Logo Elim Instituut

Huidverzorging; gevaarlijke stoffen die je beter kunt vermijden

Deel dit Bericht

Heb jij soms last van die rare rode vlekjes in je gezicht en weet je niet hoe dat komt? Voelt je gezicht soms ook wat schraal aan, terwijl je toch echt die heerlijke dagcrème hebt gebruikt? Of nog erger….  Je hebt regelmatig last van eczeem in je gezicht?

Is dit herkenbaar?

Dan heb je grote kans dat het huidverzorgingsproduct dat jij gebruikt voor jou helemaal niet geschikt is!

Oké, wat nu?! En, hoe weet ik dan wat wel goed is?

Bijna iedereen gebruikt wel dag- of nachtcrème, bodylotion of zonnebrandcrème. Juist om de huid te verzachten, te beschermen en soepel te houden. Maar, iedere huid is en reageert anders. Wat voor de één wel werkt hoeft niet zo te werken bij de ander. En dus gebruik je misschien net het verkeerde huidverzorgingsproduct! Huidveroudering ligt dus op de loer!

Wil jij weten hoe het komt dat jouw huidverzorging juist tegen je werkt? En ben je benieuwd hoe je daardoor huidveroudering van je gezicht kan tegengaan?

Bekijk dan mijn video.

Huidveroudering is een van de vele onderwerpen waar ik veel vragen over krijg. Gelukkig kan ik er ook veel over vertellen. Met een goede verzorging van je huid ben je al aardig op weg om een jonge en stralende huid te krijgen en te behouden.

Heb jij al veel verschillende soorten huidverzorging geprobeerd, maar zie je geen resultaat? Om echt resultaat te krijgen, is het belangrijk dat je cosmeceuticals gebruikt. Dit zijn producten met een hoge gradatie aan actieve werkstoffen om jouw huid daadwerkelijk te verbeteren. Het zijn producten die werkzaam zijn in je levende huidlaag. Ze kunnen je celfunctie weer herstellen, om een mooie en stralende huid te krijgen.

Cosmeceuticals producten mogen niet in de winkel verkocht worden, alleen bij huidspecialisten en artsen. De producten die in de winkel verkocht worden, werken namelijk alleen op je bovenste huidlaag. Ze verzorgen, maar komen niet in je levende huidlaag voor resultaat.

Stap 1: reinigen

De basis van huidverbetering is een grondige gezichtsreiniging in de ochtend en avond. Door het gezicht goed te reinigen met een cleanser verdwijnen overtollig talg, vuil, make-up en onzuiverheden. Reinig je jouw huid met alleen water? Water reinigt niet, het tast je huid juist aan. Je pH-waarde raakt hierdoor uit balans en dat zorgt ervoor dat jouw huidverzorgingsproducten 50% minder goed worden opgenomen. Ook kan je huid hierdoor nog gevoeliger worden voor acne of eczeem!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een cleanser? Veel cleansers verstoren je huidbarrière door paraffine. Dit legt een laagje over je huid, waardoor je huid niet meer kan ademen. Hierdoor krijg je verstoppingen in je huid, maar ook je producten worden veel minder goed opgenomen. De ideale cleanser reinigt je huid goed, zonder de barrièrefunctie van je huid te verstoren. Deze barrièrefunctie beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Stap 2: het verwijderen van dode huidcellen

Naarmate je ouder wordt, wordt je celdeling trager. Als je jong bent is dit 1x per 28 dagen. Als je ouder bent is dit nog maar 1 x per 50 tot 60 dagen. Bij een vette huid verloopt de celdeling ook op jonge leeftijd al langzamer.

Je huid vernieuwt zich veel minder snel. Dit zie je aan je huid. Hij wordt grauwer en gaat minder zacht aanvoelen. Dode huidcellen stapelen zich op. De talg die in de talgklier aanwezig is, kan niet door deze barriere van dode huidcellen. Zo ontstaan er verstoppingen.

Dit kun je oplossen door een cleanser te gebruiken met glycolzuur. Hiermee stimuleer je het natuurlijke afschilferingsproces van de huid. Je haalt de doffe, dode huidcellen van je huid weg, waardoor nieuwe cellen de kans krijgen om naar je bovenste huidlaag te komen.

Huidverzorging

Het gebruik van een goede cleanser is dus heel belangrijk. Zowel voor de dagelijkse reiniging als voor het verwijderen van dode huidcellen. Voor het verwijderen van dode huidcellen moet een cleanser (minimaal 15%) glycolzuur bevatten. Dit word niet in de winkel verkocht. Bestel hier direct je cleanser voor een stralende huid

 

 

Voordelen van een glycolzuur cleaners

  • Reinigt diep en stimuleert tegelijkertijd de celvernieuwing.
  • Verbetert je vochtbalans in de dermis en epidermis.
  • Je vervolg producten worden beter opgenomen.
  • Voorkomt verstoppingen van talg in je huid.
  • Bereidt je huid voor op peeling behandelingen.

Actieve werkstoffen van onze glycolzuur cleaner

  • Glycolzuur – Een alfa-hydroxyzuur (AHA) dat oorspronkelijk werd gewonnen uit rietsuiker maar tegenwoordig wordt gesynthetiseerd. Het heeft het laagste moleculaire gewicht van de alfa-hydroxyzuren, waardoor het dieper tot de huid kan doordringen dan andere AHA’s. Werkt zeer effectief bij acne, comedonen, fijne lijntjes/rimpels en zonbeschadiging.
  • Melkzuur – Een alfa-hydroxyzuur dat van nature voorkomt in melk. Het heeft een iets grotere moleculaire structuur dan glycolzuur. Onderzoeken hebben aangetoond dat het doeltreffend is bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Stap 3: Vocht herstellen

Zodra je huid een vocht tekort heeft is dit te zien. Het volume van de huid neemt af en er ontstaan fijne lijntjes en rimpels.

Een vocht tekort is met het blote oog niet altijd te zien, hiervoor moet je dieper in de huid kijken. In mijn praktijk gebruik ik hiervoor de SKIN-scan methode. Eventuele beginnende lijntjes als gevolg van een vocht tekort worden dan mooi zichtbaar.

Wanneer je een vocht tekort niet behandeld dan worden de fijne lijntjes diepe rimpels.

Een optimale vochtbalans is daarom essentieel wanneer je een stralender, gladde en gezonde huid wil hebben en houden. Daarnaast zorgt een goed gehydrateerde huid voor een beschermlaag tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Wanneer je de vochtbalans in je huid wil herstellen of optimaliseren is het noodzakelijk om een crème of serum te gebruiken met minimaal 15% aan hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een werkzame stof die in staat is 1000X zijn eigen gewicht vast te houden in water. Wanneer je investeert in een crème of serum kijk dan op de ingrediëntenlijst om te zien of dit ingrediënt erin zit ÉN bovenaan staat. Staat het onderaan dan heb je kans er minder als 0.01 % inzit en het totaal niet werkt.

Wil je een echt goed en werkend serum bestellen? Kies dan voor het serum van Dermaquest met 40 % hyaluronzuur. Bestel hier direct je effectieve serum voor een stralende huid.

Ik doe dit werk te lang om nog te twijfelen of het wel voor iedereen mogelijk is.
Dat de juiste zorg voor je huid, consequent toegepast, een groot verschil maakt op lange termijn. Kleine wijziging in huidverzorging. Je zult resultaat gaan zien. Je zult weer een opgevulde, gladde en stevige huid krijgen. Je zult weer fris en jonger ogen. Je zult weer stralen en je energiek voelen.

Weet jij iemand voor wie dit artikel interessant kan zijn? Stuur dit gerust door! 
Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl