Logo Elim Instituut

Welke zonnebrand is geschikt voor mijn huid?

Deel dit Bericht

Met de warme dagen in het vooruitzicht kunnen we heerlijk gaan genieten van de zon en zo onze vitamine D weer op pijl brengen. Wel is het belangrijk om jouw huid zo goed mogelijk te beschermen om zonneschade te voorkomen. 90% van de huidveroudering komt door de UV straling. Breng daarom op je gezicht altijd een goede bescherming aan. Daarnaast kun je jouw huid ook van binnenuit goed beschermen door o.a. extra antioxidanten te eten. Wil je weten hoe je jouw huid optimaal kunt beschermen tegen de zon om wel de voordelen te hebben en niet de nadelen?

Onze huid heeft een zwaar bestaan. Ze moet weerstand bieden tegen nagenoeg alles wat van buiten komt. Zo moet ze stoffen zoals zeep of shampoo, make-up, luchtvervuiling en bacteriën tegenhouden. Ook heeft ze een essentiële functie om de UV-stralen van de zon wel binnen te laten om vitamine D in de huid te kunnen produceren, maar moeten de schadelijke effecten van zonlicht worden geneutraliseerd om huidbeschadiging in de diepere lagen tegen te gaan. Omdat het zo’n zwaar bestaan is, wordt de opperhuid continu vernieuwd; iedere maand zijn alle cellen weer vervangen.

Bouw je natuurlijke zonnefilter op

Natuurlijke huidbescherming komt in onze huid via de voeding. De kleurstoffen die planten produceren om zich zelf tegen zonlicht te beschermen werken namelijk ook voor ons. Helaas is de huidige voeding grotendeels geraffineerd waardoor veel te veel nuttige stoffen zijn verwijderd. SkinProtect zit echter boordevol met extracten uit planten die de huid haar natuurlijke zonnefilter terug geeft. Nutricosmetics, met een beschermende functie tegen verbranding!

Hoef je dan helemaal niet meer te smeren met  zonnebrand?

Dat hangt natuurlijk af van de intensiteit en duur van de zonlichtblootstelling. Ook jouw huidtype speelt een belangrijke rol. In Nederland kunnen de meeste mensen bij dagelijks gebruik van de SkinProtect (2 tab/dag) prima de zon in voor je D3 opbouw, bijvoorbeeld 15 tot 30 minuten. Wil je veel langer en ben je gevoelig voor verbranden? Gebruik dan na die tijd alsnog een SPF zodat je wel de voordelen heeft van de D3-opbouw maar toch niet zult verbranden, want dat mag nooit!

Bescherm jouw huid tegen uitdroging

SkinBalance bevat allerlei bijzondere vetten en antioxidanten om de huid wederom rijkelijk te verzorgen via de voeding. Door de squaleen bijvoorbeeld, krijgt je een extra zonnefilter dat bewezen effectief is tegen huidveroudering. Daarnaast remt squaleen het vochtverlies in de huid. Een ander voordeel van de SkinBalance is de rijkelijke aanwezigheid van omega-3 vetten. Deze zijn zeer voedend voor de huid en remmen verbranding sterk af. Ze zorgen voor een goede vettenbalans en verlagen zo de ontstekingsgevoeligheid. Het is een ideaal duo, de SkinProtect en de SkinBalance. Ze vullen elkaar aan en verbeteren wederzijds de absorptie. Naast een goed beschermde huid leveren ze ook een bijdrage aan de gezondheid in de rest van je lichaam.

De belangrijkste voordelen van Nutricosmetics:

– Optimale bescherming van de huid van binnenuit middels nutricosmetics.
– Bevat vitaminen, mineralen en natuurlijke antioxidanten.
– Bevat natuurlijke UV-filters uit plantenextracten, met bewezen effect.
– Rijk aan gezonde vetten zoals omega-3 en squaleen tegen een droge huid of zelfs acne en eczeem.
– Ondersteunt de veilige aanmaak van onmisbare Vitamine D3.
– Ondersteunt herstel na huidbeschadiging.
– Verhoogt de natuurlijke bescherming tegen: zonneallergie, verbranden, photo-ageing (pigmentvlekken, rimpels etc.), aantasting collageen en elastine.

Wat betekend de SPF factor nu eigenlijk

Dit is de Sun Protecting Factor, oftewel het geeft informatie over de beschermingsfactor van de huid. Op basis van de SPF factor en de tijd die je onbeschermd in de zon kunt doorbrengen zonder te verbranden, kun je uitrekenen hoelang je zonder te verbranden in de zon kunt blijven. Is de factor bijvoorbeeld SPF 5 dan kun je onbeschermd 10 minuten in de zon, dan zul je met deze factor in totaal 50 minuten in de zon (factor 5 x 10 minuten) in de zon kunnen verblijven zonder te verbranden.

UVA en UVB, wat houdt dat in

UVB (een ezelbruggetje: de B staat voor Burn) dus van verbranden.
UVB- bereikt de opperhuid (de eerste huidlaag) het stimuleert het bruiningsproces, maar is ook verantwoordelijk voor verbranding en een verandering in het DNA van de huidcellen.

UVA – Denk aan de A is van Age, dus van verouderen.
UVA straling vormt 95% van de straling die de huid bereikt, UVA is het hele jaar overdag aanwezig overal ter wereld, en gaat door de wolken heen, met als resultaat rimpels, pigment vlekken, verlies van elasticiteit en uitdroging van de huid. En niet te vergeten, UVA-straling kan een rol spelen in de ontwikkeling van huidkanker.

Gebruik een fysieke block en geen chemische block

Bij Elim Instituut de Huidspecialist kun je terecht voor een goede sunblock geschikt voor elk type. Image Skincare Daily Defense werkt met een fysieke block. Deze sunblock zit letterlijk bovenop de huid. Met andere woorden: het wordt niet opgenomen door je huid. De sunblock fungeert als een barrière voor de huid en reflecteert de UV straling, waardoor je toch ook bruin wordt. Een chemische block gaat in de huid zitten waardoor er toch celschade ontstaat omdat de UV-straling de huid in gaat. Daarnaast bevat de Daily defense van Image actieve ingrediënten en geen chemische stoffen zoals een gewone sunblock. De natuurlijk ingrediënten zijn zinkoxide en titaniumoxide. Zinkoxide dient als bescherming tegen UVA-stralen; evenwel, het doet beschermen tegen UV-B stralen van de zon. Titaniumoxide beschermt de huid tegen UVB-stralen en biedt weinig bescherming tegen UVA-stralen. De combinatie van deze twee werkzame bestanddelen is een krachtige mix van volledige bescherming tegen de zon.

Ook bij Elim Instituut kun je terecht voor een deskundig advies over verstandig zonnen en het juiste gebruik van zonproducten. Ons motto is: geniet van de zon, maar bescherm ook goed je huid.

Wil je verzekerd zijn van een goede bescherming voor je huid en je gezicht? Koop dan je producten bij Elim Instituut. Wil je liever de producten per post ontvangen? Bestel je producten dan in de webshop.
Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl