Logo Elim Instituut

4 tips om rimpels en huidveroudering te voorkomen?

Deel dit Bericht

Volumeverlies, verslapping, dunne huid en rimpeltjes? We ontkomen er niet aan! We leven langer en steeds gezonder. We zijn tot op een steeds hogere leeftijd fitter en energieker. En dat is mooi! Maar, het betekent dat onze binnenkant vaak fitter voelt dan dat we aan de buitenkant terugzien. Dagelijks behandel ik vrouwen in mijn instituut die maar al te graag de rem op ouderdom zetten en een goede behandeling en verzorging ondergaan om een mooie stralende huid te (be)houden.

Waarom sommige mensen meer rimpels hebben dan anderen

. Jouw huidcellen zullen zich gedurende je leven namelijk doorlopend delen en vernieuwen, niet alleen om te groeien maar ook om cel beschadigingen te repareren. Tijdens deze celdeling wordt het DNA van de huidcel gedupliceerd en bij elke duplicatie worden de telomeren (het enkelstrengige DNA dat aan het uiteinde van chromosomen zit) korter. Totdat ze zo kort zijn dat ze zich niet meer kunnen delen. Is dit punt bereikt? Dan gaan de huidcellen dood en vindt er een zichtbare huidveroudering plaats. Dit zie je doordat rimpels ontstaan en de huid slapper wordt. De oorspronkelijke lengte van telomeren verschilt per persoon en is dus genetisch bepaald. Ook de snelheid van de celdeling van huidcellen verschilt in aanleg per individu. Je eigen ‘genetische programma’ kun je helaas niet veranderen. Huidveroudering voorkomen kan dus niet, maar je kunt wel de snelheid van de huidveroudering afremmen. Op die manier houd je langer een gladde en elastische huid.

Ik geef je 4 tips om een rem op je huidveroudering te zetten

#Tip 1 Celdeling verbeteren 

Als we jong zijn vernieuwen onze huidcellen zich elke 30 dagen. Naarmate we ouder worden vernieuwen de cellen zich nog maar 1 x per 40 tot 50 dagen. De dode huidcellen blijven op je huid zitten met als gevolg dat je huid er vermoeid en dof uit gaat zien. Om je dode huidcellen op een effectieve manier te verwijderen en beweging te krijgen in het aanmaken van nieuwe cellen, is een microdermabrasie behandeling een zeer goede keuze.

Microdermabrasie werkt in de opperhuid, onze bovenste huidlaag. Doordat de dode huidcellen verwijderd zijn, is de huid nu beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes

vervagen. De huid zal na de microdermabrasie behandeling veel gladder en egaler aanvoelen en mooier uitzien.

#Tip 2 elastine herstellen 

Het volume verlies van onze huid start vanaf ons 25e levensjaar op. Geleidelijk worden rimpels zichtbaarder en verslapt de huid en verliest het zijn veerkracht. Zoals collageen de huid haar stevigheid geeft, geeft elastine de huid flexibiliteit, het vermogen om terug te schieten op haar plek nadat het is ingedrukt of is uitgerekt. Je kunt de natuurlijke flexibiliteit van elastine herstellen met Elastin Infusion Therapy. Bij deze theraphie wordt de huid licht verwarmd en worden er hoge doseringen Tropoelastine ingesluisd. Dit mag eenmaal per maand gebeuren en per behandeling kan met deze therapie tot twee jaar elastine verlies worden herplaatst!

#Tip 3 Collageen herstellen 

Collageen is een lijmvormend eiwit die een hoofdbestanddeel (70%) van het bindweefsel in de menselijke huid is. De collageenvezels vormen een ondersteunend en fijnmazig netwerk, waaraan de huid haar stevigheid, textuur, dikte en weerstand ontleent. Collageen is ook verantwoordelijk voor het vernieuwingsproces van de huid. Net als elastine behoort collageen tot de belangrijkste proteïnes van de huid. Ze zorgt ervoor dat het gezicht er soepel, elastisch, stevig, gehydrateerd, jong en rimpelloos uitziet. Vanaf het moment dat er minder collageen aanwezig is, zal de huid slap worden en rimpels vertonen. Maar hoe herstel je dit dan? Met een speciale bindweefselmassage en het aanpassen van je voeding kom je al heel ver.

Voor de aanmaak van collageen heeft je lichaam voedingsmiddelen met de vitamine K en C nodig en eiwitten. Kies vaker eiwithoudende voeding zoals kip, rundvlees, vis (vooral de vette vis en het vet van de vissenhuid), eieren, peulvruchten en sojabonen en alle soorten noten en zaden. Ook fruit met een hoog vitamine C gehalte zoals aardbeien, kiwi’s, citrusfruit, bramen, bosbessen en vijgen zijn goede collageenleveranciers. En vooral druiven en druivenpitten. Kies bij groente voor die met de meeste vitamine K en C: Zoals broccoli, spruitjes, boerenkool, paprika, bietjes, rode kool en asperges.

# Tip 4 Cellen herladen met energie door licht (collageen booster) 

Dat licht enorm belangrijk is voor de mens dat wisten we al. Maar het is misschien minder bekend dat het licht ons gedrag, stemmingen en huid beïnvloedt. Door je huid met een pure vorm van licht te behandelen, vergroot Collageen Lichttherapie de opname van zuurstof door je huid. Daarnaast zorgt het licht ervoor dat je huidcellen voldoende energie krijgen om zo ook weer nieuw collageen en elastine aan te maken. Hierdoor gaat je huid er weer jonger en stralend uitzien. Lees hier hoe je het van binnen uit kan aanvullen. http://huidverjongingspecialist.nl/mooier-jonger-uitziende-en-gezonde-huid/

Wat zijn de voordelen van een collageenbooster?

1. Stralend en jonger; Donkere kringen rond de ogen verdwijnen, poriën krimpen, de huid wordt zachter en strakker. Bovendien herstelt de huid vele malen sneller en worden wondjes en oneffenheden eerder gerepareerd.

2. Het remt het verouderingsproces; het stimuleert een hernieuwde aanmaak van collageen in je huid, wat het verouderingsproces terugdraait. Ouderdomsvlekken en rimpels verdwijnen met Collageen Lichttherapie op de natuurlijke manier.

3. Vermindert slappe huid; het geeft een slappe en lusteloze huid het licht waar het om vraagt.

4. Helpt een schrale huid herstellen; een schrale huid is niet alleen onesthetisch, maar kan ook voor behoorlijk wat jeuk zorgen. Geen wonder dat er heel wat zalfjes op de markt zijn om een schrale huid te behandelen. Maar wat als dit niet tevredenheid werkt? Maak dan eens kennis met Collageen Lichttherapie.

5. Vermindert Huidproblemen; het verjongt de huid en heeft een positief effect op psoriasis, acné, pigmentvlekken, eczeem en (onderhuidse) ontstekingen.

6. Helpt tegen de “winterdip” Depressief, somber, lusteloos, prikkelbaar, angstig, zenuwachtig, niet uitgerust aan de dag beginnen? Het zijn de bekende najaar symptomen. Het licht stimuleert de productie van serotonine en wordt ook wel het “feel good” hormoon genoemd.

Wetenschappelijke resultaten In Zwitserland zijn de resultaten van het Collageen programma wetenschappelijk getest op 51 proefpersonen met een gemiddelde leeftijd van 52 jaar. Na 30 behandelingen had 97% een verbeterde huidelasticiteit, zag 89% een duidelijk lifteffect in het gezicht (kraaienpootjes en rimpels) en rapporteerde 68% een algemeen verbeterde conditie van de huid.
Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl