Logo Elim Instituut

Collageen het geheim van een jeugdig uiterlijk

Deel dit Bericht

Iedereen wil ouder worden maar weinig mensen willen er oud uit zien. Maar hoe blijf je dan toch ‘jong’? Want naar mate je ouder wordt ontstaan rimpels en verslappingen door een tekort aan Collageen in de huid. Dit is juist de belangrijkste bouwsteen voor een jeugdig uiterlijk. Gelukkig staat de wetenschap niet stil. Er zijn oplossingen om het verouderingsproces aanzienlijk te vertragen en het proces van verouderen zelfs om te keren.

Wat is collageen?

Collageen is een vezel die zorgt voor de stevigheid van het weefsel. Je huid, pezen, spieren, kraakbeen en botten bestaan vooral uit collageen. De hoeveelheid en kwaliteit van het collageen bepaalt de sterkte van je huid en de botten. De aanwezigheid van sterk, gezond en veel collageen in het bindweefsel zorgen ervoor dat je geen rimpels, lijntjes en verslappingen krijgt. Gelukkig heeft de jonge huid veel collageen! Fibroblasten zijn de belangrijkste cellen in het bindweefsel en verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen.

Collageen afbraak vanaf 25e levensjaar.

Vanaf je 25e treedt er verandering in de huid op. Je huid breekt dan meer collageen af dan de fibroblasten in het bindweefsel kunnen aanmaken. Langzaam maar zeker ga je dat zien aan de buitenkant. Minder collageen in de huid betekent dat het bindweefsel en de spieren slapper worden waardoor er eerst lijntjes en rimpels ontstaan. Verslappingen ontstaan wanneer de gezichtsspieren hun kracht en elasticiteit verliezen door de afbraak van collageen. Gelukkig kun je deze afbraak aanzienlijk vertragen door een actieve levensstijl, gezonde en gevarieerde voeding aangevuld met voedingssupplementen en de juiste huidverzorging. In combinatie met de juiste lichttherapie behandeling zoals de PhotonLaser en Collageen Booster kun je dit proces zelfs omkeren. Door dit licht krijgen de fibroblasten energie om nieuw collageen te produceren.

Collageen en voeding. Hoe kom je nog meer aan collageen?

In onze voeding vind je collageen vooral terug in de huid van dieren. Echt eten doen we dat tegenwoordig niet meer. Alleen de huid van vis kunnen we nog waarderen. Viscollageen is voor de mens het meest zuivere collageen. De structuur hiervan lijkt heel erg op die van de mens en wordt daardoor het best opgenomen. Vlees bevat veel minder collageen. De stukken vlees die wel collageen bevatten zijn vaak taai en laten we staan. Door een tekort aan juiste voedingstoffen krijgt de huid te weinig collageen binnen. Dit zie je uiteindelijk niet alleen terug in de huid maar ook in de sterkte van de aanhechtingen van spieren. Ook gewrichten en botten worden zwakker door een collageen tekort.

Hoe kan je een collageen te kort aanvullen?

Lichttherapie is een effectieve manier om collageen in het lichaam en de huid aan te vullen. De geeft de huid een zeer geconcentreerde lichtstraal af die tot aan het botweefsel doordringt. Dit betekent dat het licht van de PhotonLaser alle lagen van de huid, de spieren en het botweefsel van nieuwe energie voorziet. Door de spieren in het gezicht met de PhotonLaser te behandelen zie je na 1 behandeling verschil. Het genezende licht van de laser geeft direct een liftend effect. Net als met het trainen van je armspieren (dat heeft na 1x ook geen effect) werkt het ook zo met het behandelen van je gezicht. Daarom adviseer ik de huid eens in de 4 à 6 weken te behandelen met de PhotonLaser, eventueel in combinatie met ElastineCollageenBooster. Hierdoor ontstaat er een rem op de snelheid van het verouderen en word je elastine verlies al na 1 behandeling met 2 jaar hersteld. En je huid ziet er jonger en vitaler uit door het gezonde en genezende licht van de PhotonLaser.

De Collageen Booster werkt met een breder lichtspectrum dan de PhotonLaser waardoor deze niet doordringt tot aan het botweefsel. De collageen Booster bootst de warme, genezende lichtstralen van de zon na, zonder de schadelijke lichtstralen die de zon bevat. Als je in de zon zit kleurt de huid bruin. Er wordt pigment aangemaakt om de huid te beschermen. Na een behandeling met de Collageen Booster word de huid niet bruin omdat de Collageen Booster alleen maar genezende lichtstralen aan de huid afgeeft. De fibroblasten maken onder invloed van de Collageen Booster enorm versneld type 1 Collageen, hyaluron en elastine aan. Doordat wij een zelf samengestelde behandeling hebben ontwikkeld pakken we ook je elastine aan.

Door de huid periodiek te onderhouden met de Collageen Booster kun je huidveroudering blijvend vertragen. De ElastineCollageenBooster en de PhotonLaser gecombineerd wordt ook wel SKIN-BioElastineSkinlight genoemd. Deze behandeling is samengesteld door Elim Instituut. Het is de lichttherapie behandeling voor mensen die op een mooie natuurlijke manier de huid willen verjongen.

3 collageen tips voor een mooie natuurlijke huid

1. Klik hier: eet gezond en ook vooral vis en bak de huid die vol met collageen zit mee. Vul het gezonde voedingspatroon aan met Skollagen of Boost en Lift van LavieSage

2. Klik hier: laat je regelmatig behandelen met de PhotonLaser en Collageen Booster.

3. Klik hier: gebruik een serum met collageen peptiden.

Bij huidverjonging zijn voedingssupplementen onmisbaar!

Voedingssupplementen met collageen versterken namelijk het resultaat. Skollagen van LavieSage is zo ontwikkeld dat het lichaam de zeer kleine deeltjes gehydroliseerd collageen perfect kan opnemen in de darmwand. Doordat Skollagen diverse activatoren bevat, worden de ingrediënten omgezet tot nieuwe collageenvezels. Dit is een wezenlijk verschil met concurrerende producten die collageen bevatten.

LavieSage SKollagen

Skollagen bevat viscollageen peptiden. Deze peptiden zijn de primaire bouwstoffen van eiwitten en stimuleren de huid tot aanmaak van meer collageen en elastine. Het viscollageen wordt omgezet in sterke en gezonde vezels als het lichaam voldoende Vitamine C en zwavel bevat. Door toevoeging van een speciaal type granaatappel extract en MSM (organisch zwavel) wordt een tekort aan vitamine C en zwavel aangevuld. Hierdoor zet het collageen zich om in sterke en gezonde vezels en wordt de huid op zijn plek gehouden. Hierdoor worden verslappingen en rimpels voorkomen. Veel goedkopere collageen producten bevatten het goedkopere collageen van runderen of varkens. Dit collageen absorbeert slechter dan collageen van vis. En wordt waardoor slechter door de huid opgenomen. Collageen van varkens is beter te gebruiken voor inspuitingen door de hechtere structuur blijft het langer op zijn plaats. Maar voor de collageen opname in ons lichaam is het niet effectief. Zelfs bij een dubbele hoeveelheid werkt het nog minder dan de viscollageen die LavieSage toepast in Skollagen.

Wil jij het allerbeste wat er op de markt te vinden is?

Dan is de Boost en Lift van LavieSage de beste keuze! De Boost en Lift bevat net als Skollagen dezelfde hoeveelheid viscollageen peptiden, zwavel en vitamine C, maar dan aangevuld met elastinevezels, ceramide en hyaluronzuur. Elastine houdt de huid soepel en elastisch terwijl hyaluronzuur er voor zorgt dat de huid gehydrateerd blijft. Ceramide zijn vetverbindingen in de huid die gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor het functioneren en de vochtregulering van de huid.

Heb je een vraag? Laat een bericht achter!

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl