Logo Elim Instituut

13 slechte gewoontes in combinatie met je huid

Deel dit Bericht

Een mooie stralende huid is wat iedereen wil, maar in de praktijk is dat nog niet zo makkelijk. Veel mensen hebben last van volumeverlies, schilfertjes of een huid die (te) snel veroudert. Nee, we willen juist allemaal een huid die gezond is van kleur, stevig & strak aanvoelt en die goed gehydrateerd is.

Lees daarom hieronder mijn 13 tips over slechte gewoontes voor je huid en je zult zien dat als je dit kunt vermijden, je huid vanzelf zal gaan stralen.

Verkeerd type crème

Iets wat nog vaak fout blijft gaan is het smeren van een crème die bij je huidtype past. Veel mensen vinden het lastig om hun eigen huidtype te bepalen. Je kunt daarom het beste de hulp inschakelen van een huidspecialist en samen onderzoeken welke type jouw huid is en welk verzorgingsproduct daar het beste bij past. En ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat een droge huid om een ander product vraagt dan een vette huid.

slechte gewoontes voor de huid

Hardnekkige scrubcrème

Iedereen is in de veronderstelling dat scrubcrème goed is voor je huid. En feitelijk is dat ook zo, alleen je moet wel oppassen dat je het niet te hardnekkig gebruikt. In plaats van dat het dan de dode huidcellen verwijdert, krast het als ware op je huid.

Kies dus altijd voor een zachte scrub, bijvoorbeeld die van DermaQuest. Deze romige scrub, op basis van zachte jojoba bolletjes, verwijdert op een milde wijze de dode huidcellen en andere vuilresten. De scrub polijst je huid en geeft een zijdezachte en gehydrateerd resultaat. Je zult merken dat de producten die je erna gebruikt ook beter worden opgenomen.

Let op de levende huidlaag

Veel gewone verzorgingsproducten werken alleen in de bovenste huidlaag. Wil je jouw huid echter effectief verbeteren en herstellen dan heb je zogenaamde cosmeceuticalsproducten nodig. Deze zijn werkzaam in de levende huidlaag en bevatten een hoge concentratie van actieve farmaceutische ingrediënten. Ze helpen je om jouw huid effectief te verbeteren en te verjongen en zijn uitsluitend te koop bij een huidspecialist.

slechte gewoontes voor de huid

Vergeet je decolleté niet

Vaak vergeten, maar o zo belangrijk; je decolleté. We smeren ons gezicht in, maar stoppen vaak bij de hals terwijl de rest van je huid, zoals je decolleté, ook vaak wordt blootgesteld aan de zon. En vooral in de zomer. Dus ook die huid heeft extra bescherming en verzorging nodig. Bovendien is de huid in je nek vaak wat dunner, dus wat extra hydratatie kan geen kwaad.

Zonnebaden

We houden er allemaal van, maar zon(of de UV straling eigenlijk) is slecht voor je huid. Het beste is zelfs om het zoveel mogelijk te vermijden. Want teveel zon op je huid betekent dat deze sneller veroudert. Gebruik daarom altijd een dagcrème met een SPF. Liefst met SPF 30 zelfs. En voor als je het nog niet wist; de zonnestraling komt zelf door de ramen heen dus wees je ook daar bewust van.

Make-up verwijderen

Toegegeven, je hebt er niet altijd zin in ’s avonds, maar het moet toch echt elke dag gebeuren. Je gezicht reinigen voor het slapengaan. Want een goed gereinigd gezicht krijgt voldoende zuurstof en zo raken je poriën niet verstopt. Resultaat; een stralendere huid.

Telefoons & bacteriën

Je staat er vast niet bij stil, maar tijdens het bellen kan je huid geïrriteerd raken van je gsm. Je huid komt namelijk in aanraking met het scherm, en laat deze nu toevallig een bron van bacteriën zijn. Het is dus geen overbodige luxe om je mobieltje af en toe te poetsen om zo het aantal bacteriën te reduceren.

Te weinig water drinken

We kennen allemaal wel het gevoel dat je je duizelig voelt, moe bent of gewoon minder energie hebt. Dit kunnen symptomen zijn van simpelweg dorst hebben, of erger nog uitdroging. Als je merkt dat je dorst hebt ben je eigenlijk zelfs al te laat. Daarnaast zorgt regelmatig water drinken ook voor een strakkere en jongere huid. En is deze ook egaler en mooier van kleur.

Teveel alcohol drinken

Eigenlijk een open deur; (teveel) alcohol drinken. Het droogt uit en dat merk je ook aan je huid, want die zal verslappen. Een glaasje op z’n tijd is echt niet erg, maar iedere dag meer dan één glas alcohol drinken werkt het wel meer in de hand.

Roken

Niet alleen slecht voor je gezondheid, maar zeer zeker ook voor je huid. Je krijgt er rimpels van en het verandert ook nog eens de kleur van je huid. Daarbij zie je er ook ouder uit omdat je huid slapper en minder vitaal eruit ziet.

Wist je trouwens dat één sigaret 50 mg vitamine C afbreekt? En dat die vitamine nu juist belangrijk is voor het aanmaken van collageen in je huid? Daardoor zie je er dus ouder uit. Mijn advies voor een mooie huid is uiteraard stoppen met roken.

Suiker

Net als roken breken suikers ook het collageen in je huid af. Collageen is opgebouwd uit eiwitten en is ook nog eens het meest voorkomende eiwit in je lichaam. En als het collageen eenmaal beschadigt is, merk je dat aan de eerste lijntjes en rimpels die ontstaan. Het voelt allemaal droger en slapper en daardoor zie je er al snel een stuk ouder oud dan dat je in werkelijkheid bent.

Het proces waarbij suiker zich hecht aan de eiwitvezels staat trouwens bekend als glycatie. Hierbij worden schadelijke nieuwe moleculen gemaakt, genaamd AGE’s (Advanced Glycation End products ). De AGE’s veroorzaken de huidveroudering. Dus hoe meer suiker je eet, hoe meer AGE’s je dus aanmaakt.

Niet genoeg slaap

Voldoende slaap is niet alleen goed voor de geest, maar ook voor de huid. Deze krijgt ’s nachts de tijd om te herstellen. En als je te weinig slaapt dan kun je dat terug gaan zien in je huid. Denk aan eczeem, acne of zelfs psoriasis. Voldoende slaap is dus essentieel in het behoud van een goede en gezonde huid.

Vermijd stress

En last but not least; vermijd stress zoveel mogelijk. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar veel mensen krijgen huiduitslag of andere aandoeningen als ze onder stress staan. Wil je huidveroudering voorkomen? Vermijd het dan zoveel mogelijk.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl