Couperose of rosacea

Wil jij weten hoe jouw huid ervoor staat en ben je benieuwd of wij jouw Couperose en Rosacea aan kunnen pakken zodat jij jezelf weer heerlijk ‘vrij’ voelt? Boek dan nu een afspraak, wij helpen je graag op weg naar een meer egale en gezonde huid.

Zeer ervaren en deskundige specialisten

De nieuwste behandelingsmethodes

Wij nemen de tijd voor je en luisteren écht

Couperose of rosacea behandeling

Heb je last van roodheid in het gezicht? Zie je duidelijk de gesprongen adertjes en word je daar heel onzeker door? Zeker wanneer je omgeving vraagt of je verlegen bent en denkt dat je bloost? Niets is vervelender dan dat!

Wanneer je last hebt van Couperose of Rosacea kan het echt lijken of je bloost. De wangen zijn vaak rood gekleurd en soms is ook je neus rood. Je hebt tevens gesprongen adertjes op de wangen en een gedeelte van de kin. Bij Rosacea kan het ook lijken alsof je last hebt van acne. Er ontstaan dan op de rode huid bultjes en puistjes die het gezicht ontsieren.

 Deze aandoening is haast niet te verbergen en kan je het gevoel geven dat veel mensen om die reden naar je gezicht kijken. Je voelt je daar erg onprettig bij en het maakt je onzeker.

Hoe komt het eigenlijk?

Allereerst is het belangrijk om te achterhalen of er misschien bepaalde allergische reacties zijn waarop jouw lichaam reageert. Hier hoef je zelf niet direct iets van te merken, maar een allergische reactie kan jouw immuunsysteem dusdanig in de war schoppen en zelfs aantasten. Hierdoor ontstaan ontstekingen in het lichaam die voor de Couperose en Rosacea zorgen. Sommige allergische reacties op bijvoorbeeld scherpe spijzen kan de Couperose en Rosacea ook verergeren.

Om te achterhalen of een onderliggende allergie misschien de oorzaak jouw Couperose en Rosacea is, werk ik met de RC Wangslijmtest. Met deze RC wangslijm test kunnen we zien welke darmproblemen of allergeen factoren een rol spelen. Darmproblemen kunnen bijvoorbeeld door het doorlaten van onverwerkte eiwitten ervoor zorgen dat je immuunsysteem dusdanig overbelast raakt, dat er ter hoogte van je opperhuid allerlei afwijkingen zoals o.a. allergische reacties ontstaan.

Wat is er nodig?

Couperose kan behandeld worden met laser. Je pakt hiermee alleen de adertjes aan. Deze verdwijnen. Maar omdat je de conditie van je huid hiermee niet verbetert, komt het snel weer terug. Ook worden er veel verzorgingsproducten aangeboden die de roodheid zouden doen verminderen.   

Voor Rosacea bestaat er in de reguliere vorm alleen maar het toedienen van corticosteroïden preparaten. Deze hitte en bloedvat verwijdende medicijnen verergeren vaak Rosacea alleen maar. Overgevoeligheid van de huid zorgt ervoor dat alle goedbedoelde crèmes en middelen die de klachten doen verzachten vaak de klachten simpelweg verergeren. Dat is natuurlijk allesbehalve de bedoeling. Daarom is het van groot belang dat de emotionele effecten van

Rosacea per individu goed in kaart gebracht wordt. Angst en verdriet kunnen Rosacea ook verder verergeren

Wat kan Elim Instituut je helpen?

Wat enorm door onze klanten wordt gewaardeerd is dat we een totaalplaatje van de aandoening schetsen. Niet alleen behandeling in kaart brengen op basis van de buitenkant, maar vanbinnen uit een compleet behandelschema opstellen. Dit doen we met de eerder genoemde RC Wangslijm test aangevuld door een SKIN-scan. Met deze scan kunnen we precies achterhalen hoe jouw huidconditie is en welke producten en behandelingen jij op basis van deze gegevens nodig hebt om de Couperose en Rosacea te herstellen. Door de Skin-Scan kunnen wij precies zien (want met het blote oog lukt dat niet) of er ook onderliggende vaatjes en opkomende roodheid aanwezig is. Op deze manier kunnen wij er op tijd bij zijn om de vaatjes te beschermen.

Wil jij weten hoe jouw huid ervoor staat en ben je benieuwd of wij jouw Couperose en Rosacea aan kunnen pakken zodat jij je weer heerlijk ‘vrij’ voelt? Boek dan nu een afspraak, wij helpen je graag op weg naar een zorgeloos bestaan.

 

Couperose behandeling Rotterdam, Amsterdam, Den Haag

JOUW HUID ONS ADVIES

Huidspecialist Rotterdam
Huidverjonging
Huidspecialist Amsterdam, Den Haag Utrecht,

Behandelingen huidproblemen

In 3 stappen dé perfecte huid

Elim heeft een geoctrooieerde methode ontwikkeld de SKIN-methode®

1. Huidscan

Wij analyseren je huid en je krijgt het beste huidadvies voor gebruik van hoogwaardige producten.

2. Nutricosmetics

Voeding voor je huid, jouw huid wordt van binnenuit aangevuld met o.a. collageen en elastine.

3. Behandeling

Wij stellen op maat behandelplan op voor jouw kostbare huid voor een vitaal en gezonde uitstraling.

Ontdek hoe je huid ervoor staat en wat jouw huidverjongingspotentiaal inhoudt

Doe de gratis online huidtest voor mannen en vrouwen. Deze test geeft je inzicht hoe je huidveroudering om kunt zetten in huidverjonging en welke huidproducten jij voor jouw huidconditie nodig hebt om je huid te verjongen.

 

 

TOP