Logo Elim Instituut

Huidverjonging of uit de kreukels in 2016?

Deel dit Bericht

Naar mate we ouder worden verandert er veel in ons lichaam. Niet alleen je hormoonhuishouding verandert, maar ook je uiterlijk. Laten we zeggen, de plekken waar we graag slanker willen zijn zetten juist aan, en waar we het liever wat opgevuld zien, dat gebied blijft ver achter! Kortom, je hormonen doen niet alleen wat met je binnenin, maar aan de buitenkant is het ook wel degelijk zichtbaar!

Ken je de uitspraak “Het is of je kop of je kont”? 

Soms is dat enorm frustrerend en weet je niet goed wat je hieraan allemaal kunt doen. Want iemand die zegt die mooie, stralende huid te danken te hebben aan goede genen, die klets wat in de lucht!

Je huid wordt maar door 10 procent beïnvloed door de “goede genen” van de ouders. De rest heeft echt (buiten je hormoonhuishouding) met de omgevingsfactoren te maken.

Zoals;

  • Rook je wel of niet?
  • Drink je alcohol?
  • Eet je gezond?
  • Gebruik je wel de juiste cosmetica?
  • Bescherm je je huid goed tegen UV stralen?
  • Gebruik je de juiste huidverbeteringsproducten?

HOE je veroudert heb je dus voor een groot deel zelf in de hand. En dat is goed nieuws!

Daarom deel ik graag met jou wat je kunt doen om het optimaal onder controle te krijgen 🙂 Allereerst moet je weten dat je veel verschillende soorten rimpels hebt. En eigenlijk hebben ze allemaal een ander hulpmiddel nodig om ze tegen te gaan.

Droogtelijntjes: Wanneer jouw huid snakt naar vocht, ontstaan er droogtelijntjes. Deze verdwijnen vanzelf na het gebruik van een goed vochtverzorgende crème of hydraterend serum. Verwaarloos deze droogtelijntjes nooit! Want dan blijven ze voor altijd zichtbaar.

Klik hier voor een goed vochtverzorgende crème.

Wat helpt? Gebruik een serum of crème met hyaluronzuur, want dit stofje bindt vocht aan de huid. Kijk dan goed het meer dan 15% bevat, anders werkt het niet.

ExpressielijntjesDit zijn onze lachrimpels of de rimpels die ontstaan wanneer je tegen de zon inkijkt, boos of gestrest bent of wanneer je je wenkbrauwen optrekt. Ze ontstaan dus door spierbewegingen in het gezicht. Niet lachen is natuurlijk GEEN optie :-).

Wat helpt? Yoga, mindfullness of meditatie kunnen je helpen. Hiermee ontspan je je lijf en daarmee alle spieren en dus ook die van je gezicht. Blijf je toch fronsen en knijpen? Breng dan eens een bezoek aan een opticien voor een oogmeting.

Neerwaartse lijnen: De zwaartekracht is onze grote vijand in het verouderingsproces! Naarmate je ouder wordt, worden de lijnen duidelijker zichtbaar en heb je het gevoel dat je wangen gaan hangen. Dit noem ik ook wel de marionettelijn: de vouw die loopt van je neus richting je mondhoek. Hoe voller en ronder je gezicht, hoe minder kans op deze neerwaartse lijnen.

Wat helpt? Meer eten is natuurlijk een optie maar dan moet je kiezen tussen “je kop of je kont”. Ook opvullen van binnen uit kan door de Boost & lift te gebruiken van Laviesage. Daarnaast kun je ook behandelingen met de Elixis ondergaan wat je huid voller maakt.

Klik hier om de Boost & lift te gebruiken van Laviesage.

De plooirok: Deze vouwen bevinden zich bij de bovenlip (rokersgordijn genoemd) , bij het decolleté of bij de wangen (slaapvouw). Te danken aan elastineverlies door roken en veel zon.

Wat helpt? Stop met roken en smeer met een SPF. Een gezonde levensstijl en wat geluk zorgt ervoor dat deze vouwen niet ontstaan. Ook kan je elastine behandelingen laten doen. Na slechts 1 behandeling is 2 jaar elastine verlies hersteld.

Klik hier voor een crème met SPF.

Atrofische kreukels: Atrofische kreukels betekent vermindering van het volume. Je ziet de fijne lijntjes in gezicht, nagenoeg evenwijdig aan elkaar. Als je met de handen de huid dwars trekt verdwijnen deze meestal weer. Ze ontstaan door verminderde elasticiteit van de huid en door het collageenverlies, oftewel ouderdom.

Wat helpt? Gebruik cosmeceuticals huidproducten met een hoge gradatie aan actieve werkstoffen. Vul je huid te korten van binnen uit aan met Nutricosmetics, zodat je huid weer nieuw collageen en elastine kan aanmaken en laat je behandelen bij de Huidspecialist.

Klik hier voor de beste cosmeceuticals huidproducten en Nutricosmetics.

En wat nog meer? Goed smeren helpt! In elk geval met crèmes en serums die ingrediënten bevatten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze in de juiste concentraties echt iets voor de huid doen. Speur de ingrediëntenlijst af naar co-enzym Q10, vitamine E, vitamine C, vitamine A (retinol), glycolzuur of niacinamide (vitamine B3). Zit een van deze ingrediënten in je crème dan ben je anti-rimpeltechnisch goed bezig. Fabrikanten zijn niet verplicht om hoeveelheden van enig ingrediënt op de verpakking te vermelden. staat een ingrediënt onder aan de lijst? Dan kun je er vergif op innemen dat er te weinig van in zit om echt iets voor je huid te kunnen doen.

Al jaren werk ik met cosmeceuticals producten die niet in de winkel verkocht worden. Deze producten bevatten een hoge gradatie aan actieve werkstoffen. Wil je weten hoe jouw huid ervoor staat? Ik help je graag te ontdekken wat voor jouw huid werkt.  Maak online een afspraak voor de SKIN-scan.

Laat weten wat jij doet om je huid jong te houden in 2016 d.m.v. een reactie onderaan dit bericht! Deel dit bericht met jouw vrienden want hoe meer mensen dit weten hoe beter. 
Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl