Logo Elim Instituut

Huiddieet – Het ideale dieet voor een jeugdige huid

Huidverjonging, Huidverjonging, Acne, Roscea, Schoonheidssalon, Schoonheidsspecialist, Huidspecialist, Elim Instituut, Alblasserdam, Rotterdam. Dermapen, Microdermabraise, Mukti Organics, Image Skincare

Deel dit Bericht

Huiddieet- Gezonde voeding, voldoende rust, water of groene thee en lekker veel in de buitenlucht zijn, helpen jouw huid gezond en vitaal te houden.

Je versterkt dit door ook de juiste cosmeticaproducten te gebruiken. Er zijn echter veel verschillende ‘wonder’ werkstoffen op de markt, waardoor de consument vaak door de bomen het bos niet meer ziet.

Lees in mijn nieuwe blog over het Elim Huidherstel dieet. Dit dieet omvat alle werkstoffen die je huid iedere dag nodig heeft, voor een stralende en jeugdige huid.

AHA’s – Huidvernieuwing

AHA staat voor alfahydroxyzuur en is belangrijk voor de dagelijkse huidverzorging, omdat het de huid op een zachte manier exfolieert. Bij exfoliëren is het de bedoeling dat de verhoornde (ook wel dode) huidcellen worden verwijderd, zodat de huid wordt gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken. Er zijn een aantal manieren om de verhoornde cellen te verwijderen, bijvoorbeeld door middel van peelen en scrubben. Zowel een peeling als scrub kan de huid beschadigen, een exfoliant op AHA basis is daarom een betere optie.

AHA is een zuur die ervoor zorgt dat de dode huidcellen verweken en oplossen. Er ontstaat ruimte in de huid voor nieuwe cellen, die als het ware omhoog worden geduwd door de cel productie.

Producten met AHA’s werken zeer goed bij het verkrijgen van een schone en egale huid, verfijnde poriën, minder acne en/of acnelittekens en minder pigmentvlekken en/of hyperpigmentatie.

Daarnaast zullen oppervlakkige rimpeltjes zichtbaar verminderen. Doordat de huid verlost is van de dode huidcellen, dringen werkstoffen uit verzorgingsproducten beter en dieper door in de huid.

Antioxidanten – Cel balans & bescherming

Ons lichaam produceert vrije radicalen, dit zijn moleculen die de gezonde cellen aantasten. Vrije radicalen ontstaan door bijvoorbeeld roken, slechte voeding, alcohol en stress. Ook de cellen van de huid worden aangetast, waardoor vroegtijdige huidveroudering ontstaat.

Gelukkig is er een stofje die de vrije radicalen effectief aanpakt, namelijk antioxidanten.
Antioxidanten zitten voornamelijk in groenten en fruit. Naast voeding, is cosmetica ook een goede manier om de huid hiervan te voorzien. Cosmetica met antioxidanten neutraliseren de vrije radicalen en bevorderen op deze manier de natuurlijke en egale teint van de huid. Daarnaast bieden de producten geavanceerde bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Peptiden

Peptiden zijn verbindingen die worden gevormd door het koppelen van één of meer aminozuren met een covalente binding. Er zijn veel verschillende soorten peptiden, ieder met een eigen positieve werking op het lichaam. Een peptide waar ik zelf grote voorstander van ben, is Argireline. Argireline is te vergelijken met de stof botox, het verslapt de spieren, maar dan zonder dat er een spuit aan te pas komt. Het vermindert zowel de mate van bestaande rimpels in het gezicht en stopt daarmee ook de ontwikkeling van nieuwe rimpels.

huiddieet

Kakaduku Pruim – Bindweefsel & elastine aanmaak

De Kakaduku pruim is een Australisch inheemse pruim die in de noordelijke gebieden van Australië wordt gevonden. Vanwege de constante blootstelling aan schadelijke zonnestralen heeft het een efficiënt systeem ontwikkeld om zichzelf te beschermen tegen de oxidatieve stress veroorzaakt door de zon.

Het bevat ’s werelds hoogste dosering aan vitamine C. Wanneer de Kakaduku pruim in cosmetica wordt verwerkt, beschermt het product de huid tegen UV-gerelateerde schade. Daarnaast beschermt het de dermis tegen collageen afbraak en stimuleert het de aanmaak van hyaluronzuur. Hierdoor wordt direct de huidstructuur verbeterd.

Het bevat ook krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en vermindert hyperpigmentatie. De verschijning van fijne lijntjes en rimpels wordt effectief teruggebracht. Het verhoogt de efficiëntie van zonnebrandmiddelen en het verbetert de uitstraling en veerkracht van de huid.

Chromobright – Verlichting van pigmentvlekken

Verlicht de huid effectief, waarbij de mate van pigmentvlekken significant wordt teruggebracht. De verlichtende werkstof kan worden gebruikt als er een abnormale ophoping van melanine is –
verantwoordelijk voor hyperpigmentatie. Het voldoet aan alle wenselijke eigenschappen voor het kunnen oplichten van pigment: het vertoont een aanzienlijk lichter in-vivo effect op de huid, biedt een volledig veilige behandeling en vertoont goede stabiliteit in de formuleringen.

Moisturizer – Vochtherstel

Vocht is essentieel voor de huid. Naast dat voldoende water of groene thee bijdraagt aan een mooie huid, is het ook belangrijk de huid aan de buitenkant te voorzien van vocht. Dit kun je doen door middel van een moisterizer. Moisturizer komt van het Engelse woord moisturizer dat hydrateren betekend. Een moisturizer is dan ook een vocht regulerende crème die de vochtbalans van je huid op peil houdt. Dit kan een dagcrème zijn, maar ook een serum.

In een moisterizer zitten specifieke werkstoffen die een waterbindend vermogen hebben. Ze zorgen ervoor dat de huid beter vocht kan vasthouden, waardoor droogte lijntjes, ontstekingen en beschadigingen worden verminderd en tegengegaan.

Retinol (vitamine A) Collageen aanmaak

Collageen is naast elastine en hyaluronzuur, het belangrijkste stofje in de huid die ervoor zorgt dat deze zo lang mogelijk jeugdig blijft. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid en wanneer de collageen productie rond het 25 e levensjaar vermindert, beginnen de eerste rimpeltjes en lijntjes zichtbaar te worden. Retinol biedt hierin uitkomt. In cosmetica zit geen pure vitamine A, want dat zou meteen oxideren waardoor de werking verloren gaat. Daarom wordt in cosmetica gebruik gemaakt van vitamine A-palmitaat (retinyl palmitate).

Rentinol zorgt voor:

  • Een versnelde wondgenezing.
  • Het verjongen van de huid.
  • Gaat puistjes en mee-eters tegen.
  • Vermindert pigmentvlekken.

SPF – Bescherming tegen UVA & UVB

Een goede bescherming tegen schadelijke uv-straling is essentieel als je zo lang mogelijk een jeugdige huid wilt hebben. Breng daarom iedere dag (ook als de zon niet schijnt) een goede zonbescherming aan.

Belangrijk is dat dit product zowel tegen UVA- als UVB-straling beschermt. UVB dringt door tot de eerste huidlaag, namelijk de opperhuid. UVA-straling dringt tot diep in de huid door (lederhuid, onze tweede huidlaag), waar het een chemische reactie teweegbrengt, die zorgt voor vroegtijdige huidveroudering. UVA zorgt dus voor huidveroudering, UVB voor huidverbranding (en in het ergste geval voor huidkanker).

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl