee te verdwijnen en dit uitstekende resultaat kan wel negen maanden behouden worden. Als je een donkere huid hebt of een Aziatische huid, dan heb je geluk, rosacea lijkt namelijk vooral bij een blanke huid voor te komen.

Vrouwen hebben trouwens drie keer meer kans om rosacea te krijgen en vooral in de leeftijdscategorie tussen de 30 en de 50 jaar.

Algemene rosacea symptomen

Hoe behandel je rosacea – Wat verergert rosacea?

Rosacea kan aangewakkerd worden door:
*blootstelling aan extreme temperaturen en wind
*zware inspanning
*zonlicht en zonnebrand
*stress en angst
*kunstmatige verwarming
*alcohol, cafeïne, kruidig voedsel en roken
*warme dranken en warme baden
*farmaceutische medicijnen, zoals corticosteroïden en medicijnen voor de bloeddruk die de bloedvaten verwijderen

Als je wanhopig op zoek bent naar een natuurlijke en biologische manier om je rosacea te behandelen, zorg dan dat je bovenstaande prikkelingen voorkomt. Bekijk daarna eens de medicijnen die je gebruikt en je cosmeticaproducten, vooral de meestal agressieve acne producten en de producten om rimpels tegen te gaan.

Het is namelijk bewezen dat dat een gevoeligheid voor bepaalde gezichtsbehandeling, producten, cosmetica én farmaceutische medicijnen de rosacea in meer dan 90 procent van de gevallen alleen maar activeert en verergert.

Hoe behandel je rosacea – GEEN Antibiotica dit verergerd je rosacea

Antibiotica, wat vaak wordt gebruikt voor de rosacea behandeling kan het soms juist doen aanwakkeren. Doxycycline kan leiden tot huiduitslag, jeuk, netelroos, roodheid, blaarvorming en een peeling van de huid. Tetracycline kan ook nog eens de gevoeligheid van de huid voor zonlicht verhogen, met als gevolg een verhoogd risico op zonnebrand, dus dit is dubbel zo slecht voor de rosacea. Daarnaast geeft het innemen van antibiotica nog een extra probleem, het dood ook je gezonde darmflora en die heb je juist nodig om je huid fris en gezond te houden.

Hoe behandel je rosacea – GEEN probiotica

Volgens de Amerikaanse academie voor dermatologen wijzen nieuwe onderzoeken uit dat de voordelen van probiotica, de zogenaamde goede bacteriën die voor een gezonde darmflora zorgen, een manier zijn om via het spijsverteringskanaal de huid te bereiken. Men heeft hier zelfs aangetoond dat het dagelijks gebruik van probiotica producten de acne of rosacea huid aanzienlijk verbeterd.

De rosacea crèmes die over het algemeen worden voorgeschreven voor de behandeling van rosacea zijn meestal brimonidine crème, ivermectine crème en isotretinoïne. Deze stoffen kunnen op korte termijn voordelen hebben, maar verergeren de problemen meestal op de langere termijn.

Hoe behandel je rosacea – GEEN microdermabrasie of chemische peelings

Mensen die wanhopig op zoek zijn naar een effectieve behandeling van de rosacea, kiezen soms voor chemische peelings of microdermabrasie. Ik zou dit niet aanraden, rosacea moet namelijk juist zeer zacht en voorzichtig behandeld worden.

Bij chemische peelings wordt de bovenste huidlaag verwijderd, de opperhuid. Soms verdwijnt er zelfs ook een deel van de tweede huidlaag, de dermis. De chemicaliën, zuren en retinols zorgen dat de bovenste laag van de huid afschilfert, waardoor er een zeer kwetsbare en gevoelige huid tevoorschijn komt. Deze nieuwe huid is nog gevoeliger voor roodheid, brand en prikkelt snel en kan zich niet aanpassen aan de zware invloeden van buitenaf. Deze huid is ook minder goed in staat om vocht vast te houden, wat resulteert in een droge en kwetsbare huid.

Hoe behandel je rosacea – mijn bewezen formule

Ik heb zelf een wetenschappelijk bewezen formule ontwikkeld voor hoe behandel je rosacea. Daarvoor raad ik aan om aan de binnenkant te beginnen en dat is om de darmen weer te herstellen. Vervolgens adviseer ik special preparaten die je darmen weer repareren en de weerstand in je huid verbeteren. Verder maak ik gebruik van de Mesodermapen. Let op dit is dus niet een algemene dermapen behandeling. Ik gebruik mesotherapie serums om de weerstand van je huid te verbeteren waardoor de roodheid en ontstekingen aanzienlijk verbeteren. Indien nodig gaan we ook aan de slag met voeding. Deze total methode heet de Elim Huidherstel Formule. Gebruik voor thuis gecertificeerde natuurlijke en biologische producten die helpen bij een succesvolle behandeling van rosacea.

5 stappen hoe behandel je rosacea zelf thuis

Rosacea heeft behoefte aan een constante huidverzorging routine, waarbij gebruik wordt gemaakt van zachte, geurvrije producten met natuurlijke en gecertificeerde biologische ingrediënten die voedzaam en kalmerend zijn. De meest rustgevende botanische ingrediënten voor rosacea zijn: calendula, kamille, aloë vera, centella asiatica of gotu kola.

Gotu kola is een uitstekend kruid wat bekend staat om haar vermogen om het bindweefsel te versterken, de doorbloeding in de aderen en haarvaten te verbeteren om hiermee de felrode verkleuringen in het rosacea gezicht te verminderen. Met behulp van de juiste producten kunnen ook de capillaire wanden versterkt worden, de huid gekalmeerd en de roodheid verminderd worden.

Hoe behandel je rosacea – stap 1

Dag en nacht reinigen met de Hydrating Cleansing Lotion, een zacht en hydraterend reinigingsmiddel wat de huid zuivert zonder dat het natuurlijke huidvet verdwijnt. Het bevat aloë vera, macadamia notenolie, kakadu plum en bergpeper blad. Was je rosacea gezicht met lauw water. Water wat te koud of te warm is, kan zorgen voor extra bloedtoevoer naar het gezicht wat meer roodheid veroorzaakt, wat zeker niet meehelpt met de behandeling van rosacea.

Hoe behandel je rosacea – stap 2

Gebruik dagelijks de Marigold Hydrating crème, een vettige crème die verlicht, verzacht en die de droge en ontstoken huid kalmeert en hydrateert. Je hoeft maar een kleine hoeveelheid te gebruiken en met wat lauw water te verdunnen om daarna met het mengsel het gezicht te deppen. De crème bevat gotu kola, calendula (goudsbloem), vitamine E, kakadu plum, korenbloem en wilgschors. Allemaal ingrediënten die kunnen helpen bij de behandeling van de symptomen.

Hoe behandel je rosacea – stap 3

Bescherm dagelijks met Tinted Moisturiser, een getinte crème met zonbescherming op basis van 20% zink oxide. Het gebruiken van een zonbescherming met factor 15, helpt bij het beschermen van de huid tegen de zon. Draag het liefst ook een hoed om blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te beperken om de rosacea roodheid te voorkomen.

Hoe behandel je rosacea – stap 4

Gebruik dagelijks in de avond de Antioxidant Facial Oil Omega 3-6-9. Dit product bevat 15 kostbare koudgeperste noten- en zaden oliën voor een superieure helende en verzachtende werking. De andere ingrediënten zijn: kakadu plum, davidson pruim, blue cypress zaad en mango zaad.

Hoe behandel je rosacea – stap 5

Reinig je huid één keer per week met de Deep Cleanse Antioxidant Masque. Dit zuivert en ontgift je huid, terwijl het essentiële antioxidanten, fytonutrienten en mineralen aanlevert. Het bevat aloë vera, kakadu plum, banksia en een zijdeachtige grasolie.

Hoe behandel je rosacea- veranderingen in je voeding

1* Neem zo min mogelijk verzadigde vetten en suikers om ontstekingen te verminderen en de insuline secretie te ondersteunen. Dit betekent zo weinig mogelijk fastfood, zuivelproducten en eigenlijk alles wat voorverpakt is. Lees in ieder geval de etiketten met de ingrediënten zorgvuldig.

2* Vermijd koffie, alcohol, kruidig voedsel en warme dranken die de roodheid kunnen verhogen en daarmee ook de positieve gevolgen van de natuurlijke rosacea behandelingen teniet doen.

3* Verhoog de inname van essentiële vetzuren in de vorm van noten, zaden en verschillende soorten oliën zoals; olijfolie, pompoenpitolie, avocadoolie. Als je graag vis eet, neem twee tot drie keer per week vis zoals zalm, makreel en tonijn.

4* Controleer je zink gehalte. De meeste van ons hebben een zink-tekort als gevolg van de uitgeputte voedingsstoffen in de bodem waarin ons voedsel groeit. Zink helpt bij het herstel van de huid en vermindert ontstekingen. Goede voedingsbronnen zijn zonnebloem en pompoen zaden, hele granen en biologisch rundvlees als je een vleeseter bent.

5* Check de werking van je darmen. Doormiddel van onze unieke RC wangslijmtest kunnen we precies achterhalen hoe jouw darmen functioneren. Of er veel gifstoffen in je lichaam zitten en nog veel meer. Op deze manier kunnen we de oorzaak van jouw rosacea achterhalen. Lees hier meer over de RC wangslijmtest.

Als je op zoek bent naar een effectieve rosacea behandeling op een natuurlijke manier of als je niet zeker weet of je een rosacea gezicht hebt, check dan dit artikel, misschien worden je vragen beantwoord.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl