Logo Elim Instituut

Een mooier jonger uitziende en gezonde huid door voeding

anti-aging-amsterdam

Deel dit Bericht

Een mooier, jonger uitziende en gezonde huid door voeding en voeding suppletie, hoe werkt dat eigenlijk?

Oud worden willen we allemaal,.. we willen er alleen niet oud uit zien,.. onze huid verraad vaak hoe oud of jong we zijn. Logisch,.. de huid is het eerste wat we zien bij de ander, het is zeg maar ons visite kaartje. Wanneer wij van iemand een visite kaartje ontvangen, of we geven er zelf een weg, dan is het wel zo leuk als dat kaartje er fatsoenlijk uitziet,. glad,.. zonder kreukels of vlekken,.. Eigenlijk is dat met onze huid niet anders.

Het is een feit dat mensen met een mooie huid succesvoller zijn in het leven, gelukkiger zijn, vaker zaken makkelijker voor elkaar krijgen, het is zelfs bewezen dat baby’s langer kijken naar een persoon met een mooie huid,.. de hoogste tijd dus om eens te gaan kijken hoe wij die mooie huid ook kunnen bereiken.

Belangrijk is dat wij ons eerst afvragen hoe onze huid (het grootste orgaan van het lichaam) eigenlijk groeit,..

De huid groeit van binnen naar buiten, elke 4 weken zijn de cellen die  we aan de oppervlakte zien weer vervangen voor nieuwe exemplaren ( dit proces duurt langer naar mate onze kalenderleeftijd vordert). Deze cellen moeten worden gevormd uit de voedingstoffen die wij dagelijks  via de voeding  tot ons nemen.

Die huid is dus letterlijk een bouwpakket,. Het zal je niet verbazen dat met betere – en de juiste hoeveelheid  voedingsstoffen de huid er totaal anders uit zal zien dan wanneer die voedingsstoffen ontbreken.

En daar hebben we meteen een belangrijk punt. Wij als mens zijn ooit ontstaan (miljoenen jaren geleden), als jagers/verzamelaars. In die tijd bestond onze voeding uit alles wat groeit, bloeit, rent, zwemt en vliegt. Dat alleen is voeding wat ons lichaam ook echt als voeding kent. Alles wat wij naar binnen schuiven wat niet valt binnen deze categorie is voor ons lichaam vreemd, en het lichaam weet er geen raad mee.

Ook de hoeveelheden die we in die tijd naar binnen werkte  was van een andere orde dan vandaag de dag. Deze hoeveelheden hadden we immers ook nodig omdat we de hele dag lichamelijk bezig waren.

Nu brengen we onze dagen vooral zittend door, daardoor is de behoefte aan calorieën ook drastisch afgenomen. Met de afname van de hoeveelheid calorieën, is evenredig ook de hoeveelheid aan belangrijke voedingsstoffen (nutriënten) afgenomen.

Het gaat dan om de afname van macronutriënten (vetten, eiwitten en koolhydraten),  en de afname van micronutriënten (vitaminen, mineralen en sporen elementen), in dit kader moeten we ook de afname van bio actieve stoffen in ogenschouw nemen. Bio actieve stoffen zijn stoffen die planten aanmaken ter verdediging van hun omgevingsfactoren, het zijn juist deze stoffen die een enorme anti-oxidatieve capaciteit hebben en daardoor enorm belangrijk ter bescherming van onze lichaamsweefsels, waaronder dus ook onze huid.

Daarnaast is het ook nog eens een gegeven dat onze huid de zogenaamde ‘sluitpost’ is van ons lichaam,. Zelfs wanneer we heel bewust eten is datgene wat uit onze voeding overblijft voor onze huid minimaal, het lichaam heeft zo zijn eigen prioriteiten en dat is helaas niet de huid,. De hersenen, het hart, alle organen, bloedvaten en botten. Zij staan allemaal voorin de rij wanneer het voedsel zijn weg aflegt door het lichaam.

En laat juist nu hier het grootste probleem schuil gaan,….

Voor echt resultaat is het belangrijk huid tekorten aan te vullen

In de afgelopen jaren hebben wij ons als huidspecialisten enorm kunnen ontwikkelen. Specialistische technieken en -apparatuur zijn verder ontwikkeld, evenals intensief werkende cosmetica. Deze technieken, apparaten en cosmetica hebben als doel de cellen welke collageen- en elastine vezels produceren in onze huid te activeren. Deze intensieve behandeling zijn zeg maar fitness voor onze huid.

Echter om deze huid verbeterende behandelingen goed te laten slagen en echt resultaat te kunnen bereiken is het belangrijk dat de huid wordt geholpen met de juiste voedingstoffen van binnenuit. En zoals je uit het voorgaande heeft kunnen lezen gaat dat niet lukken wanneer we dit alleen maar vanuit onze voeding moeten doen.

Daarnaast is het zo dat juist de bouwstoffen voor de huid (collageen en elastine), niet meer worden gegeten,. Denk dan eens aan b.v., de huid van de vis, of het kraakbeen.

De meeste mensen schuiven de huid van hun stukje vis (als die er al aan zit), naar de rand van het bord. Maar denk ook eens aan de goede vetten die we te weinig binnen krijgen via onze voeding, deze vetten zijn belangrijk voor de bescherming van onze huid, en het tekort aan kleurstoffen die we volop moeten binnen krijgen via groente en fruit, en geloof me, met de 2 ons,… en 2 stuks,…. komen we er niet,. Dit is de reden dat ik in mijn praktijk werk met beauty supplementen (nutri-cosmetics).

Waarom wij werken met beauty supplement

Deze beauty supplementen zijn een bron van voedingsstoffen specifiek ontwikkeld voor verbetering en optimale bescherming van onze huid. Juist in combinatie met de intensieve behandelingen die ik geef in het instituut! Met deze behandelingen vragen we nogal wat van de huid. Om ook echt resultaat te krijgen welke je van de behandelingen en producten voor thuisgebruik verwacht, is het belangrijk de huid van binnenuit te voeden, tenslotte komt de liefde voor onze huid altijd van 2 kanten!

Klik hier voor meer informatie over beauty supplementen. 

[button style=”btn-success” url=”https://eliminstituut.nl/photonlaser-de-ware-anti-aging/”]Lees verder[/button]

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl