Logo Elim Instituut

Organische huidverzorging

Huidverjonging, Huidverjonging, Acne, Roscea, Schoonheidssalon, Schoonheidsspecialist, Huidspecialist, Elim Instituut, Alblasserdam, Rotterdam. Dermapen, Microdermabraise, Mukti Organics, Image Skincare

Deel dit Bericht

Organische huidverzorging en cosmetica zijn de laatste jaren een trend geworden. Veel beroemdheden en mensen zijn hierop overgeschakeld, maar waarom is dit zo belangrijk voor jouw huid?

Wat betekent organische huidverzorging?

Organische huidverzorging  (cosmeceuticals producten ) en make-up zijn gemaakt zonder chemische kleur en geurstoffen, conserveermiddelen (parabenen), paraffine liquid, minerale oliën en andere synthetische materialen. Daarnaast is het ook niet op dieren getest.

Organische huidverzorging wat dus ook cosmeceuticals producten genoemd worden, betekent dat het werkzaam is tot in je levende huidlaag. Cosmeceuticals producten zijn in staat de functie van jouw huid weer te herstellen waardoor je huid weer gezond kan worden en in staat gesteld is om zichzelf te verbeteren en te herstellen. Dus je huid wordt niet alleen gezonder en gladder maar speelt ook een belangrijkere algemene gezondheidsfunctie doordat het lichaamstemperatuur regelsysteem in je huid beter kan gaan functioneren.

Daarnaast zitten er een hoge gradatie aan actieve werkstoffen in om dit bereiken zoals; aloë vera bladeren, mango butter, stamcellen, hyaluronzuur, vitamine a,c en e en verschillende peptiden 

Laat je huid ademen en beter functioneren met organische huidverzorging en cosmetica

Organische huidverzorgingsproducten werken zelfs nog beter voor jouw huid als gewone huidverzorging en cosmetica. Dit omdat er alleen maar natuurlijke ingrediënten in zitten die beter op jouw huid werken en je huid laat ademen en meer elastisch maken.

Parafine en geassocieerde derivaten is vergif voor jouw huid

Parafine wat in veel producten is toegevoegd uit de winkel legt een (giftig) laagje over je huid heen waardoor je huid niet meer kan ademen en waardoor de receptoren in je huid die vooral gevoel en temperatuur moet registeren zichzelf gaan afstompen. Mede door dit laagje gaat je huid sneller verstoppen en ontstaat acne, mee-eter en je huid gaat er ook sneller door verouderen dus verrimpelen.

Waarom Parabenen slecht zijn voor jouw huid

Bekend van de parabenen is het dat het je huid dunner maakt waardoor je isolatie functie van je huid zal gaan afnemen.  Parabenen zijn ook stoffen die, eenmaal in je bloedbaan gekomen zijn, je rode bloedcellen zal beroven van zuurstof. Hierdoor zullen je rode bloedcellen gaan verschrompelen waardoor ze minder zuurstof kunnen dragen waardoor je cellen zullen gaan stikken.

Parabenen zal verder je bekleding van je zenuwbanen gaan aantasten waardoor deze bekleding, bestaande uit cholesterol lagen, kan gaan loslaten waardoor neurologische ziektetoestanden kunnen gaan optreden.

Er is gelukkig een ruime keuze aan organische huidverzorgingsproducten die op de behoeften van jouw schoonheid kunnen inspelen zonder al deze slechte stoffen. Van cleanser en crèmes tot lipbalsems, make-up en lipgloss is er een organisch huidverzorgingsproduct dat bij jou past. Het heeft niet alleen voordelen voor jou maar ook voor het milieu.

Organische minerale make-up met slecht 3 ingrediënten

In mijn Elim instituut werk ik exclusief met een make-up merk wat ongekend werkt met 100 % pure 3 zuivere ingrediënten. Dat is mica, ijzeroxide, titaniumoxide. Deze 3 ingrediënten laten je huid ademen, kunnen geen irritatie veroorzaken en verstoppen je huid niet. Ook zorgen ze ervoor dat je huid minder snel veroudert. Deze visie deel ik ook met mijn collega die met mij meewerkt.

Actieve organische huidverbeteringsproducten worden niet in de winkel verkocht

Organische huidverbeteringsproducten zijn niet in de winkel, parfumerie, drogist of apotheek te verkrijgen omdat enige kennis van de cosmetische farmaceutica noodzakelijk is.  Dit komt omdat deze producten doorwerken tot in je levende cellaag en de functie van je cellen weer gaan herstellen om weer gezond en stralend te worden.

Het is dus van belang dat je een gefundeerd advies krijgt van een huidspecialist want aspecten zoals dosering, frequente en samenstellen van product keuze, gerelateerd aan de probleemstelling en verkregen behandelingsformule, is van groot belang.

Waarom overstappen op organische huidverzorging en cosmetica?

Verbeter jouw gezondheid

Studies tonen aan dat bijna 60% van de chemische stoffen in commerciële huidverzorging en cosmetica hun weg vinden naar jouw bloedbaan. De gifstoffen zullen zich opstapelen in je lichaam met alle nare gevolgen van dien, zoals huidproblemen, ontstekingen, acne en concentratieproblemen en zo zijn er nog meer. Door gebruik te maken van de organische huidverzorgingsproducten en cosmetica heb je geen risico chemische stoffen in je bloed te krijgen.

Lagere luchtverontreiniging

Afgezien dat het bijdraagt aan jouw gevoel van welness, vermindert het gebruik van organische huidverzorgingsproducten en cosmetica ook vervuiling (milieu belasting). Normale huidverzorgingsproducten en cosmetica worden in massaproductie gemaakt in grote fabrieken en labs met behulp van verschillende conserveermiddelen en chemische stoffen.

De bijproducten die hiervan vrijkomen worden verwijderd als vloeibaar afval en opgelost als rook. Deze afvalstoffen kunnen mogelijke schade toebrengen aan het milieu. Aan de andere kant, zijn de ingrediënten van biologische huidverzorgingsproducten geteeld en vervaardigd zonder gebruik te maken van enige chemische of conserveermiddelen.

Waarom organische producten kopen bij Elim instituut

In eerste instantie zijn wij van het Elim Instituut heel erg milieubewust. Als eigenaar van het Elim instituut kijk ik in eerste instantie naar ingrediënten, product fabricageprocessen en zuivere personeelspraktijken van leveranciers en importeurs.

Om jouw huidconditie te achterhalen maken wij gebruik van de Skin-scan meetmethode waardoor we precies kunnen achterhalen wat jouw huid nodig heeft. Dit is belangrijk om tot het beste advies te komen en het beste resultaat voor jouw huid te behalen. Daarna kun je producten eenvoudig bij ons online bestellen dus ook als je niet uit de buurt komt is het raadzaam om 1 maal te komen, zodat je naar huis gaat met tips en een advies hoe je jouw huid weer gezond en stralend kunt krijgen en behouden en kan zorgen dat je huid niet sneller gaat verouderen.

RC wanglijmtest een inzicht in jouw gezondheid

Als enige van Nederland werken wij met de RC wanglijmtest om de oorzaak van jouw huidprobleem te achterhalen. De RC wangslijmtest is uniek in zijn samenstelling en uitvoering daar er van geen belastende teststoffen gebruik wordt gemaakt om de test uit te voeren.

Voorts levert de uitslag van deze voor Nederlandse begrippen unieke test geheel eigenzinnige en specifieke persoonlijke stofwisseling relateerde informatie aan die mij als huidspecialist in staat stelt om precies te weten te komen wat jouw cel leeftijd is en hoeveel collageen er in jouw huid aanwezig is en wat er voor nodig is om dit weer te herstellen.

Wat meet de RC wangslijmtest nog meer?

  • Achterhaalt voedingsallergie  
  • Is jouw voedingsovergevoeligheid een belemmerde factor voor het resultaat van jouw huidbehandeling ja of nee?
  • Weet precies hoeveel belastte stoffen er in jouw lichaam aanwezig zijn zoals straling, e-nummer en gifstoffen en hoe je dit eenvoudig kunt verwijderen
  • Of Jouw uitscheidingsritme zoals transpiratie, urine en ontlasting voldoende tijdig is om toxische materiaal die belastend zijn voor jou en voor je opname problemen van jouw nutricosmetics/nutriceuticals (voedingssupplementen) kunnen zorgen.
  • Zijn er zware metalen zoals kwik en dergelijke opgeslagen in jouw celwanden waardoor je cellen niet voldoende kunnen (ademen) en cel veroudering in de hand kunnen werken?
  • Welke organen tot op welk niveau zwaar belast is geraakt met uitscheidingsmetabolieten waardoor er een opeenhoping van stoffen kunnen zijn die voor collageen afbraak zorgen. Zonder deze wetenschap kan en zal jou door mijn samengestelde individuele behandelingsformule minder werkzaam zijn.

JA, ik wil ook een stralende huid en optimale gezondheid

Wil jij ook weten welke organische producten goed zijn voor jouw huid en een inkijk hebben in jouw algehele gezondheid? Maak dan nu een afspraak voor de Elim Huidherstel formule waar de SKIN-scan en RC wangslijmtest zit.

De RC wangslijmtest is ook te bestellen in de webshop zodat je het zelf thuis kunt afnemen en daarna krijg  je een gratis consult om te kijken hoe jij jouw gezondheid verder kunt verbeteren.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl