Logo Elim Instituut

Weetjes over Krill olie

Huidscan, huidverjonging, huidverbetering, kril olie

Deel dit Bericht

Heb je je weleens afgevraagd hoe grote zeedieren, zoals walvissen, zeeleeuwen en zeehonden warm blijven in de ijskoude wateren? Hoe ze de stress op hun hart aankunnen omdat ze hun hele leven in beweging moeten zijn? Omdat ze grote hoeveelheden krill olie binnenkrijgen! Ze krijgen dit binnen door vissen te eten die van krill leven. Krill is een garnaalachtig diertje dat krill olie bevat, een bijzondere vorm van omega-3 die in positieve zin sterk afwijkt van omega-3 uit gewone visolie.

Omega-3 vetzuren zijn heel belangrijke vetzuren. Ons lichaam kan ze zelf niet aanmaken, dus moet deze wel worden verkregen uit voeding. Er is veel geschreven over de voordelen van visolie vanwege het omega-3 gehalte. Maar wist je dat vis net als de mens zelf geen Omega-3 kan aanmaken? Ook zij verkrijgen het uit voedsel, met name door veel krill te eten. De vraag is dus… waarom zou je nog vis eten als je het in de meest zuivere vorm kunt krijgen?

Het verschil tussen Omega-3 uit visolie en uit Krill Olie 

De vetzuren in Omega-3 uit visolie zijn gebonden aan triglyceriden. Dat zijn op cholesterol lijkende vetdeeltjes die in de bloedbaan zweven. Omega-3 vetzuren uit krill olie zijn gebonden aan fosfolipiden. Fosfolipiden vormen het cement waarmee de celwanden in het menselijk lichaam zijn opgebouwd. Onze hersenen en onze darmen bevatten grote hoeveelhedenfosfolipiden. Dat betekent dat elke stof, zoals Omega-3 vetzuren, die aan fosfolipiden zijn gebonden veel sneller en efficiënter de darmwand passeren omdat ze identiek zijn aan onze lichaamseigen vorm van fosfolipiden. Dit is van groot belang voor de bouw, functie en bescherming van celmembranen in het algemeen, en zenuw- en hersencellen in het bijzonder. Daarnaast bezit krill olie krachtige antioxidatieve eigenschappen, mede door de grote biologische beschikbaarheid van de aan fosfolipiden gebonden antioxidanten als vitamine E, bètacaroteen en de carotenoïden canthaxanthine en astaxanthine.

Klik hier voor meer informatie

Feiten die je moet weten over krill olie 

* Krill olie is een van de rijkste en gezondste voedingsbronnen die we kennen.

* Krill olie heeft invloed op je cholesterol en houd het hart gezond.

* Krill olie is nuttig bij menstruatiepijn.

* Krill olie is superieur aan zelfs de hoogste kwaliteit visolie. Visolie kan oxideren bij blootstelling aan zuurstof. Dit verandert de moleculaire structuur van de triglyceriden aanwezig in visolie en maakt ze inactief.

* Krill Oil bevat astaxanthine. Dit is een krachtig antioxidant dat oxidatie en bederf voorkomt.

Waar komt Krill olie eigenlijk precies vandaan? Het wordt gevangen in de wateren rond Antarctica. Dat zijn de schoonste zeeën op aarde. Veel gewone visolie, vooral die uit China, is vaak vervuild met kwik, PCB’s en andere zware metalen. Daarvan is bij krill olie geen sprake!

Het effect van Krill Olie op de gezondheid 

* Helpt een normaal cholesterolgehalte te houden

* Helpt bij premenstruele spanningen (hoe fijn is dat J)

* Bevordert cognitieve functies en het geheugen

* Helpt bij het behoud van normale gewrichten

* Helpt bij stemmingswisselingen en neerslachtigheid

* Het helpt bij vertragen van het ouderdomsproces

* Bevordert gezonde celdeling

Krill olie en het cholesterol

De aanwezige vetzuren in krill olie (DHA en EPA) verlagen de hoeveelheid vetten en cholesterol door de synthese van triglyceriden in de lever tegen te gaan. Dit doen ze door de enzymen die verantwoordelijk zijn voor dit proces te blokkeren. De DHA in krill olie wordt vooral opgenomen door de hersenen en het netvlies en is belangrijk voor het gezichtsvermogen. Daarnaast bevordert het de communicatie tussen hersencellen en verbetert cognitieve functies.

Krill olie helpt bij menstruatie pijn 

Heb je last van premenstruele pijnen? Deze kunnen worden verlicht door Omega-3 vetzuren. Deze worden omgezet in hormoonachtige stoffen (type 3 prostaglandine of PGE3), die de ineen trekking van de baarmoeder (krampen) verminderen. Krill olie heeft ook een positief effect op de stolling van bloedplaatjes door tromboxanen A2 te remmen. Dit zijn chemische stoffen die verantwoordelijk zijn voor de samenklontering van bloedplaatjes, waardoor de bloedvaten kunnen blokkeren en beroertes en hartaanvallen veroorzaken.

Omega-3 vetzuren zijn de voorlopers van (de goede) serie 3 op hormoon gelijkende stoffen(prostaglandines) die in vrijwel alle weefsels van het lichaam voorkomen en gevormd worden. Als het lichaam Omega-3 vetzuren te kort heeft, maakt het de slechte serie 2 prostaglandines aan. Deze zijn betrokken zijn bij ontstekingsziektes zoals artritis en astma. Het is dus noodzakelijk om het lichaam te voorzien van omega-3 vetzuren om het immuunsysteem te versterken.

Natuurlijke bron van ontstekingsremmers en andere belangrijke antioxidanten De ontstekingsremmer (Astaxanthine) die van nature in Krill Olie voorkomt is een zeer krachtige antioxidant. Het neutraliseert vrije radicalen in het lichaam en beschermt ons tegen de beschadiging. We weten dat vrije radicalen onze lichaamscellen aanvallen en dat ze ons elastine en collageen aantasten. Daardoor verliest de huid elasticiteit en structuur en ontstaan rimpels en verslapte huid.

* Vitamine D in Krill Olie help de opname van calcium en fosfor te verbeteren. Deze stoffen zijn belangrijk voor de gezondheid van botten en tanden.

* Vitamine A in Krill Olie versterkt het immuunsysteem, verbetert het gezichtsvermogen, ontgift en helpt de huid gezond te houden.

De aanbevolen dagelijkse dosering van krill olie is vanwege de veel hogere effectiviteit lager dan die van gewone visolie. Per dag 1000 mg krill olie in plaats van 2000 mg visolie.

Heb je een vraag? Laat een bericht achter!

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl