Logo Elim Instituut

10 tips bij het kiezen van een huidspecialist

Huidverjonging, Huidverjonging, Acne, Roscea, Schoonheidssalon, Schoonheidsspecialist, Huidspecialist, Elim Instituut, Alblasserdam, Rotterdam. Dermapen, Microdermabraise, Mukti Organics, Image Skincare

Deel dit Bericht

Huidspecialist of schoonheidsspecialist? De tijden dat je alleen naar een schoonheidssalon ging voor ‘ontspanning’, zijn voorbij.

Tegenwoordig is er ook de mogelijkheid om naar een huidinstituut (huidspecialist) te gaan. Hierbij ligt de focus op het daadwerkelijk verbeteren en verjongen van de huid, maar zoals er ook verschil zit tussen de kwaliteit van bijvoorbeeld de ene kledingwinkel en de andere, is dit bij huidinstituut ook het geval. Hoe kies je een goede huidinstituut en nog belangrijker, hoe kies je de juiste huidspecialist?

Tip 1: Achterhalen van het probleem door huidspecialist:

Wanneer je last hebt van huidproblemen en niet tevreden bent met hoe je huid eruitziet, is het belangrijk om de reden van dit probleem te achterhalen. Een huidanalyse is een manier om te zien hoe het is gesteld met de huid en geeft inzicht in wat voor soort problemen er zijn. Echter, deze analyse is oppervlakkig en veel problemen komen voort uit ontstekingen of tekorten in het lichaam. De enige manier om het daadwerkelijke probleem te achterhalen, is door middel van een wangslijmtest. Waarschijnlijk heb je nog nooit gezien dat een salon deze wangslijmtest aanbiedt en dat klopt, Elim Instituut is de enige in heel Nederland met deze behandelwijze.

Zomaar eens in de zes weken een schoonheidsbehandeling ondergaan zonder behandelplan heeft weinig nut en zorgt niet voor een doelgerichte behandeling. Kies daarom voor een huidinstituut en kies voor een huidspecialist die je een behandelplan aanbiedt. Bij Elim Instituut werken wij met de huidherstelformule. De formule bestaat uit 5 stappen, die samen een compleet beeld van jouw gezondheid vormen. De huidherstelformule dient als leidraad voor de schoonheidsbehandelingen en thuisverzorgingsproducten, waardoor een resultaatgerichte behandelwijze ontstaat.

Tip 2: Natuurlijke cosmeceuticals gebruikt door huidspecialist:

Natuurlijke cosmeceuticals
Het verschil tussen normale cosmetica en cosmeceuticals, is dat cosmeceuticals op de levende huidcellen laag werken. Cosmetica werkt op de verhoornde (dode) huidcellen laag, waardoor er eigenlijk geen verbetering van de huid wordt gerealiseerd. De huid wordt wel verzorgd en voelt prettig aan, maar huidproblemen worden niet aangepakt en de huid niet verbeterd.

Let er daarnaast op dat de huidspecialist gebruik maakt van natuurlijke producten. Parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen en petrochemische middelen die in veel cosmetica worden gebruikt, beschadigen de huid. Deze stoffen leggen een giftig laagje op de huid, waardoor de huid niet meer kan ademen en werkstoffen uit cosmetica minder goed kunnen doordringen.

Elim Instituut maakt gebruik van het huidverbeterende merk Mukti. Mukti Organics komt uit Australië. Het merk is handgemaakt en geformuleerd met een hele duidelijke focus op ecologisch, luxe en kwaliteit. Elk ingrediënt van Mukti Organics is zorgvuldig onderzocht en elk Mukti product bevat een unieke mix van bioactieve, inheemse Australische extracten die een bepaald type huid of huidaandoening aanpakken.

Tip 3: Uitwendige verzorging is niet genoeg door huidspecialist:

Wanneer je je huid echt wilt verbeteren, is alleen het uitwendig verzorgen van de huid niet genoeg. In de huidige tijd krijgen we te weinig essentiële voedingsstoffen binnen, doordat de kwaliteit van het eten achter uit is gegaan. De huid en het lichaam ondersteunen met voedingspreparaten zal het verschil maken voor jouw huid en gezondheid.

Elim Instituut is specialist op het gebied van beautypreparaten. Beautypreparaten zijn supplementen voor cosmetische doeleinden zoals anti-aging, huidverjonging, huidverbetering en het oplossen van huidproblemen. Ze bevatten bouwstoffen, vitaminen, mineralen en essentiële vetten voor het beschermen, voeden en verbeteren van de huid. Ze ondersteunen het lichaam bij het onderhoud en de aanmaak van nieuw bindweefsel, collageen en elastine en zorgen voor een mooie, gezonde en stralende huid.

Alle preparaten waarmee Elim Instituut werkt zijn 100% biologisch.

Tip 4: De allernieuwste behandelingen door jouw huidspecialist:

De ontwikkelingen in de beautybranche gaan heel snel. Door onderzoek en ontwikkeling zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe inzichten gekomen over de beste manier voor het behandelen van de huid. Een kwalitatieve schoonheidssalon gaat mee met deze ontwikkelingen en investeert in nieuwe apparatuur en de beste producten.

Elim Instituut werkt alleen met de allerbeste apparatuur. Bij ons geen namaak Chinese apparatuur, die de huid kan beschadigen. Wanneer je als salon vooruit wilt blijven gaan en je klanten alleen het allerbeste wilt bieden, vergt dit een investering. Sommige salons zullen kiezen voor de goedkopere (schadelijke) variant, wij doen dit niet. Wij doen geen concessies, wij maken geen gebruik van goedkope producten en blijven onszelf vernieuwen, door bijvoorbeeld te kiezen voor organische cosmetica.

Tip 5: Let op samenwerking met specialisten bij huidspecialist kiezen:

Samenwerking met specialisten
Als huidspecialist weet je veel over de huid. Echter gaan sommige huidproblemen verder dan alleen de buitenkant. Ontstekingen in het lichaam kunnen bijvoorbeeld ook zorgen voor huidproblemen. Een schoonheidssalon kan deze problemen niet achterhalen.

Daarom heeft Elim Instituut gekozen om samen te werken met Rassie Erasmus van het Centrum voor natuurgeneeskunde POMT. Rassie kan door middel van verschillende technieken, de oorzaak van huidproblemen (en overige lichamelijke problemen) achterhalen. Onze klanten ontvangen een uitgebreide uitleg over het verband tussen bijvoorbeeld medicijngebruik en de huid, maar ook over voeding en hormonen. Ook onbekende huidproblemen kan hij altijd achterhalen.

Tip 6: Voeding

Bij Elim Instituut zijn wij er huidig van overtuigd dat er een verband is tussen voeding en de huid. Een goede huidspecialist dient daarom niet alleen verstand te hebben van de huid, maar ook van voeding. Je ontvangt bij ons een voedingsschema, die past bij de behandelingen en producten die je volgt in het instituut.

Tip 7: Brancheorganisatie

Let bij de keuze voor een huidinstituut, of de salon is aangesloten bij de Brancheorganisatie ANBOS. ANBOS staat voor professionaliteit, kwaliteit en vakkennis. Wanneer je een huidinstituut bezoekt die lid is bij ANBOS (te zien aan het ANBOS-schild), kan je er zeker van zijn dat deze:

  • In het bezit is van het Vakdiploma Schoonheidsverzorging
  • Rechtmatig gevestigd is
  • Volgens de hygiënecode van de schoonheidsspecialist werkt

Tip 8: Organisatie huidspecialist:

Let bij de keuze voor een huidinstituut, of de salon is aangesloten bij de organisatie HUIDspecialist . Dit is een organisatie met professioneel en goedopgeleiden huidspecialisten, huidinstituten en klinieken die gespecialiseerd zijn in huidverbetering en huidproblemen. De instituten die bij HUIDspecialist deelnemen, staan voor kwaliteit en hygiëne. Deze deelnemers zijn te herkennen aan het HUIDspecialist logo

Tip 9 Opleiding en scholing
 door huidspecialist:

Kennis is van essentieel belang voor een kwalitatieve behandeling. Een huidspecialist die na haar opleiding stopt met studeren, zal jouw huid niet kunnen verbeteren. Zoals in iedere branche, worden er ook in de beautybranche vele nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Er worden nieuwe ingrediënten ontdekt en nieuwe behandelwijze en apparatuur uitgebracht.

Huidspecialist van Elim Instituut, Carinda Brand, volgt de ontwikkelingen op de voet. Zij vindt het belangrijk om haar klanten altijd het nieuwste en het beste te kunnen bieden.

Tip 10: Ervaringen
 huidspecialist:

Zoek jij vaak op het internet naar ervaringen van gebruikers over een bepaald product? Doe dit dan ook bij de zoektocht naar een huidinstituut! Ervaringen op de website en op Facebook en Instagram geven jou een goed inzicht in de mate van tevredenheid.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl