Logo Elim Instituut

Het 5 stappenplan voor een mooie en stralende huid

Deel dit Bericht

Ben je ook op zoek naar een manier om je huid mooi en stralend te houden? Veel vrouwen besteden behoorlijk wat geld aan hun uiterlijk. Ze zijn constant op zoek naar een oplossing om een stralende, mooie en jongere huid te krijgen of te behouden. Maar in plaats van geld uitgeven aan pijnlijke en dure operaties van de plastische chirurg zoals een facelift, Botox of fillers, kun je beter kijken wat je kunt doen om dit te voorkomen. Met een paar simpele stappen kun je er op een natuurlijke manier stralend uitzien.

Stap 1: Gebruik elke dag een UV-bescherming

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk dit is. Nog altijd komen er vrouwen bij mij in de praktijk die niet elke dag een UV-bescherming gebruiken. Dat komt omdat ze niet weten waarom dit zo belangrijk is; 90% van de huidveroudering komt namelijk door UV-straling. Deze straling is altijd aanwezig in de lucht, ook als de zon niet schijnt. De straling komt zelfs door het raam heen.

Het is bewezen dat mensen die hun huid elke dag beschermen, 24% minder snel verouderen. Ga daarom vandaag nog een dagcrème kopen met een spf 30 bescherming. Dit lijkt misschien aan de hoge kant, maar om huidveroudering tegen te gaan is dit zeker nodig. Gebruik echter geen zonnebrand want hierin zitten vaak chemische bestanddelen en die zijn niet goed voor je huid.

Stap 2: Hydrateer je huid van binnen en van buiten

Hydrateer je huid ook dagelijks van buitenaf met crèmes of serums. Om je huid daadwerkelijk te herstellen van vocht is het belangrijk dat je huidverbeterende producten gebruikt die werkzaam zijn op de levende huidlaag. Producten vanuit de winkel werken namelijk alleen op de bovenste dode huidlaag. Koop daarom je producten bij een huidspecialist en vraag of het cosmeceuticals producten zijn. Dit houdt in dat de producten op de levende huidlaag werken en een hoge gradatie aan actieve werkstoffen bevatten.

Gebruikt 40 % hyaluronzuur voor directe hydratatie

Om het vocht in je huid te herstellen heb je huidverbeterende producten nodig waar hyaluronzuur inzit. De functie hiervan is hydratatie. Het houdt 1000 keer zijn gewicht vast in water. Wat bijvoorbeeld een goed product is het B5 serum van Dermaquest. Door middel van liposoomtechnologie doordringt het serum de meerdere lagen van de huid, met als resultaat directe hydratatie. In dit product zit maar liefs 40% hyaluronzuur. Let erop dat als je een product koopt dat hyaluronzuur gelijk bovenaan de ingrediëntenlijst staan. Als het onderaan staat is meestal het nauwelijks werkzaam. Producenten mogen namelijk al zeggen dat er hyaluronzuur inzit vanaf 0.01%. Je begrijp vast wel om resultaat te behalen, dat 40% veel effectiever is.

Herstel je vochtverlies van binnenuit

Wist je dat het menselijk lichaam voor 75% uit water bestaat? Door middel van zweten, plassen en ademen raken we echter voortdurend weer vocht kwijt en kunnen we uitdrogen. Daarom moeten we die reserves continue aanvullen. Uitdroging is de basis van veel gezondheidsproblemen zoals onder andere ook huidveroudering.

Regelmatig water drinken zorgt voor een strakkere en jongere huid. En dat willen we allemaal niet waar?! Ook zal je huid egaler en mooier van kleur zijn. Drink daarom elke dag 1,5 tot 2 liter aan water of natuurlijk kruidenthee. Als je gewone thee drinkt of koffie onttrek je het vocht juist, dus die dranken kun je beter vermijden.

Stap 3: Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Waarschijnlijk weet je wel dat het belangrijk is voor je gezondheid om voldoende te bewegen. Maar weet je ook waarom dit bijdraagt aan een mooie huid?

Het allerbelangrijkste voor ons lichaam is dat het voldoende zuurstof krijgt. Zuurstof is namelijk essentieel voor onze cellen. Het zorgt ervoor dat het de vrije radicalen kan neutraliseren waardoor onze cellen minder snel verouderen. Ook zorgt de zuurstof in de cellen ervoor dat er een goede celdeling kan plaatsvinden. Als dit niet kan zal je huid sneller verouderen.

Zuurstof krijgen we alleen in ons lichaam door te sporten of door te bewegen. Het hoeft niet zeer intensief te zijn; lekker wandelen of fietsen is ook goed. Eigenlijk heeft ons lichaam acht uur per dag beweging nodig om voldoende zuurstof binnen te krijgen. Dat is natuurlijk erg veel en voor de meesten niet haalbaar, maar wees je ervan bewust dus pak de fiets in plaats van de auto of ga lopend boodschappen doen.

Stap 4: Zorg voor voldoende ontspanning

Stress is niet goed voor je huid en je lichaam. Maar stress verminderen gaat niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig helpen alle kleine beetjes. Doe dingen bijvoorbeeld 1 voor 1 en niet alles tegelijk. En een goede planning kan ook al helpen je stressniveau te verlagen.

Leef in het nu
Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe vaak ben je niet in gedachten van ‘dit moet ik straks nog doen en dit’? Of denk je in het verleden van ‘had ik het maar zo gedaan’? Mijn advies; leef in het nu en geniet van de dingen in het moment. Een voorbeeld: als je in de rij staat bij de supermarkt en je moet wachten, ga dan niet even snel je telefoon checken, maar probeer het moment te benutten voor wat anders. Luister bijvoorbeeld naar de geluiden om je heen, wat hoor je, wat zie je? Probeer uit je hoofd en in je lichaam te treden en gebruik daarbij al je zintuigen.

Stap 5: Beperk suiker en eet veel groente

Wist je dat suiker de huid met 15 jaar veroudert? Stop daarom vandaag nog met suiker eten of probeer het zo veel mogelijk te vermijden. Zelf voedsel bereiden is veel gezonder. IJs bijvoorbeeld J Zelf heb ik pas een ijsmachine gekocht en daar ben ik erg blij mee. Zo kan ik met fruit ijs maken dat geen suiker bevat.

Zorg daarnaast dat je voldoende groente eet en wissel ook af met verschillende soorten. Groenten bevatten alle bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft. Denk aan aminozuren, fytonutriënten, vitamines en mineralen. Deze stoffen doen allemaal iets goeds. Helaas lukt het ons alleen niet om er ook altijd genoeg van binnen te krijgen. Slechts 3% haalt de norm van 200 gram groenten en twee stuks fruit per dag. Daar valt dus nog veel te winnen.

Beautysupplementen

De huid is een levend weefsel. Ze wordt continu vernieuwd om onderhoud te plegen. Voor dit onderhoudsproces zijn veel verschillende voedingsstoffen nodig die via de voeding ingenomen dienen te worden. Echter, er zitten tegenwoordig veel minder vitamines en mineralen in onze voeding dan we nodig hebben. Daarom adviseren wij een extra aanvulling voor je huid met LavieSage Nutricosmetics. Deze geven je je dagelijkse portie huideigen nutriënten in combinatie met de vitamines en mineralen die nodig zijn om de huid langdurig mooi en gezond te houden.

Wil je weten welke huidverzorging of beautysupplementen voor jou nodig zijn om een mooie, gezonde en stralende huid te krijgen of te behouden? Maak dan vandaag nog een afspraak voor meer informatie of de kennismakingsaanbieding.
Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl