Logo Elim Instituut

Waarom cosmetica niet werkt

Deel dit Bericht

Iedereen wil graag een stralende en mooie huid. Jij toch ook? Maar herken jij het ook dat met het verstrijken van de tijd, de uitdaging om de huid haar mooie glans te laten behouden, steeds groter wordt?

Op een gegeven moment lijkt die egale en glanzende huid die je ooit had definitief verdwenen. Je huid ziet er vaal, grauw en vlekkerig uit. Je gezicht oogt vermoeid en de huid kan extreem droog zijn. Wanneer je in de spiegel kijkt verlang je terug naar de tijd dat jouw stralende huid je de mondhoeken deed krullen. Los je dit op met een make-up die de huid een kunstmatige glans geeft?

Dit is niet langer noodzakelijk want met de juiste huidproducten kan de glanzende en stralende huid weer tevoorschijn komen als nooit tevoren. De kwaliteit van je huid verbetert en krijgt weer een frisse jonge uitstraling. De vale, grauwe en vlekkerige plekken verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Waarom zie je geen resultaat van je huidverzorgingsproducten?

Er is veel op de markt voor huidverjonging. In de parfumerie, drogist of apotheek zijn genoeg huidverzorging producten te vinden die zeggen dat je rimpels verminderen met hun product. Ook zijn er vele soorten behandelingen die je kunt ondergaan in een schoonheidssalon, bij een huidspecialist of in een kliniek. Toch werk dit niet altijd even goed. Ik zal je uitleggen waarom.

Om te beginnen; de producten die je in de parfumerie, drogist of apotheek kunt kopen zijn producten die werken op je bovenste huidlaag. Voor resultaat heb je producten nodig die juist werkzaam zijn in de levende huidlaag. Dit is de laag onder de bovenste huidlaag.

Dit is alleen mogelijk als producten vrij zijn van parafinne en minerale oliën. Deze bestanddelen leggen namelijk een laagje over je huid waardoor je huid niet meer kan ademen. Het zal wel lekker aanvoelen op je huid, maar hierdoor denkt de levende huidlaag dat de bovenste huidlaag voldoende vocht heeft en gaat het vocht in de levende huidlaag afvoeren.

Dat is nou juist niet de bedoeling want deze lagen hebben geen vocht genoeg. Er zit alleen een laagje paraffine op je bovenste huidlaag. Hierdoor zal jouw huid sneller uitdrogen en verouderen. Je ziet dat de eerste lijntjes en rimpels tevoorschijn gaan komen.

Resultaat door de juiste producten met hoge actieve werkstoffen

Voor resultaat heb je producten nodig met een hoge graditie aan actieve werkenstoffen. Vaak word er gezegd dat er bijvoorbeeld hyaluronzuur in een product zit. Dit is een belangrijke stof voor je huid want hyaluronzuur zorgt ervoor het vocht hersteld wordt. Hyaluronzuur is een natuurlijk hoofdbestanddeel van je huid. Het houdt 1000x het eigen gewicht in water vast. Daarbij bindt het water effectief aan cellen en is het verantwoordelijk voor de elasticiteit en veerkracht van de huid.

Wil deze stof resultaat geven kijk dan op de ingrediëntenlijst waar het ingrediënt staat. Bij veel producten staat het onderaan en zal er misschien maar 0,1% in zitten. Bij Elim Instituut werken we met producten waar tot wel 40% huyaloronzuur in zit. Het staat gelijk bovenaan de ingrediëntenlijst. Door gebruik van dit serum zullen de lijntjes en rimpels door vochtgebrek weer sneller herstellen.

Belangrijk werkstoffen voor de huid zijn:

Hyaluronzuur
Een essentiële hydratator voor alle huidtypen! Elke molecuul in hyaluronzuur kan 1000 keer zijn eigen moleculaire gewicht aan water vasthouden. Dit ingrediënt staat bekend om zijn hydraterende vermogen, samen met zijn natuurlijke afleversysteem in de huid. Omdat dit ingrediënt een van de meest waardevolle ingrediënten binnen de lijn van DermaQuest is, wordt het in 90% van de productlijn gebruikt. Dit actieve ingrediënt hydrateert de dermale huidlaag en brengt haar in balans.

Huidoplichters
De SkinBrite collectie is geformuleerd met een van de meest geavanceerde huidoplichters van dit moment! Elke formule is op een unieke wijze gecreëerd met veel verschillende tyrosinase remmers om in meerdere stappen de melanineproductie te stoppen. ChromaBright bevat de laatste huidoplichtingstechnologie om effectief pigment en een ongelijke huidteint te corrigeren. DermaQuest heeft dit innovatieve ingrediënt zelfs opgenomen in al haar SkinBrite producten.

Plantenstamcellen
De ontwikkelingen in stamceltechnologie maken het mogelijk krachtigere en effectievere botanische- en marine afgeleide plantenstamcellen te gebruiken in de huidverzorgingsmarkt. DermaQuest combineert de nieuwste generatie van plantaardige stamcellen om pigmentatie te verminderen, fijne lijntjes & rimpels te verbeteren en de huid tegen milieuschade te beschermen. Deze plantaardige stamcellen bevatten alle actieve moleculen van de plant om meerdere gebieden van zorg effectief aan te pakken. Sea fennel, edelweiss, gardenia en lilac plantenstamcellen zijn opgenomen in een aantal van de meest geavanceerde anti-aging producten binnen de Stem Cell 3D-collectie.

Peptiden
Opgebouwd uit essentiële aminozuren, zijn deze actieve ingrediënten klein maar krachtig en verbeteren de huid drastisch. Peptiden zijn belangrijke anti-aging ingrediënten die fijne lijntjes en rimpels verbeteren, de aanmaak van collageen bevorderen, ontstekingen verminderen en de huidteint opfleuren. Met het jaarlijks ontdekken van nieuwe peptiden wordt dit ingrediënt beschouwd als een actief ingrediënt dat voortdurend verandert en met de tijd verbetert.

Vitamine C
Is een van de meest essentiële voedingsstoffen voor het lichaam en is een belangrijk onderdeel voor het behoud van een gezonde en stralende huid. Vitamine C is een actief ingrediënt dat de huid verheldert en verstevigt. Meeliftend op de nieuwste cutting-edge technologie, is de meest recente oplosbare vorm van vitamine C; tetrahexyldecyl ascorbate, in onze superieure formuleringen opgenomen. De meest stabiele vorm van vitamine C heeft bewezen drie keer beter opgenomen te worden in de huid dan ascorbinezuur. Tetrahexyldecyl ascorbate is te vinden in C-lipoic producten binnen de DermaQuest lijn.

AHA/BHA
Alfa hydroxy zuur en beta hydroxy zuur zijn er al vele jaren en blijven hun kracht bewijzen als zeer effectieve prestatiegerichte ingrediënten om een breed scala aan problemen te behandelen. Deze belangrijke hydroxyzuren bevorderen een verhoogde celvernieuwing door nieuwe huidcellen aan de oppervlakte te onthullen. Terwijl de AHA’s en BHA’s een snellere celvernieuwing bevorderen, bezitten deze ingrediënten ook andere multifunctionele eigenschappen, zoals: het verbeteren van de huidtextuur, verminderen van de poriegrootte en het hydrateren en bevorderen van collageenaanmaak.

Mineralen
DermaQuest brengt je de hoogste rang gemicroniseerde mineralen in al haar zonbeschermingsproducten. Zink en titanium worden gebruikt als superieure UVA- en UVB-bescherming. Zinclear SPF 30 biedt een ongetinte en een getinte versie waardoor de huid mooi beschermd is. Mineralen zijn veilig, verminderen effectief ontstekingen en zijn ontworpen voor ieder huidtype, in het speciaal voor de gevoelige acne huid.

Arganolie
Deze kostbare olie uit Marokko is rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren, bestaande uit omega-3 en omega-9. Arganolie versterkt de barrièrefunctie van de huid en maakt deze minder gevoelig voor indringers van buitenaf. Dit ingrediënt wordt al eeuwenlang gebruikt om brandwonden en huidaandoeningen zoals acne en allergieën te behandelen. Arganolie is een nummer 1 actief ingrediënt als het gaat om de behandeling van de gevoelige en gecompromitteerde huid.

Antioxidanten
Krachtige antioxidanten genereren gezonde celvernieuwing en fungeren als cellulaire bodyguard voor onze huid. Essentieel voor alle huidtypes. Ze beschermen onze huid tegen schade door vrije radicalen waaraan het dagelijks wordt blootgesteld. Co-enzym Q10, idebenone, alfa liponzuur en groene thee-extract worden veel gebruikt in DermaQuest producten om de huid een verbeterde bescherming tegen invloeden van buitenaf te geven.

Enzymen
Deze zachte enzymen werken als ‘Pacman’ op de huid om dode huidcellen te verteren. Papaya-ananas en pompoenenzymen zorgen op een zachte manier voor een zichtbaar jongere huid. Bij dagelijks gebruik krijgen andere actieve ingrediënten de kans beter door te dringen en zorgen voor een sneller resultaat.

Hoe koop je de juiste producten die zorgen voor een mooie en gezonde huid?

Let altijd op dat het product vrij is van paraffine, minerale oliën, maar ook van chemische kleur- en geurstoffen en parabenne. Parabenne is een conserveringsmiddel wat huidirritatie kan veroorzaken. De producten vanuit de winkel, parfumerie of apotheek gaan niet de levende huidlaag in. Ze zullen dus alleen werken op de bovenste huidlaag. Maar voor resultaat zul je de levende huidlaag moeten bereiken en je producten een hoge graditie aan actieve werkstoffen moeten bevatten. Deze producten noemen ze cosmeceuticals producten en zijn alleen te koop via een huidspecialist of arst.

Voor nog beter resultaat is het belangrijk om je exacte huidconditie te weten. Vaak denken mensen dat hun huid droog is, maar dit is eigenlijk gewoon een vochttekort. Ze krijgen daardoor de verkeerde producten mee en de huid zal alleen nog maar meer uitdrogen.

Een droge huid betekend dat het een vettekort heeft en een vochtarme huid een vochttekort. Dit kun je eenvoudig bepaalden door een huidscan. Daarnaast kunnen we bekijken hoe jouw elasticiteit van de huid is. Dit is belangrijk voor de stevigheid, maar ook hoeveel zonneschade de huid heeft. Dit is niet altijd met het blote oog te zien en als je daar niets aan doet zal de huid veel sneller verouderen. De basis voor een mooie en gezonde huid is dus om te beginnen; een huidscan laten maken.

Wil jij ook een mooie en gezonde huid? Maak dan nu een afspraak voor de huidscan of bestel direct effectieve huidproducten die zorgen voor resultaat in de webshop.
Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl