Logo Elim Instituut

10 anti-aging tips voor een mooie en gezonde huid

Deel dit Bericht

Wanneer we ouder worden krijgen we allemaal, vroeg of laat, te maken met rimpels. Maar vrijwel niemand zit te wachten op (diepe) groeven die het gezicht tekenen. Lijnen die ons ouder doen lijken dan we eigenlijk in werkelijkheid zijn. Volgens mij wil namelijk iedereen mooi oud worden en zo lang mogelijk zijn jeugdige uitstraling behouden.

Je angst is heel begrijpelijk en als je niets doet misschien zelfs ook wel terecht. Daarom is het belangrijk om op tijd in actie te komen. Want als die rimpels er eenmaal zijn is het moeilijk om ze nog helemaal te laten verdwijnen. Voorkomen is daarom veel beter (en makkelijker) dan genezen. Door op tijd voor de juiste behandelingen en producten te kiezen kun je de veroudering van je huid aanzienlijk vertragen en tegengaan.

Volg deze 10 anti-aging tips om een mooie en gezonde huid te krijgen of te behouden. Want alles wat je nu doet verdient zich later terug.

1. Sunblock

De zon is heerlijk. Het verwarmt je huid, je wordt er vrolijk van en je krijgt een mooi bruin kleurtje. Maar de zon kan ook schadelijk zijn. De ultraviolette straling produceert, zelfs bij indirect zonlicht, vrije radicalen die de collageenvoorraad van je huid uitputten en bijdragen aan huidveroudering of zelfs huidkanker.

Om huidveroudering, rimpels, zonnevlekken, verkleuring en ziektes te voorkomen, adviseert iedere arts en huidspecialist je goed te beschermen met een dagcrème met spf 30. En gebruik het iedere dag, dus ook als de zon niet schijnt.

2. Voedingssupplementen

Niet iedereen is het erover eens of je ze nou wel of niet moet gebruiken. Gezonde voeding is echter wel belangrijk om in goede gezondheid oud te worden. Maar niet iedereen krijgt alle noodzakelijke voedingsstoffen elke dag binnen. En dit kan gevolgen hebben zoals een verminderde weerstand, een versneld verouderingsproces of chronische vermoeidheid.

Voedingssupplementen kunnen helpen om je lichaam weer in balans te brengen. Want de binnenkant van ons lichaam is net zo belangrijk als de buitenkant.

Bij Elim Instituut werken we met Beauty supplementen van LavieSage. Dit zijn 100% natuurlijke supplementen die niet alleen goed zijn voor je gezondheid, maar ook daadwerkelijk helpen je huid gladder, strakker en mooier te maken.

3. Water

Wist je dat het menselijk lichaam voor 75% uit water bestaat? Door middel van zweten, plassen en ademen raken we echter voortdurend weer vocht kwijt en kunnen we op den duur zelfs uitdrogen als we het niet op tijd aanvullen. Daarom moeten we die reserves continue blijven bijvullen.

Uitdroging is de basis van veel gezondheidsproblemen zoals onder andere ook huidveroudering. Water is een zeer bijzondere stof. Het vormt namelijk het hoofdbestanddeel van onze cellen. Water bevindt zich dus in ons hele lichaam. Het zit in onze cellen, maar ook in de ruimte tussen de cellen en in je bloed en lymfen. En doordat water een oplossend vermogen heeft, kan het veel stoffen naar andere plekken in ons lichaam transporteren. Dit proces is zeer belangrijk om je lichaam goed te kunnen laten functioneren.

4. Hydraterende crèmes

Met een crème kun je geen vocht in je huid brengen. Wel kun je ervoor zorgen je huid meer vocht vasthoudt door de stof hyaluronzuur. Deze stof moet dan wel met een hoge gradatie (minimaal 15%) in de crème zitten wil het werken.

Bij Elim Instituut werken we zelfs met crèmes waar 40% aan hyaluronzuur in zit. Hydraterende crèmes helpen de huid te versterken en te vernieuwen. Dit gebeurt met verrijkende voedingsstoffen die het vocht insluiten en tegelijkertijd beschermen tegen schadelijke stoffen. Gebruik daarom dus crèmes die rijk zijn aan actieve ingrediënten zoals peptiden en aminozuren. Deze stimuleren namelijk de natuurlijke gezichtsstofwisseling en zorgen voor een gezonde teint.

5. Crèmes met Retin-A en fruitzuur

Naarmate we ouder worden, wordt onze celdeling trager. Als we jong zijn gebeurt dit 1 x per 28 dagen, maar als we ouder zijn is de celdeling nog maar 1 x per 40 tot 60 dagen. Daarom is het noodzakelijk om de huid een handje te helpen met dit vernieuwingsproces en dat kan met fruitzuren en retinol.

Fruitzuren en Retin-A hebben namelijk een diepreinigende werking. De huid wordt ontdaan van de dode huidlaag waardoor pigmentvlekken verminderen, acnelittekens vervagen en oppervlakkige rimpeltjes verdwijnen. Je huid wordt zichtbaar steviger en gladder.

6. Chemische peelings

Het effect van chemische/medische peelings is dat lijntjes, vlekken en pigment worden behandeld. De peeling zorgt uiteindelijk voor een zachte huid, maar dat kan wel zeven tot tien dagen duren. Wat een peeling doet is namelijk het gezicht straktrekken en beschadigde cellen in de opperhuid verwijderen. Meestal heb je meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te behalen.

7. Microdermabrasie

Microdermabrasie is een pijnloze behandeling die het bindweefsel versterkt en de aanmaak van nieuwe cellen stimuleert. Ook neemt de productie van elastine en collageen toe waardoor de huid gladder aanvoelt. Je ontdoet je huid als het ware van verstopte poriën, acne, rimpels en kleine littekens. De behandeling wordt ook altijd door een schoonheidsspecialiste of een gespecialiseerd therapeut uitgevoerd.

8. Elasticiteit van je huid

Elastine is een van de belangrijkste bouwstoffen in je huid. Het zorgt voor stevigheid, veerkracht en een jeugdige uitstraling. Helaas maakt ons lichaam alleen in de puberteit elastine aan en neemt de veerkracht van de huid al af vanaf je 25e/35e levensjaar.

Maar je kunt nu in één keer je huidverouderingsproces met twee jaar terugdraaien met slechts één Elastin Infustion Therapy behandeling. Hiervoor gebruiken we de Collageen Booster die gebruik maakt van rood en infrarood licht. Dit licht richt zich op de huidcellen en dan met name op de cellen die zorgen voor de hernieuwde aanmaak van collageen en elastine.

Hierdoor krijgt je huid haar veerkracht weer terug waardoor je er weer jonger en strakker uit zult zien.

9. Botox en fillers

Botox wordt onder andere gebruikt om rimpels in je voorhoofd en andere fijne lijntjes te verminderen. Botox wordt geïnjecteerd en heeft een spierverslappende werking. Je huid kan zich niet meer (volledig) aanspannen en blijft dus glad. Het effect duurt drie tot zes maanden en dient dan alweer te worden herhaald.

Fillers, ook wel bekend onder de verschillende merknamen als Sculptra, Restylane, Juvederm, Radiesse of hyaluronzuur, zijn rimpelvullers voor de andere gebieden in het gezicht. Ze herstellen de volheid van bijvoorbeeld de jukbeenderen, je kaaklijn, je mondhoeken of van je neuslippenplooi. Dit is echter maar tijdelijk en ook dit proces dient regelmatig herhaald te worden om het resultaat te behouden.

Zelf werken wij met natuurlijke Botoxproducten. Deze zitten in serums en nachtcrèmes zoals bijvoorbeeld de Cetyl-Hexapeptide-3.
Botoxachtige producten remmen de pre-synaps spiercontractie, die ervoor zorgt dat de spier bij de gezichtsexpressie ontspant. Je kunt dus veel beter je eigen huidconditie verbeteren in plaats van deze te verlammen met botox.

10. Geen plastische chirurgie

Om veroudering van het gezicht tegen te gaan ging men vroeger veel sneller naar de plastisch chirurg. Tegenwoordig adviseren zelfs ook zij eerst een non-invasieve behandeling. Met deze behandelingen zorg je ervoor dat je je huidconditie zelf verbetert en dat je daardoor waarschijnlijk dus geen plastische chirurgie nodig hebt. Want plastische chirurgie heeft vaak een lange periode van herstel nodig.

Begin daarom al op vroege leeftijd met het goed verzorgen van je huid met de juiste huidproducten, huidbehandelingen en beautysupplementen. Voorkomen is nog altijd beter als genezen, dus zodra je de eerste lijntjes en rimpels ziet ben je eigenlijk al te laat want er zijn dan al tekorten in je lichaam aan collageen en elastine. Dit moet je weer aanvullen, want alleen zo krijg je weer een mooie, stralende en gezonde huid.

Wil jij ook werken aan de verbetering van je eigen huidconditie? Daar helpen we je graag bij in ons huidinstituut.

Maak vandaag nog een afspraak voor bijvoorbeeld de kennismakingsaanbieding en laat je uitgebreid informeren over wat we allemaal voor jou kunnen betekenen.
Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl