Logo Elim Instituut

Smoothies ongezond?

Deel dit Bericht

Smoothies niet gezond? Wat zeg je me nu. Er zit toch groente en fruit in? En dat zijn toch vitaminen, en dat is toch goed? Ehhh op zich wel, maar toch niet helemaal. Kijk, verschillende groentes en fruit eten is natuurlijk hartstikke goed. En dat wordt wel heel erg overschat. Het kan zelfs schadelijk voor je gezondheid worden als je het op de verkeerde manier doet. Ik leg je hier uit waarom.

Fruit is vitaminen én heel veel suiker.

Veel mensen maken hun smoothie vooral met een lading fruit. Hop een banaan, een sinaasappel en ach die kiwi kan er ook nog wel bij. Tada…de suikerbom is geboren. Je bloedsuikerspiegel schiet omhoog! Dat geeft je eventjes lekker heel veel energie, maar daarna voel je je weer lusteloos en snak je opnieuw naar zoet. Dus, mocht het doel van je fruit-groente-smoothie-verslaving meer gezondheid en minder kilo’s zijn, dan is je missie niet geslaagd als je teveel fruit tegelijk neemt.

Vezels… waar zijn ze?

Heb jij ook zo’n dure sapcentrifuge of slowjuicer gekocht die jou het beloofde dagelijkse vitaminen shot geeft? Sta je trots elke dag te jouw portie vitaminen te centrifugeren? Heel goed, maar je staat dus wel de vezels uit de groente te persen. Zogenaamde slowjuicers doen dat minder dan de gewone sapcentrale, maar goed in groentesap zitten echt minder vezels dan wanneer je de groenten als een salade eet. En je darmen worden nou juist zo blij van die vezels. Dus, heb jij dan wel goed opgelet? Want je weet toch dat we tegenwoordig vooral onze darmen moeten koesteren? Zij bepalen hoe gezond we zijn. Ben je nieuwsgierig naar jouw darmgezondheid? Doe dan de wangslijm test!

Kauwen moet!

Kauwen is namelijk heel gezond. We verbranden er energie mee. En door al die smoothies en groente sapjes worden onze kaken en kaakspieren hartstikke lui. Tandartsen waarschuwen er zelfs voor dat verslapping van de kauwspieren de kaken verzwakt en het gebit kwetsbaarder maakt. En zacht eten blijft beter aan je gebit kleven waardoor je de kans op gaatjes vergroot.

Daarnaast doet dat kauwen nog wat nuttigs. In je speeksel zitten enzymen. Door te kauwen komen die vrij en vermengen ze zich met het voedsel dat je eet. En die kauw-enzymen zorgen er weer voor dat je eten beter verteerd wordt. Je hersenen krijgen signalen wat voor soort eten je naar binnen hebt gewerkt en waarschuwen je maag en darmen vast zodat die hun stellingen in kunnen nemen. Doe je dat niet, dan schrikken maag en darmen zich rot en gaan ze verkeerd aan het werk. Je kunt dan opstoppingen en allerlei darmaandoeningen krijgen.

Eet juist meer vet!

Omdat we zo in de ban zijn van alleen groenten en fruit eten vergeten we dat het transport van al die vitaminen door ons lijf niet vanzelf gaat. Dat gaat in ons lichaam het beste via vetten. Zorg ervoor je dagelijks voldoende goede vetten binnen krijgt door het eten van een avocado, vette vis of een handje walnoten bijvoorbeeld.

Eet meer groenten en fruit van om de hoek

We eten vaak allerlei exotische groenten en fruit zoals sinaasappels en kiwi’s en bananen. Maar wat we vergeten is ons eigen Hollandse “goud”.  Onze boerenkool bijvoorbeeld, die groeit prima bij vorst. Deze groente heeft zich daar tegen gewapend. En dat betekent dat als wij de boerenkool dus eten wij dat ‘ik kan prima tegen vorst middel’ dus ook binnen krijgen. Kijk, daar hebben we wat aan!

Eet vooral rauwe groente

We hebben de gewoonte om groente lekker door te koken. Doodzonde!! Er gaan zoveel vitamine kapot. Vooral voor de vitamine C is dit funest. Gelukkig komt deze vitamine bij veel groente en fruit voor, dus kun je het gemakkelijk op een andere manier aanvullen. Voor paprika, bietjes en in broccoli geldt dat naast de vitamines je nog  de krachtige antioxidanten op die manier ook kapot gaan. Dus, ga voor zoveel mogelijk rauw.

Het kan makkelijker!

Het blijft altijd de kunst een gezonde maaltijd op tafel te zetten in ons drukke leven. Zeker als je ook nog eens wil dat het voor je gaat werken en je niet alles kapot wilt koken of bakken. Dat vergt extra tijd en energie. Maar het kan veel makkelijker, gelukkig. Want de wetenschap heeft niet stilgezeten in de tussentijd. Er is zoveel kennis opgebouwd over zaden, de basis van het leven. Zaden die uitgroeien tot planen, kruiden en vruchten en die miljarden mensen voeden. Een zaadje is de meest geconcentreerde vorm van voeding die in de natuur voorkomt. Rain International is de eerste die de geconcentreerde kracht van de zaden in hun meest ongewijzigde staat benut om heerlijke, krachtige pakjes met pure voeding te maken. Zo krijg je heel gemakkelijk in 1x heel veel vitamines binnen zonder dat je daar de gekste capriolen of ook maar 1 smoothie voor hoeft te maken. Wil jij dit ook? Bestel dan hier direct jou producten

The Do’s en Dont’s op een rijtje:

  1. Eet groente en fruit liever in zijn geheel. Wil je ze toch een keer drinken, pureer ze dan met een blender of staafmixer. Dan behoud je nog wat vezels.
  2. Voeg vetten toe voor het transport van vitaminen en mineralen door je lichaam.
  3. Eet bij ieder maaltijd ook rauwe groenten
  4. Eet fruit zo veel mogelijk met de schil. In de schil zitten belangrijke stoffen waardoor je fruit beter wordt opgenomen
  5. Gebruik elke dag Rain core en Soul om op een makkelijke manier elke dag voldoende groente er fruit binnen te krijgen.

Meer huidtips

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Wat Je Krijgt als Je Kiest voor Elim Instituut:

huidverjonging tegen rimpels

Diepgaand Inzicht in je Huidconditie:

Begrijp je huid als nooit tevoren dankzij onze computerondersteunde analyse.

Behandelingen die Werken:

Gebaseerd op jouw unieke huidprofiel, krijg je toegang tot de meest effectieve behandelingen voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, acne, en meer.

Gepersonaliseerde Huidverzorgingsroutine:

Ontvang een op maat gemaakte skincare lijn, specifiek samengesteld voor de unieke behoeften van jouw huid, vrij van schadelijke ingrediënten.

Ben je klaar om je huid te transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Ben je klaar om je huid te
transformeren?

Neem de eerste stap met ons Elim Huidherstel Startpakket. Wacht niet langer, ontdek je ‘Individual Skin Formula’ en boek nu je eerste afspraak.

Logo Elim Instituut

Carinda Brand
Kerksingel 16
2951 GE Alblasserdam

Kvk: 24389917
Anbos: 20430

Contact Us

T: 078-6911113
info@eliminstituut.nl