Logo Elim Instituut

Anti-aging behandelingen zijn topsport voor de huid

Deel dit Bericht

Iedereen wil graag een stralende en mooie huid. Jij toch ook? Maar herken je ook dat met het verstrijken van de tijd de uitdaging om de huid haar mooie glans te laten behouden steeds groter wordt?

Op een gegeven moment lijkt die egale en glanzende huid die je ooit had, definitief verdwenen. Je huid ziet er vaal, grauw en vlekkerig uit. Je gezicht oogt vermoeid en je huid kan extreem droog zijn. Wanneer je in de spiegel kijkt verlang je terug naar de tijd dat je huid straalde. Wil je weten hoe je die stralende huid weer terug kan krijgen met een paar simpele stappen?

Om dit resultaat te krijgen is het belangrijk te weten wat je kunt doen om je huid daadwerkelijk te verjongen. Huidverjonging, ook wel anti-aging genoemd, wordt bereikt door behandelingen die zich richten op het stimuleren van de huid om zich te vernieuwen. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Integendeel zelfs, voor de huid is het ondergaan van dit soort behandelingen pure topsport voor de huid.

Topsport voor je huid

Voor het leveren van een topprestatie moet een atleet getraind en goed gevoed zijn; hij moet over voldoende bouwstoffen en reserves beschikken om de beoogde prestatie te kunnen leveren. Zonder een goede conditie, juiste voeding en voedingsstoffen zal de prestatie onder de maat blijven en het eindresultaat niet naar tevredenheid.

Als je van je huid een topprestatie verlangt, moet je je huid daar ook op voorbereiden. Het leveren van een topprestatie door de huid gaat namelijk ook niet vanzelf. Net als de atleet moet de huid over voldoende bouwstoffen en reserves beschikken om de gewenste prestatie te kunnen leveren. Bij onvoldoende voorbereiding zal de huid niet of niet naar wens op de behandeling reageren.

Bouwstoffen voor topprestaties

Het lichaam heeft een complexe en unieke natuurlijke structuur waarin zich duizenden processen afspelen, die allemaal energie en bouwstoffen nodig hebben om uitgevoerd te kunnen worden. Die energie en bouwstoffen komen uit onze dagelijkse voeding.

Verschil van voeding tussen vroeger en nu

In de oertijd waren er maar weinig mensen op de wereld en was men de hele dag bezig met het verzamelen van eten. Het dieet bestond voornamelijk uit zaden en noten, peulvruchten, vis en incidenteel vlees. De voeding groeide in alle rust, er was nauwelijks tot geen vervuiling en gezien het geringe aantal mensen, was er een vorm van overvloed. De voedingswaarde van het eten was hoog en het zat boordevol waardevolle vitaminen en mineralen, meer dan voldoende om de mensen goed te voeden en gezond te houden.

In termen van schoonheid, speelde de huid in die tijd geen echte rol van betekenis. De huid was gewoon een barrière tegen bacteriële indringers, die je niet te vaak moest wassen om zijn beschermende functie niet af te laten nemen.

Tussen toen en nu is er nogal wat veranderd; zo is alleen al de wereldbevolking in de afgelopen 100 jaar gegroeid van 1,7 naar 7 miljard mensen. We hebben, ondanks dat de helft van de wereldbevolking in overvloed leeft, de allergrootste moeite om iedereen op de planeet van eten te kunnen voorzien, laat staan dat we iedereen biologische voeding kunnen bieden, dat is volstrekt onmogelijk.

Alleen door de inzet van allerlei hulpmiddelen, veredeling, groeiversnelling en genetisch modificeren van voeding, kunnen we proberen de steeds maar groeiende behoefte aan voeding bij te houden. Deze intensieve voedselproductie heeft wel gevolgen gehad voor de voeding zelf: de voedingswaarde is voor de meeste soorten groente en fruit enorm afgenomen, zoals bijvoorbeeld appels waarvan deze waarde de afgelopen 30 jaar met 80% is gedaald.

Dat betekent dat we voor het binnenkrijgen van dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen veel meer moeten eten dan vroeger; dat is fysiek vrijwel onmogelijk. Dat is dan ook de reden waardoor veel mensen op basis van hun normale voedingspatroon vaak tekorten hebben aan essentiële vitaminen en mineralen.

Alleen gezond eten is dus beslist niet genoeg

Na het 25ste levensjaar vindt er een vorm van natuurlijke veroudering plaats waarbij de huidkwaliteit langzaam maar zeker afneemt. Om zo lang mogelijk een mooie, jonge huid te behouden, moet je er voor zorgen dat je huid alles te ‘eten’ krijgt om de huid-huishouding in topconditie te houden waarmee je onnodige veroudering kunt voorkomen.

Door inname van huid-specifieke voeding kan je jouw huid in topconditie houden. Bij een onvoldoende gevoede huid neemt bijvoorbeeld het risico op vochtverlies via de huid enorm toe, omdat de huid minder goed gesloten is. Daardoor neemt uiteindelijk ook de kans op huidirritaties toe.

Alles wat je goed onderhoudt, gaat langer mee

Net zoals een huis, moet ook de huid permanent onderhouden worden. Goed onderhoud vindt plaats aan de binnen- en aan de buitenkant. Voor de huid betekent dit, dat we de huid via de binnenkant voorzien van alles wat nodig is, om haar een leven lang goed te kunnen laten functioneren en te laten stralen.

Vanaf de buitenkant gebruiken we specifieke, op de huid afgestemde cosmetica, die samen met de beautysupplementen van binnenuit, de huid alles kan bieden wat deze nodig heeft om mooi en gezond te blijven. Hiermee voorkomen we achterstallig onderhoud en leggen we een solide basis voor een rimpelloze toekomst. Je zou dus kunnen stellen, dat op het moment dat er daadwerkelijk rimpels zichtbaar zijn, er sprake is van een vorm van achterstallig onderhoud.

Hoe zorg je dat je een stralende en gezonde huid krijgt?

Wanneer je een droge, trekkerige en gevoelige huid hebt en bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je na het douchen je huid meteen moet insmeren, dan heeft dat te maken met je huidbarrière. Wil je dit verhelpen, dan is het aanvullen van de juiste huidvetten van binnenuit essentieel. Wil je echter van je fronsrimpels of de lijntjes boven je mond af, dan ligt het probleem dieper; bij het collageen in de lederhuid namelijk.

Het mooiste resultaat bereik je dan met een collageen activerende behandeling bij een huidspecialist (Elixis protege) waarbij je de huid eigenlijk vraagt om nieuwe collageenvezels te maken. Vanzelfsprekend kan de huid deze vezels niet maken uit de normale dagelijkse voeding, je hebt daar specifieke bouwstoffen voor nodig.

En heeft je huid last van de zwaartekracht, is deze verslapt of zie je je kaakcontour verdwijnen, dan moet je je focus juist leggen op de diepste huidlaag, het onderhuids bindweefsel. Ook hier bereik je weer het meest optimale resultaat met de combinatie van enerzijds de bindweefsel activerende behandeling van de huidspecialist en anderzijds de benodigde bouwstoffen in de vorm van een specifiek bindweefsel verstevigend beautysupplement.

Schoonheid ligt gevoelig

In de hedendaagse maatschappij is een sterke toename te zien van voedselintoleranties die kunnen leiden tot huidproblemen, zoals bijvoorbeeld acne, psoriasis en eczeem. Heel veel van deze problemen zijn gerelateerd aan de dagelijkse voeding en de manier waarop het lichaam met deze stoffen in de voeding om gaat.

We eten teveel bewerkt en onnatuurlijk voedsel. Het lichaam is niet goed in staat om al die onnatuurlijke en vaak schadelijke stoffen op een juiste wijze te kunnen verwerken en af te voeren. Huidspecialist Elim Instituut helpt je – naast het voeden, verzorgen en behandelen van de huid – ook bij het bestrijden en oplossen van huidproblemen. Wij beschikken daarvoor over de juiste kennis om de oorzaken van de huidproblemen te herkennen en daarbij de juiste supplementen in te zetten om het lichaam van binnenuit te ondersteunen bij het bestrijden van de huidproblemen. In combinatie met de juiste behandeling van buitenaf zullen deze op termijn tot het verleden behoren.

De kracht van de natuur

Voeding kan van grote invloed zijn op onze gezondheid en onze huid. Gevarieerde en hoogwaardige, natuurlijke voeding is niet alleen van onschatbare waarde voor het lichaam, maar ook voor de huid. In de natuur bestaat eigenlijk geen voeding die slechts één vitamine of mineraal bevat. Een sinaasappel bijvoorbeeld bevat overwegend vitamine C, maar bevat ook vitamine A, vitamine B1, kalium, calcium, voedingsvezels en elementen die ervoor zorgen dat de voedingsstoffen goed in het lichaam worden opgenomen zoals vocht en de zogenaamde citrus flavonoïden.

De meest werkzame supplementen zijn dan ook samengesteld uit meerdere natuurlijke grondstoffen, die elkaar versterken en een mooier en beter resultaat opleveren, dan producten die bestaan uit slechts één ingrediënt. Het gebruik van een gecombineerd voedingssupplement leidt dan ook automatisch tot een optimale dosering en geeft een aanmerkelijk beter resultaat voor de huid.

Gun je huid het beste

Het is verstandig om, nog voordat de eerste tekenen van huidveroudering zich aandienen, te starten met het ondersteunen en gezond houden van je huid van binnenuit. Voorkomen is beter dan genezen. Samen met de huidspecialist van Elim Instituut kun je uitstippelen wat voor jouw huid de beste en meest passende aanpak is qua supplementen en behandelingen.

Door de jaren heen zal de behoefte van de huid veranderen door o.a. interne en externe invloeden. Hierop zal de huidverzorging steeds aangepast moeten worden om het beste resultaat te kunnen blijven behouden. De route naar een levenslange mooie huid begint dus bij gezonde voeding en huidgerichte voedingssupplementen en de kennis en kunde van je eigen Huidspecialist.

Meer weten over je huid?

Carinda Brand – Huidspecialist van Elim Instituut kan je veel vertellen over de ‘buitenkant’ van je huid. Maar kan ze je meer vertellen over wat er aan de ‘binnenkant’ van je huid gebeurt. Dat doet ze met behulp van een huidscan. Een huidscan geeft inzicht in de staat van je huid, maar ook of een behandelingsmethodiek wel leidt tot het door jouw gewenste resultaat. Op basis van de meting krijg je dus een persoonlijk advies om weer een stralende en gezonde huid te krijgen of te behouden. Kortom: meten is weten.
Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl